Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Денеска случајно осетив на десната града, веднаш под брадавицата кога ќе допрам посилно, осеќам како топче да има подлабоко што не е случај со левата. Имам 14 години :worried: ....?

2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Можеби е некоја жлезда. Или пак да не си пред добивање? Почекај недела дена, ако не ти помине посети лекар. Ама според мене не е опасно. Сеуште си во развој. :)

3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Нормално овулацијата ми е секогаш на 16 ден кога добивам на 28 дена. Е сега веќе е 20ти ден, а според исцедокот забележувам дека сеуште не сум во овулација. Дали може овие промени да настапат поради промена на клима, патување? Порано сум добивала и покасно, не ми е било секогаш на 28 дена...Овие неколку месеци ми доаѓаше на 27,28,29...Па затоа сега малце сум загрижена....Не сум имала незаштитен однос, а последниот однос го имав пред претходната менструација.

4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Доколку патуваш може да ти доцни и до три недели. Без паника

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Пред година дена на грлото ми се направија како џепови и ми се полнат со гној. Ајде не се замарав толку, првиот пат си измив раце и со прсте сама си го извадив гнојот (беше како мали зрнца и не болеше). Поминаа месец дена потоа пак исто, ама со повеќе гној, ама уште си терав така, не придавав некое значење. Ама во последно време станува проблем. Скоро на 2-3 дена ми се појавува гнојот. И сум слушала гнојна ангина и денес седнав и си велам чекај да видам што е тоа. Гуглав и кога отворив, оно мојот проблем да ти било :D Е сега прочитав дека гнојната ангина се манифестира со висока температура, со отечени и болни крајници, со замор, а јас освен гнојот ама ни еден од другите симптоми ги немам. Настинка ме нема фатено, да не претерам 2 години, ниту пак грлото да ми е било воспалено. Се одлучив утре да одам кај општиот матичен доколку може да ми даде упат за брис од грло, се мислам да не е некоја бактерија или некоја алергија. Па ако може да ме просветли некој околу ова ангинава :D:*

6. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Па ваљда од тоа ќе да е. Не ми е уште средено, пред една недела требаше да ми дојди, ми дојде на два дена и сега гледам пак сака :|
    Во секој случај, ти благодарам за одговорот :*

7. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    За гнојна ангина дали е незнам точно да ти кажам, тоа само матичниот може да ти го потврди со тоа што ќе ти го виде грлото, ама би требало да имаш ангина, поради гнојот, кој е главен индикатор.
    Јас моментално имам гнојна ангина, а пред тоа 3 месеци пиев терапија за црвено грло, за црвено ждрело, и таман мислам готово, одам да ме прегледат и бам ангина имаш, нова терапија - Аугментин ми препишаа, 2 пати на ден, насабајле и навечер, обавезно без прескокнување пошто левиот крајник ми бил лом. А грлото не ме боле воопшто, нит имам проблеми со голтањето сега, само што имам многу шлајм, носот ми е затнат, наеднаш ми иде да го плукам шлајмот, се чистам моментално ете, а пред еден месец, лежев една недела дома, температура, болно грло значи не можев да зборам од болка, не можев да спијам, и ете почнала од тогаш, и сега само гној и шлајмови многу имам, ги изфрлам.
    Оди на матичен ако имаш гнојна ангина одма ќе знае и ќе ти препише најверојатно аугментин и без да ти земат брис..

8. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Бев кај матичниот, ми потврди дека имам гнојна ангина и ми рече да бидам среќна што ги немам другите симптоми :D И ми даде упат за брис од грлото, да видеме да не се работи за некоја бактерија. Во среда ќе одам да ми земаат брис, па ќе видеме што ќе покажат резултатите. А инаку и да ми препишат антибиотик не би го земала, веќе одамна се откажав од нив. :D

9. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Малце е незгодно прашањето но сабајлето после тоалет кога се избришав видов крв од кај задникот не точно од таму туку погоре измеѓу и исто така имам и црвенило и болка како гребнатина многу се исплашив незнам што може да биде и како да си помогнам . Да напоменам не сум имала анален секс:?::worried:

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Купи си мелем од бозел и мачкај се. Ми се има случено и не е ништо страшно. Така ми има поминато.

11. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

По тоа што го пишуваш мислам дека дечкоти е преосетлива особа и пати најверојатно од мала анксиозност :) ќе му помине само треба да не се оптеретува со тоа. во секој случај пожелно е да си посети лекар.

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    @Samer, станува збор за anal fissure http://www.webmd.com/digestive-disorders/tc/anal-fissure-topic-overview, http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anal-fissure/basics/symptoms/con-20024998. Обиди се овие денови да јадеш храна богата со влакна за полесно олеснување и избегнувај потешка физичка активност. Исто така, можно е да имаш и хемороиди, ако почне крварењето да ти се повторува, отиди на лекар.

Последна измена: 1 декември 2014
  13. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    @Nausicaa немам проблеми со столицата редовна ми е сепак ти благодарам :)
    @snegce ако можеш да ми кажеш каде да го најдам мелемот :)

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.934
    Нешто чудно ми се случува-барем за мене.

Одвреме-навреме на десната нога од коленото нагоре осеќам како топла вода да ми ставил некој и ми трае од неколку секунди до минута и потоа пак се појавува... Ме загрижи па ако имате сличен проблем..пишете ми

15. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Истото чувство, само кај мене под коленото ми се јавува, трае неколку секунди и толку. И мене ме интересира што би можело да биде

16. Milichkaa12

Milichkaa12 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Имам едно прашање може ли некој да ми каже дечко ми имаше на главата (во косата) бенки со текот на времето му испаѓаат нови и го чешаат не сака да оди на лекар па ако можете да ми кажете дали е нешто лошо, што може да му биде и дали има некој лек ?

17. love11111

love11111 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    148
    Може прашањево е глупо но ќе си прашам направив сендвич и ставив шампињони(купечки) и го ставив во микробранова 5 минути. Може нешто да ми се случи од шампињоните?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ова здравствен проблем било.

19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Нема да ти се случи ништо,нема да имаш здравствени проблеми,само не практиувајј повторно.

На love11111 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. love11111

love11111 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    148
    Знам дека не е но незнаев каде да се обратам па затоа тука напишав извинете ме нема да се повтори.
    :)
    @galapce фала многу ми олесна

Последна измена: 3 декември 2014
    На galapce му/ѝ се допаѓа ова.