Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    Девојки од што може устата да ми е толку сува,може е малку глупаво прашањево ама ај да си прашам,знам дека зимно време може да испука и да биде сува од ладното,ама еве ме дома сум,од вчера ми е така :?:Пијам вода нонстоп мислејки да не сум дехидрирала па ај од тоа да не е,ама пак после 10 мин пак сува ми е :/

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Од покачен шеќер во крвта, кај шеќераши има такви симптоми. Да не ти вадам памет направи си крвна слика.

3. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    Офф ама сепак се исплашив сега,пред месец проверував немав покачен шеќер ама ќе проверам пак во секој случај,се надевам дека не е тоа :(

4. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    мене ми изгледа како панично, нека оди кај матичната прво, па после кај психијатар за да се види шо е причината... тоа е мое мислење...можи си има некоја мака детето

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    @Kala22, извини не те разбрав (плавуша, тоа ти е), устата внатре ти е сува или усните ти се суви и ти пукаат? Ако е устата во прашање, да не земаш некој лекови, витамини или суплементи? Знам дека тие може да предизвикаат сува уста.

6. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    :lol: А и јас убаво не сум се изразила,надворешно усните ми се суви,витамини зимам секој ден по една таблета,т.е таблетите се составени од повеќе витамини па незнам сега и тоа да не е веќе месец дена ги пијам :?:

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нормално е за вакво време усните да се суви. Мачкај ги со некое лабело и обиди се со јазикот да не поминуваш преку нив.
    Навечер нежно протрлај ги со четката за заби да ја остраниш мртвата кожа и намачкај ги убаво. Најдобро е со вазелин.

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Мене исто усните ми се лом периодов! Побарај во аптека балзам Мелем
    melem-10-ml.png
    или ако ти дојде под рака каталог од Авон или Орифлејм, порачај ги нивните универзални балзами, совршени се за суви усни. Исто така, може и некој нов кармин да ти ја суши усната, како и пастата за заби :)

9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    Фала ви на одговорите :D Ќе пробам и со тоа. најверојатно ќе помогне.
    Далерон дека ми се суви па денес мислам дека цело време со јазикот поминувам преку нив :lol:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    И јас сум истата со лижењето;), ама кај мене е од што ставам само молив за уста, ги суши усните ептен.:makeup:

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Здраво,

Сакам да ве прашам каква е и колку е долга процедурата за лечење на вода и хематом во колено добиено повреда во трчање? Дали е опасно и дали остава последици? И дали е дозволено движење?

Ви благодарам

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Треба пункција да ти направат, односно со шприц да ја извлечат течноста. Не е долготраен процесот само што после тоа ќе треба да мируваш и да не го оптеретуваш коленото.Можно е водата пак да се појави.
    За хематомот ќе се мачкаш со Хепатромбин или што ќе ти препорачаат хирурзите.
    Последици не би требало да има ако внимаваш повторно да не го повредиш, а тоа е засекогаш. Колената се најосетливиот дел кај спортистите.

На ladyh07 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    фала пуноо :makeup:

14. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Феминκи помагајте... во фρижидеρот имаше две шишенца со пастеρизиρано κипечκо млеκо,едното отвоρено пρед недела мислам деκа е, а дρугото вчеρа. И сегс κога си пρавев κафе случајно сум ставила од тоа што е од поодамна отвоρено, но не ставив многу, дали половина од филџанот. Може да ми биде нешто?:( За 2часа тρеба на фаκултет да одам, стρав ми е да не почнам да повρаќам или да ме фати пρолив :(:(

15. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Фала ти.

16. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    p.s. А зошто повторно би се појавила водата? Бидејќи не се работи за активен спортист, туку еднаш неделно играње фудбал заради рекреација, некогаш можеби и трчање, меѓутоа во зависност од време. И ако може да ми кажете колку долго би било мирувањето и кога би можело да се почне на работа, каде што работното место е пред компјутер и е 8 часовно седење?

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Јас кога скинав мускул на лева натколеница и ми правеа пункција хирургот ми рече да седам дома 10 дена.
    Меѓутоа наредниот ден си дојдов на работа и мојата работа е седечка. До ден денешен не настана ниту еден проблем, а помина годинаипол.
    Како бивши спортист знам дека мои колеги што имаа пролем со колената претежно фудбалери страдаа од вода во колената и менискус. Кога продолжуваа со спорт по некое време пак им се појавуваше вода, додека оштетување на менискусот е повреда која подлежи на операција и потоа минимум 6 месеци одмарање.

Не мора да значи дека кај тебе ќе се појави вода пак се е индивидуално. Е сега докторот ќе ти одреди колку да мируваш и за колку време ќе можеш да играш фудбал. Нит сум доктор нит знам како оди. Само споделив со тебе некои лични искуства.
    Пак ќе ти речам се е индивидуално секој организам за себе.

На ladyh07 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    На резултат од пап ми излезе кандида,вирусна инфекција и инфламација.Гинекологот ништо не ми даде освен препорака за јакнење на имунитетот.
    Очекував канестен да ми даде за кандидата.

Дали некоја од вас имала ваков резултат и дали смеам да си земам на своја рака вагинелети канестен?

19. AnaSe

AnaSe Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    29
    Zdravo devojki , prvo izvinete za latinsko no od mobilen sum . Mnogu bi bila blagodarna ako nekoj od vas mi kazuva nekoj sovet ili iskustvo za sledniot problem..mojata tetka sekogas imal visok pritisok i sega eden den mu se iskaci do 220 so 110 I kako poslednica mu pukna nekoi kapilari vo glavata okolu mozokot i sega mu tecnuvaa krv i e mnogu loso vo bolnica vo skopje ,, znaci ne e mozocen udar drugo nesto bese ama ne mi teknuva imeto.. Moze da jade da zboruva da mrde celoto telo no deneska mu otide sluhot znaci za eden den denes ne mozese da slusa ic,,,ve molam mnogu kazete mi nekoja iskustvo so ova rabota ve molam :((((

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Во устата т.е. на внатрешната страна на образот ми излезе едно како црвено подуено и после на истото место се појави афта....Ме боли премногу неможам да јадам...Дали знаете некој природен лек или некоја маст? Пробав со сода и мед но не ми помогна. Благодарам однапред.