Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Нема ништо да се деси.

love11111 likes this.
  2. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Oд левата страна на вратот веднаш под вилицата,местото ми е отечено.
    На допир и нагли вртења на главата реагира.
    Што би можело да е?
    :?:

3. snegce

snegce Истакнат член

Може да е од расипан заб или ако си настината да имаш потечена жлезда на вратот. Гнојна ангина истото го предизвикува.

4. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Имам едно прашање во врска со дозирање со антибиотик. Ќерка ми има 3 години и пие Амосиклав, ненамерно наместо во 1:30 , сирупот и го дадов во 3:30 часот, со задоцнување од 2 часа. Ме интересира дали денес да ја испие дозата во 13:30 како што си пиеше досега, или мора во 15:30 (бидејќи вечер, т.е. пак ќе треба во 3:30 сабајлето)....

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Можеш и така и така. Како повеќе временски ти одговора, ама гледај да не промашуваш повеќе.

6. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Ти благодарам на одговорот.... :) (колку за инфо., повеќе ни помогнаа капки беладона, хомеопатски со кашлицата, отколку антибиотиков, а маки мачиме, знам зошто толку ен сака сируп да пие, премира, го сеќава и во сокче растворен....)
    поздрав,

7. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Дали отокот е близу до увото или повеќе е кон брадата? Дали те боли?

8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Во близина на увото.
    :doh:

9. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Во тој случај може да се работи за сијалолит - затнување на каналот на паротидната жлезда со камче. Но, може да биде и нешто друго, како бенигнен тумор, флегмона - како резултат на некој расипан заб Правец на стоматолог и барај упат за максилофацијална хирургија. Не чекај за да не се искомплицира ситуацијата. Со ехо ќе се открие причината.

10. delevingne

delevingne Популарен член

вака,имам 16 год,втора година сум а првпат ми дојде во средина на 4то одделение..не сум имала редовна менструација скоро никогаш..последен пат ми дојде на 30ти август отокогаш ми се појавиле по неколу капки крв на ден и болки во стомакот сум почуствувала..но не ми дојде..не сум била на гинеколог до сега и не сум имала односи...така да ми касни 3 месеци.Ве молам кажете што би можело да биде? :(

11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Мора да посетиш гинеколог затоа што има различни причини зошто менструацијата не ти е редовна, можеби имаш полицистични јајници, можеби имаш проблеми со хормоните, ние тука може само да погодуваме...Не е ништо страшно ниту срамно, ќе те прегледа на ехо и можеби ќе те прати да испиташ хормони, најдобро ќе ти ја каже причината од што ти е:)

12. delevingne

delevingne Популарен член

а што се тоа полицистични јајници ?

13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Феминки од што може да биде жолтата боја на ноктите на рацете? Да напоменам само дека постојано ми се налакирани и сега заради сезоната нели со потемен лак :D Инаку користам од лаковите на Малена што се. За габична инфекција да е, не е. Ноктите ми се во ред, ниту ми се кршат, ниту лупат. И вчера баш го избришав лакот и пак да се налакирам забележав на 3-4 прста, под ноктите ми се појавиле мали црни линиички. Од што би можело да се појавуваат тие линии? И претходно имам така забележано.

14. Daleron

Daleron Истакнат член

Ако се потемни лаковите од нив пожолтуваат.

15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Aко пушиш цигари може од нив да ти е.
    Посериозен проблем - жолтенкавите нокти укажуваат на неправилна работа на јетрата, што не верувам дека е случај со тебе.
    Една од негативните нус-појави од пречестото лакирање на ноктите е жолтилото кое се појавува после одредено време. Тоа може да се спречи, така што пред да се лакирате, како основа ќе ставите безбоен лак.

17. bokace

bokace Популарен член

Mi treba mislenje, sovet, iskusto.
    Od sto moze da e siv anusot , I imam nekolku delcinja kako isekotini okolu anusot , ova mi e od koga se izbriciv I mi se pojavi infekcija od infekcijata mi ostanaa cirovi koj gi susev so betadin . Ama ova temno siv anus ?

18. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Пушам цигари, ама не со сите прсти :D Се шалам инаку. Не знам зошто, ама некако не ми е убаво да одам со нелакирани нокти. Еве гуглав малце, па утре ќе ги освежам со сок од лимон. А инаку црните линиички не можев никаде да најдам од што може да се. :^)

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@Eleni.S, немој да се секираш, лакот ти ги има офарбано ноктите :) Ми се има случено едно 100 пати! Понеквалитетен лак + потемна нијанса = жолтоцрвени нокти :) Не се лакирај неколку дена, би требало да се намали жолтилото па дури и да се изгуби сосем :)

Eleni.S likes this.
  20. Acisal

Acisal Активен член

Liniite moze da se od razlicni pricini. Isto taka ima golema razlika vo toa dali se horizontalni ili vertikalni linii. Te molam da ja posetis maticnata doktorka i da zemes upat za specijalist bidejki ni maticnite doktori nemaat znaenje za takvo nesto.