Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Афтите бавно поминуваат. Јас нанесувам прополис-раствор и ги горам со него.На тој начин болката исчезнува, но местото заздравува после неколку дена.

2. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Има многу природни лекови за афти, кои ги има и на интернет, меѓу кои и ставање течноста од столчен кромид на местото. Но од семејно искуство ти кажувам дека премногу пече, и нема некој екстра брз резултат. Пробај да земаш нешто за појачување на имуниот систем и нема да имаш проблеми со нив, барем моето искуство е такво.

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Купи од аптека бетадин јод за внатрешна употреба и плакни ја устата со него.

4. AnaSe

AnaSe Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    29
    Zdravo devojki , prvo izvinete za latinsko no od mobilen sum . Mnogu bi bila blagodarna ako nekoj od vas mi kazuva nekoj sovet ili iskustvo za sledniot problem..mojata tetka sekogas imal visok pritisok i sega eden den mu se iskaci do 220 so 110 I kako poslednica mu pukna nekoi kapilari vo glavata okolu mozokot i sega mu tecnuvaa krv i e mnogu loso vo bolnica vo skopje ,, znaci ne e mozocen udar drugo nesto bese ama ne mi teknuva imeto.. Moze da jade da zboruva da mrde celoto telo no deneska mu otide sluhot znaci za eden den denes ne mozese da slusa ic,,,ve molam mnogu kazete mi nekoja iskustvo so ova rabota ve molam :((((

5. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Има ли некој искуство со апаратот за аква детоксикација на организмот?
    Тоа е во она кога во специјален апарат (ко легенче) се ставаат нозете во вода и водата ја менува бојата при што ги исфрла сите токсини од телото. aqua-detox(1).jpg

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.920
    Допаѓања:
    45.360
    Не знаев дали овде да го сместам прашањето али ајде.Вчера и денес имам посилна болка во перинеалниот дел, онака тапа болка, но местото ми е тврдо и осеќам напнатост.Прво мислев дека ми се активирале хемороидите бидејки имав проблеми со цревата овие денови, но надворешно немам ништо, посебно не симптоми на хемороиди, досега не сум имала проблеми со внатрешни хемороиди па не знам дали болкава може да е последица од нив.Инаку бев болна деновиве и трпев силна болка во делот на карлицата и бутовите, во коските и мускулите, мислев дека болката е од тоа што имав настинка или грип, ама сега откако ми се појави и оваа болка се мислам да не е некоја вагинална инфекција или сл.Да напоменам дека имав секс скоро и осетив блага болка, но мислев дека е од јајниците зошто треба да добијам скоро.Дали имал некој ваков сличен проблем, да ми каже што е, зошто денес не работи никој гинеколог кај нас.

7. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Од вторникот сум настината т.е болна отидов на болница ми дадоа апчиња и ми помина се сега не сум болна. Проблемот ми е тоа што јас што и да ставам во устата не осеќам ни вкус ни ништо со носот ништо неможам да помирисам што може дае е проблемот.

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Тоа што не можеш да мирисаш е од тоа што синусите не ти се излечени. Почни уште веднаш со инхалирање и капки за нос и утре обавезно отиди на лекар. Синусите знаат да бидат многу клети- вака навидум не ти е ништо а всушност работата може да биде многу сериозна.

9. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Здраво,
    Сакам да прашам за истегнат лигамент, колку време се мирува и дали може да се прават некои вежби и какви? Не мора стручно мислење, ако има некој некакво искуство... И колку време отприлика треба за да се врати се во нормала?
    Ви благодарам,
    :)

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Јас барам лонгета за да можам да се движам. После 3 дена ја вадам. Еве веќе 3-та недела уште ме боли по малку, а знае малку и да отече. Се работи за скочниот зглоб по не знам кој пат со истегнати лигаменти.

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.920
    Допаѓања:
    45.360
    Luge jas maka macam so ova zlezdive, mi otekoa na prrponite, na vrat i na vlezot od vaginata, mnogu e bolno, sega momentalno cekam red kaj lekar, ama mnogu me faka panika, dali nekoj imal slicni iskustva da mi kaze dali e nesto seriozno?Se izvinuvam za latinicava od mob. sum.

12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    На врат знам дека можат да отечат од јака настинка, грип....А ова на другиве делови не знам...Случајно да не си се депилирала таму па некако да ти се воспалени? Што ти кажа докторот?

13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.920
    Допаѓања:
    45.360
    Da ne ja polnam temava, pisav vo druga sto mi kaza, ne e od depilacija.Sepak fala.ti na odgovor:)

14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Алтернативна медицина, билки, чаеви, апчиња некои, шо и да е значи, и се што може да помогне, кој знае нека ми даде совет.
    Јас имам хронично грло, под хронично мислам скоро секогаш болно и при најмала настинка, нонстоп нешто шкрипе со него, де ме гребе, де ме боле, значи се нешто не е у ред со него, а секогаш се е у ред, т.е де од настинка, де грип, де вирус, де ангина, де крајник, де ждрелото воспалено, де грлото црвено, се нонстоп нешто му е, под се, не претерувам туку буквално секој еб*ан месец нешто ми е поврзано со него! Толку многу сум нервозна, пошто веќе незнам што се случува, ниту еден доктор не знае и не му е јасно како може се вака да ми се разболува грлото, хронично ти е и тоа е тоа, нема лек, и вчера кога после 3 месеци пиење терапии од обична настинка, па вирус и црвено ждрело, мислев готово завршија терапиите, и одам вчера у болница пошто треба да си испитам една бактерија, и ете ти ајде кажи ааааааа ми вика чичко доктор, да видиме, тарам - гнојна ангина од никаде наеднаш, значи почнав да плачам од нервоза, пошто фрустрирачки е ова што ми се случува, не можам ни една голтка газирано да си дозволам, летно време не можам како секој нормален човек мраз да си ставам во цедевита во вода, пијам ацерола, јадам мед, сите витамини си ги примам, како мала сум пиела некои апчиња за имунитет од Бугарија донесени, и џабе е се, се пазам, ама не е доволно, не е до мене.
    П.С Не е до крајниците, ретко кога они ми прават проблем, до самото грло, ждрело, и се таму поврзано е.
    Помош?

Последна измена: 26 ноември 2014
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Извади ги крајниците ако имаш, ќе го решиш проблемот.
    Се доаѓа од тие ќеси во грлото. Моите се извадени на 5 години и фала богу до сега реееетко проблем со грлото, само што после тоа ќе мораш да внимаваш на плуќата.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    @anuskaNESTLE , kако братучед ми да го читам, за неколку години си се изнапи јаки антибиотици доволни за цел живот, иста ситуација како и кај тебе - секој месец проблеми со грлото. Во моментот кога ги извади крајниците, ко нов човек да стана. Отиди на доктор и консултирај се дали се за вадење. Ако е до крајниците, верувај ќе се спасиш во моментот кога ќе ти ги извадат.

Туку да прашам јас нешто за мене. Имам бронхит, правев крвна анализа и ми покажа дека шеќерот ми е 6.33 а горната граница е 5.6. Ме интересира дали може да ми е поткачен од бронхитот и дали треба да се загрижам од вредноста?

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Nausicaa Нека не те загрижува вредноста. Во денешно време полно со стресови горната граница некои лекари ја ставаат на 7. Можно е да ти бил качен шеќерот ако вечерта подоцна си јадела или си пиела нешто. Пробај после 17 часот ништо да не јадеш и не пиеш и појди наредното утро провери го шеќерот.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Не знам дали е ова воопшто здравствен проблем ама да прашам.

Секогаш после бањање мене едното око (некогаш левото некогаш десното) ми е многу црвено.Малку ми е магливо пред окото, а утредента ќе го снема.

19. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Сигурно ти е од шампонот или сапунот (гел за туширање)...Но најмногу од шампон може да се случи, доколку малку ти влезе во око и многу пече...Истото се случува и од шминка. Ништо страшно ;)

На Reachel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Има еден природен лек кој доста помага. Но ќе го направиш кога ќе биде сезоната. Значи, се земаат зелени оревчиња, уште кога се малечки (мислам дека беа околу 40), пола килограм мед и пола литар ракија...Се ставаат во тегла да одстои 40 дена, после мислам се прецедува. Но, ќе ја прашам мајка ми утре за точната рецепта и ќе ти ја пишам. Помага навистина. Исто така можеш да си пиеш чај од ленено семе (доколку имаш и кашлица).

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.