Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    Да не ти е висок притисокот?

2. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Не ми е висок. Но, слабокрвна сум. Бев и претходно ама не ми се случувало ова.

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    ^А зошто не направиш една крвна слика да видиш каква ти е ситуацијата? Вака на форум може само да се нагаѓа, ама најубаво би било да се провериш.

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
  5. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Ноќеска се разбудив со силна болка во десното око. Буквално како со шајка некој да ме бодеше. Болката некако ми доаѓаше како од внатрешноста на окото. Го притиснав окото (со надеж дека ќе помине) но џабе. Траеше минута - две и прекина. На што би можело ова да посочува? Позз

6. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Дали некој знае од што може да се појави исцедок на градникот кој сигурно е од градата така светло кафеав за рак и баш и не верувам мала сум сеуште :^) помош?

7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    ^ Мала си, но не знам од што друго би можело да се појави исцедок од градата. И тоа кај 16 годишно девојче.
    Не верувам дека се работи за нешто страшно. Може да биде и некое хормонско пореметување.
    Како и да е, под итно да направиш ехо на дојки и сите други дополнителни прегледи.

8. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Мене ми се има неколку пати случено, но најчесто од замор. Или пак ако носиш наочари да ти се намалил или зголемил диоптерот. Сепак за секој случај оди на очно и провери :)

9. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Бев болна и испив цела доза антибиотик. Добра сум оздравев али имам многу лоша кашлица се гушам дури кога кашлам .Вчера кога се закашлав плукнав шлајм. Плуќата ми е полна шлајм незнам како да го исфрлам. Совет :?: ?

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Купи си во аптека чај од Бел Слез. Тој не се вари се потопува во млака вода и стои половина час, ќе видиш на упатството.

На Samer му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Бев во седечка положба едно 40 минути,и одеднаш станав и се истегнав силно.
    Толку многу ми се сврти,неколку секунди се ми изгледаше темно,дури и рамнотежа изгубив,малку се зашантрав,кога се вратив во нормала почувствував како морници да ме полазија по телово.
    Преплашена сум уште,никогаш не ми се случило предходно до овај степен.
    Нормално ли е ? или да проверувам крвни слики ова она

12. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Ако ти се појавува прв пат, не е страшно, ваквата состојба се нарекува ортостатска хипотензија, односно кога од легната или седечка положба нагло стануваш. Нема простор за паника.

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Веќе две недели мака мачам со притисок, вроден низок притисок имам. Нормален ми е 110(100)/60, ама цело време имам 110/40. Завршив и на дежурна од прејака главоболка еднаш.
    Денес цел ден се тресам + имам добиено.

Планирам откако ќе ми заврши да направам крвна слика. Некое стручно мислење што би можело да биде? :(

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.812
    Да не ти е од тоа што имаш добиено?
    И јас сум иста ситуација со нискиот притисок постојано, а кога имам добиено сум повеќе од ужасна, одвај се освестувам.
    Напиј се кока кола или некој „црн“ газиран пијалок, малку кафе и каснувај по нешто благо.
    Ми помага и газирана минерална вода колку толку, тоа сум приметила.

Јас правев и крвна слика, нормална ми е, дури се изненадив дека ми е подобрена, а од ова никако знаци дека се подобрува. :(
    Направи проверка за секој случај, барем од таа страна да бидеш мирна. :)

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Два дена веќе ме чешат левото око и чуствувам некои малецки болки. Еве денес го гледам и малку подотечено ми е :\
    Морам да спомнам дека чистев маскара со масло бекутан и пампукчиња за отстранување шминка,но не ми се верува дека е од тоа бидејќи ништо не ми влезе внатре во окото, а ниту пак е со поминат рок :?: :?:

Очен лекар што работи постојано тука во градов нема,треба да чекам вторник или евентуално четврток. Но што да правам дотогаш? Да се мијам со чај од камилица?

Ве молам помош.

16. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    Не паничи :D измиј се со камилица и не ставај шминка овие денови да ти се смири малце , и немој многу да го чешаш , и не се фаќај на другото око да не ти е некоја инфекција па да си ја пренесеш позз ;)

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ќе ти излезе јачмен (премногу си намигнувала некому) ;) Ништо страшно мии го со камилица, а ако во близина имаш доилка нека ти капне некоја капка млеко во окото.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38

Јас бев слабокрвна, крвта ми беше 7 откако се лечев од хеликобактер и мислам дека се излечив крвта сама по себе ми се нормализира на 19 значи ништо не јадев за подобрување на крвта сама по себе ми се подобри. Исто така и на мене ми се вртеше многу на секој 15 мин кога ќе застанам на нозе и се фаќам за нешто се задржувам и ми помине. Сега воопшто го немам тој проблем.

19. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    На таткому синоќа му се укочија двете нозе во спиењето,неможеше да се помрдне а денес цел ден има болки .. дали е нешто сериозно? :sweat:

20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903

Незнам дали е јачмен бев на доктор ми даде некои капки и маст,треба една недела да ги користам :) Некоја инфекција ли било незнам старно :?:

Е сега прашањво ми е,не смееам да се шминкам ни однадвор додека не ми помине така? Мислам креон сигурно не планирам да ставам внатре,но од надвор на капаците и маскара? Исто не смееам така?