Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.880
    Допаѓања:
    24.154
    Добар општ лекар на приватно?
    Итно е, фала.

2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.880
    Допаѓања:
    24.154
    Пак јас.
    Шо да пијам/јадам после :puke:?
    Желудникот ми е надразнет, кажете и некој лек, не е проблем.
    Бар до утре за до доктор да издржам. :worried:

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    @senza.parole исклучиво лека храна, земај двопек наместо леб,супи,чорби,варен компир ,пиј течности колку можеш побеке и чај од нане, голтка по голтка, ќе ти го смири желудникот.

Со лесно! :hug:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    Една страница поназад имам пишано што помага за желудникот пробај и со тоа :)

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  5. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Здраво.Ако знае некој може ли да ми каже од што имам трнење,пецкање (како струја да ми поминува) на десниот показалец (на раката) кога ке фатам било што (вода,чаша,молив,врата)

6. ana.n18

ana.n18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    56
    Здраво, дали некој знае отприлика барем колку чини испитување на хормони во државна? Ве молам кој знае да ми одговори, итно ми е

На fatamorgana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    https://www.facebook.com/events/556041731197603/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular Повели види овде незам за кои хормони прашуваш ама истата лабараторија можеш да ја најдеш на фб па можеш да се распрашаш поубаво :)

8. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Знам дека прашувам глупости, ама јас секогаш- се сакам да ми е под конец хаха...Место на 28ми, добив на 27миот ден...Ми се случувало да ми доцни, но вака ден порано ми се има случено само еднаш и еве сега...Нормално е?

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Најнормало. Цццц со што се замарате, ќе добиеш некогаш и на 26 и на 20 дена не е крај на светот.

На snegce и senza.parole им се допаѓа ова.
  10. sementa

sementa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    zdravo dragi femiki imama eden ama mnogu vazen problem seraboti za tatkomi koj ima samo 55godini i samo pred edna nedela dijagnostirale doktorite od klinikata 8septevri vo koja uste lezi dekaima rak na beli drobovi .dali znaete nekakov lek priroden so nekoja bilka ili bilo sto dami kazete ve molam ili kade da se obratam zada pobram pomos doktorkat a sto go vodi .dr Smilevska mi kaza deka od taa bolnica ke treba da go nosam vo OKOLOGIJA drzavna bolnica inaku tatkomi si bil mnogu zdrav pred da mu se sluci ova ne pijel nikakvi llekarstava i ne boleduval od nisto imal siptoni samo na kaslajne so plukaje na krv i taka odma go dnesovme vo bolnica kade sto vednas go primija .

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @sementa Жал ми е јас го изодев тој пат. На онкологија ќе го носите таму зрачат и даваат хемотерапија.
    Штом докторите не предложиле операција значи ракот е во напредна фаза. Единствено решение е онкологија колку толку ќе му го продолжите животот.

12. sementa

sementa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    znaci nema spas za tatkomi a kako sto procitav i ti si pominala toj pat a ako ne e tajan ke mi kazes za kogo se rabotese za nekoj clen od semejstvoto ili idali e ziva toj ili taa osoba.

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    За татко ми за жал тој ја изгуби борбата.

14. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Ќе ве молам доколку има некои мајки чии бебчиња прележале жолтица после раѓањето да ме исконтактираат во порака. Итно е.

15. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.474
    Само што ми заврши менструацијата вчера, денеска имам болка во јајниците, не е силна, но сепак е болка, знам дека пред менструација е нормална појава болката, а вака сега сум загрижена :(

16. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Не е ништо сериозно, може си имала некоја циста, па пукнала или може си се проладила. Ставај топло на долниот дел од абдоменот. Но ако болката трае и наредните денови, посети гинеколог.

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    пак јас со ова мое срце |( имам закажано за лекар ама да прашам сепак
    Пред некој ден имав јака болка во пределот на срцето, тешко дишев и болката ми се ширеше кон рамењата вратот и рацете. И кога легнав на грб ми стана полошо и почнав да кашлам, ама екг-то ми е нормално. Шо е работава според вас.

18. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    290
    Neznam kade da go postavam prasanjevo pa se nadevam tuka za pomos.Vaka znaci majka mi od podolgo lezenje vo postela i se napravija rani na zadnikot.Znaci se raboti za postaro lice vo pampersi no bese 6dena vo bolnica i eve denes si dojde so rani.Sto da stavame za da zarasnat uzasno ja boli stavame betadine no pak puka ranata i krvari.Dali nekoj znae naroden lek ili pak nesto od apteka sto da kupime.Vi blavodaram.

19. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
  20. Sunflowers

Sunflowers Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    128
    Семента, ако случајно ја следиш темата ненајавена те молам провери си ги пораките, вчера ти пишав нешто во врска со ова.