Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Marossa, на моја другарка дечко и, за време на секс, и напипа топче кај градата, можеш да замислиш како изреагираа и она и нејзините дома ама на лекар се покажа дека е во прашање само отечена жлезда. Ти оди на лекар, колку од стручно лице да слушнеш дека не е рак но немој да се секираш, ок? Не е рак!

Marossa likes this.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

И мене ми случи се извадив од памет, ама ништо ме било,

3. snegce

snegce Истакнат член

Да, многу често се случува кај многу луже, но треба добра масажа, секој ден...Само така ќе го разбиеш топчето :)

Chocolate-me likes this.
  4. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Не паничи одма, не би требало да е нешто страшно/ Имав и јас до пред некој месец и многу се исплашив, после само ми го снема.

Marossa and joy1 like this.
  5. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Здраво. Веќе 3 дена имам мачнини во жечудникот, ме боли, навечер многу ми се повраќа, имам киселини и киселост во устата после секое јадење, а и кога сум гладна. Дали некој имал ваков проблем, што може да биде? :worried:

6. Saraa

Saraa Популарен член

Сеуште не сум била на лекар, но се канам утре да отидам, да прашам, да видам што ќе ми кажат, каков совет ќе ми дадат, па ако има некој тука нека пише.
    Во последно време се чувствувам чудно, како да имам вртоглавици, се чувствувам уморна, не правам нешто кој знае што -не одам на работа, онака низ дома, се чувствувам поспано, во еден момент имам апетит во еден ништо не ми се става во уста, како да имам главоболка па наеднаш ќе исчезне...чувствувам гадење, на моменти како да ми трепери цело тело, ми се тресат нозете....
    Се прашувам дали можеби крвта ми е заслабната, или може да е нешто друго?
    Ако некој знае нешто ве молам да ми каже од што може да е ова, и заборавив да кажам до пред 10 дена бев постојано во фрка имав многу обврски а и тогаш го чувствував ова, но сега немам никакв обврски ниту пак сум под стрес.

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Провери тироидна.

8. Saraa

Saraa Популарен член

Не издржав и отидов на лекар, ми рекоа дека според симптомите најверојатно се работи за анемија, ми дадоа упат за во лабораторија па утре ќе видиме каква е ситуацијата со крвта....

9. anggell

anggell Форумски идол

Moже да е од повеќе работи, слаба крв, притисок, мајка ми така се чувствуваше пред некое време бидејкии крвта и беше многу ослабната, најдобро да одиш на доктор :)

10. fashionslave

fashionslave Активен член

Што значи да имаш витамин Ц и леукоцити во мокрача ? Плус бубрези ме болат .Некој со слично искуство ? :?:

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Дали може поради пад (удар на глава, силно) да се потресувам и живците да ми се кревки или е поради стрес?
    Знам дека е глупаво прашање, но во последно време постојано паѓам на глава, а и се потресувам буквално за се (дури и ако ми падне пенкало се тресам, па ако ме допре мува да не зборувам), а и онака се тресам (додека зборувам ми се тресе вилицата, додека пишувам рацете итн), па си помислив да не ми се случува поради тоа. :?:

12. poenta

poenta Форумски идол

Падот на глава може да биде предизвикан од центарот за рамнотежа.А тоа што "се тресеш", како што опишуваш, најверојатно е симптом на параноја предизвикан од хроничен стрес.Мораш да научиш да си поставиш самоконтрола.Не ги драматизирај работите и опушти се за твое добро.

13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Можеби не е за тука, ама некој да не знае колку чини преглед во европската очна болница, и препорака од таму за лекар?

Благодарам однапред

14. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Треба да испитам хормони на трет ден од циклусот па нешто ми е нејасно. . Менструација добив вчера вечерта накај 9, часот. Дали тој ден ке ми се смета за прв ден од менструацијата или пак денешниот ден се смета како прв?

15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Девојки да прашам (може глупо е малце но...) Гиникологот ми даде Кансен вагиналети поради кандида денес втор ден како ги ставам, некое време од кога ќе ја ставам како да ме заболува левиот јајник, инаку имам полицистични. Дали е можно од Кансенот да е или од друго?

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Која е разликата во болно грло и отечени крајници. Пред една недела имав отечени крајници, а сега ме боли грлото и незнам дали да пијам ладно или топло. :?:

17. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

мене кога и да ме заболи грлото (наоколу околу вратот ипозади јазикот низ гркланот - ама опишав локација :) ) или крајниците, секогаш јадам сладолед. ми има така останато во мисла од мала - на брат ми крајниците ко му ги вадеа, докторот кажа дека на топло се развиваат бактерии, а на ладно демек не можеле. и јас вака или така тој совет си го применувам и ми поминува зачудо :)
    еднаш ко не можев никаде да најдам сладолед (така ми се трефна сезоната а немаше ни во пакетчиња некое заглавено по фиоки) купив еден спреј, Септогал се викаше, прегрд е , ама се покажа како многу корисен, одма го здрвува цело грло и ништо не те боли, како локална анестезија делува.
    Во секој случај ако планираш да одиш на доктор утре, вечерва на своја рака единствено парацетамол и ц-витамин можи малку да те држи под контрола.

18. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Луѓе во 14:00 сум на факултет, а гласот ми е целосно "фатен" имам страаашни болки во грлото кога дишам кога зборувам и кога се движам... :sweat: Пиев таблети Ангал и прскав спреј Фитогал ама тие само момоментално го отрпнуваат грлото, чаевите не ми помогнаа.

;(

Help!

19. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Луѓе имам страшен запек значи не ми кажувајте што да јадам бидејќи веќе е направено али таму доле седи и нејќе да излезе зациментирано е скроз не можам да го буткам многу боли што да правам како да го омекнам се мачкав со помади сапунче ставив ништо нејќе? :worried:

20. Cka

Cka Форумски идол

Пиј топла вода, мнооооогу. Џабе ти е сапунче.

AziskaStrslenka likes this.