Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

И јас сум слушнала така... а и има логика.

2. poenta

poenta Форумски идол

Не пиј премногу ладни течности.Пиј почесто и помали голтки.
    Консумирај пилешка супа. Јади ја млака, а не жешка и одморај.
    Ставете топло перниче на стомакот или шише со топла вода. Тоа ќе ви ги олесни болките кои ги чувствувате.
    Јадете лесна храна. Добар избор би бил ориз, компири, варени моркови, бело пилешко месо.
    Избегнувај млечни слатки производи, освен јогурт.
    Високата концентрација на шеќер може да ја влоши вашата состојба. Истото важи и за шеќерот од овошјето.

3. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Неколку страни поназад имам пишувано дека на окото ми излезе јачменец ( по нашки очигледно е тоа,по докторски некоја инфекција ) ми дадоа крема и маст да ги користам,мислам дека ми рекоа една недела еве утре ќе правам една недела од ко почнав да ги користам,но окото ми е уште малку отечено?
    Што е сега проблемов,се скревам! Не можам значи! ;( ;( ;( ;(

4. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ставај ладни облоги од чај од камилица, држи натопени памукчиња некои 15-20 минути повеќе пати во текот на денот. Мене ми помага доста.

Anna-Banana likes this.
  5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Знам дека како помала кога ми излезе ми ставаа лукче на пола пресечено и на јачменецот протриј го.

Anna-Banana likes this.
  6. natemila

natemila Популарен член

Да имаш некоја жена што дои, да ти капне една капка млеко ке помине.

Anna-Banana likes this.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Бидејќи си многу паментна па еве прочитај сигурно знаеш да читаш нели!?
    Прониотиците се „добри бактерии“кои служат за регулација на цревната флора при дијареа, за зајакнување на одбрамбените способности на организмот, при употреба на антибиотици (за спречување на нарушувањето на нормалната цревна флора).
    Се употребуваат за спречување на атописки екзем посебно кај децата, при дијареја и за други инфективни заболувања.
    Ако имаш нешто уште да прашаш за фауната ќе ти одговорам.
    Седнете учете, а не да изигравате паљачовци на форумов.

Eleni.S and joy1 like this.
  8. poenta

poenta Форумски идол

Дали имаш само оток или јачменот се уште не е повлечен?

9. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Девојки, веќе подолго време го имам следниот проблем. На почетокот мислев дека е од тоа што е жешко и лето, ама истото ми се случи и пред некој ден, навечер. Не се допирам околу/ на/ во носот, да појаснам. Ама од нигде никаде ми тече крв. Некогаш повеќе, некогаш само две- три капки. Досега не сум била на лекар за ова, би отишла, ама знам дека ќе ме вратат дома така, од што не им се работи. Од што би можело да биде?

10. sheis

sheis Истакнат член

Да ве прашам дали некоја во ПМС кога ќе е дали има лошење? Многу лошо ми е веќе два дена бев на лекар правев крвна слика и се во ред ми е а и дали може да е од вежбање? Кога седам со свиткани нозе накај стомакот немам никаков проблем а кога ќе ми е истегнат стомакот ме болат стомачните од вежбите ама и ми се лоши... ве молам помогнете ми... некоја храна за подобрување или чај?

11. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Постојат многу причини поради кои тече крв од носот, можеби се работи за повреден капилар (најчестата причина), или промени на хемоглобинот (слаба (анемија) и јака крв) и многу други болести. Сепак најпрвин направи си крвна слика и појди кај оториноларинголог.

mamma-mia likes this.
  12. Responsible

Responsible Популарен член

Пред 3-4 дена на допир забележав ситно мало внатрешно топче на десната страна на 3-4 мм од клиторисот. Вчера при туширање страшно ме пецна и кога гледам ептен се поддуло и имам болки при допир. Значи надворешно освен поддуеност нема ништо. Ептен сум испаничена :sweat:

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Може некое чирче да е. Дали е зацрвенето?

14. Responsible

зацрвенето е и ептен поддуено

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

и јас го имав истиот случај... и со потопла вода го измив му ставив павловичева крем... и по 5-6 часа се измив со сапун и потопла вода и го стиснав ме пецна-ете тогаш ми излезе многу гној. и од тогаш ми се нема појавено :)

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Ќе пробаш да го стиснеш да истече гној (биди спремна на голема болка), премачкај со хидроген 3%, а потоа ќе го мачкаш со кантарион за да зарасне раничката.

17. Responsible

^ Страв ми е да не си направам некоја поголема беља. Да не е нешто сериозно...викам да одам на гинеколог?!

18. Bah

Bah Истакнат член

Нема потреба од паника кога ќе созрее само ќе протече или евентуално помогни му кога ќе се појави белко на врвот со ноктите скини го врвот за да протече а потоа дезинфицирај го со ракија ако немаш ништо друго на памукче. Можеш да појдеш кај гинеколог но не е ништо страшно, површната болка само го потврдува тоа. Доколку е недај боже некој израсток или тумурано топче нема да те боли на допир.
    Сигурно си имала во животот многу такви чирчиња но ова те плаши дека е на незгодно место, а воопшто нема простор за паника.

19. bubic.k

bubic.k Популарен член

Ми дојде по десет дена каснење но осеќам оштра болка во левата града,грутчиња низ неа и пупката лошо ме боли .. се плашам да не е нешто сериозно :(

20. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Од што ми се јавуваат овие симптоми? Пиев сок од праска почна да ми се лоши,после пиев газиран пак почна да ми се лоши. Само што ќе ставам нешто во уста ми се гади :( Глупо е ама ќе речам пред 2 недели имав анален однос (пијана состојба) кондомот се скина(сакам да се заштитам,па затоа користиме кондоми) дали може да е тоа или..?