Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.265
    Не знаев каде да прашам,па ајде тука,
    Пред неколку дена ме удрија за левата града(се сопнав ,па се удрив во друг човек,долга приказна :D).Не ме болеше тогаш,но наредното утро премногу.Не можев да седам,да легам..неподнослива болка...Помислив дека е од ударот и ќе ми помине ,но сега забележав дека едната брадавица ми е навнатре (поситна,помала..како да објаснам) и дека е потемна и сеуште боли ама не како порано.Од ударот или од што е?? :?::?:

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Од ударот е, не се плаши. Имаш оток на тој дел и затоа ти изгледа дека брадавицата ти е навнатре и помала. Кас сите луѓе лева и десна половина од телото не се исти со тоа што кај некои е воочлива разлика а кај некои не е.

На summer-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Decko27

Decko27 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Друштво, имам некое трнење на левата нога кога ја дигам (пример седам, а ја качувам ногата на маса) и почнува да се здрвува... Исто осеќам и повремени пецкања по телото (како мравки да ме лазат) :)

Направена крвна слика - во ред, МР на глава и 'рбет исто во ред (блага форма на дискус хернија имам)...

Анксиозноста зема замав, или нешто друго може да е? :)

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pred malku primetiv deka mi se pojavilo malo topce na levata usna na vaginata, sto bi mozelo da e toa??

5. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Имам чудна дешавка. Хаха како кажав...
    Не, озбилно. Многу е чудно. Само навечер ко ќе спијам неверојатно ме боли ногата. Понекогаш двете ама најчесто десната нога во пределот на коленото и зад него. Немам никаков проблем со коленото и преку ден нормално си одам/трчам/ на штикли одам што и да правам- ок сум.
    Само што ќе заспијам неверојатна болка! Често се будам со плачење несвесно и лелекање.
    И јас како многу голем хипохондрик, сакам да прашам некој тука постручен дали ова звучи на згрутчување на крвта? Значи знам дека сум млада за такви работи, 20 имам, АМА пијам контрацептивни таблети и тие нели придонесуваат во ваквите работи... И мојот мозок е неуморлив кога станва збор за пронаоѓање без врска симптоми и плашење. Знам дека треба да имам отоци и други симптоми за згрутчување на крвта ама да си прашам јас за секој случај.... :D

6. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Да не те цитирам Сандра, дефинитивно не се работи за тромб, т.е згрутчување на крвта, туку нај веројатно се работи за некој нерв, кој го притискаш додека спиеш, или се работи за проблем со некое зглопче во коленото кое се вкочанува при подолготрајно мирување. Значи нема потреба за паника околку контрацептивните таблети. Не би било лошо да си направиш комплетна крвна слика и да видиш таму дали тромбоцитите ти се во нормала или се покачени.

7. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    290
    Ajde ako mozi pomos,sovet.Do vcera majkami bese na bolnica bidejki padna vo koma od previsok sejker.Sega e vo red sejkerot normaliziran taa ne stanuva od krevet e iznemostena znaci skoro 2 nedeli e vo krevet i denes pocna da i oteknuva ednata raka i ednata noga rakata vo koja primase sistemi desnata i levata noga.Sto mislite dali od lezenjeto e ili so mozi nesto loso od toa da se sluci,bidejki znam jas koga se porodiv bev so cr i lezev 4 dena na bolnica i mene nozete mi bea oteceni a isto i rakata od sistemite,samo sega neznam za sto stanuva zbor dali nekoe drugo zaboluvanje.Ve molam za odgovor.

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Duso posetete lekar, najdobro ke bide. Stom ti si znaes po tebe deka e od sistemot, najverojatno e taka, ama tvoeto i nejnoto se razlicni raboti. Za da ste na mir posetete lekar. So pomin.

9. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    вака, ова е за дечко ми.. Има мал проблем со дишењето, има цело време проблем и чуство како да му фали кислород, но кога не мисли на тоа се е добро, но кога ке почне да мисли на тоа има напади како да неможе да ги исполни плуќите со воздух,и многу се мачи, страв му е да оди на лекар.Ова му се има случувано и порано, но со помал интензитет му трае 2-3 дена и потоа се е океј, но сега му трае веќе 4-5 дена, па ве прашувам што би можело да биде?

10. teodoricaa

teodoricaa Нов член

Се зачлени на:
    14 ноември 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Uzmiite caj od Aloe Vera,dobar je za secer i dobar je ciscenje organizma.

11. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Пиев лекови вечерта( т.е. наутро) во 12 и 30 а крвна слика треба да направам сабајле во 8 часот. Дали тоа ќе има некакво влијаније врз вреднстите , а инаку треба да направам подетална крвна слика...??

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mislam ne.

13. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Ако пиеш повеќе денови антибиотик, да ќе има камуфлажа на вредностите, ама ако си пиела само еднашка, односно ако си почнала денеска, нема ништо да промени :)

14. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Само денеска пиев... туку мене ме интересираше дали има врска што пиев толку касно(00:30), оти нели треба мин. 10 часа гладување пред анализа ...??

15. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Да, на пример до кај 18h- 19h можеш да јадеш и пиеш..потоа можеш само вода да пиеш, ако пиеш некаков сок или друго, сигурно ќе ти биде нешто поткачено утре

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ми личи на епилепсија, дали се кочи во моментот кога има напади?

17. delevingne

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    нема..

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.150
    Најверојатно се работи за напади на паника. Убаво е да посети доктор да исклучи физички проблем, ако се потврди дека се панични напади, нека поразговара со психолог или психијатар. Нема ништо лошо во тоа, напротив, многу ќе му помогне.

19. delevingne

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    ее фала :*

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Или можеби е астма, затоа е најдобро да оди на пулмологија и да се испита се, пошто му фали воздух (особено ако има проб. и навечер), а потоа ако треба и на психијатар,како што кажа и Annath.