Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Се плашам да не е некој вид на габа.Ти советувам да си отидеш на кожен лекар зашто многу тешко се лечи.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Сега си мачорка :D ќе ти поминеее

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Девојки, како да напраам домашна инхалација за затнатиов нос ама асално затнат нос?? едвај дишам :/ устата све ми испопука од што дишам преку уста, ме боли веќе.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Во тенџерче ќе свариш чај од камилица и ќе земеш крпа ќе ја ставиш на глава и ќе се наведнеш на тенџерчето и ќе дишиш на нос, ќе се трудиш. Друго, купи си кафетин голд во ќесичка и раствори ја ќесичката во топла вода, испиј го топол и легни и подобро ќе бидеш.

5. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Срцка, а може ли во таа вода, морска сол да стаам и да вдишувам??
    Иначе, пиев тоа кафетинот али воопшто не ми помогна, дури ми се спушти надоле и бронхит напраив

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    А незнам, немам пробано со морска сол, ама ако имаш бронхитис ќе те замолам да одиш на лекар, бронхитисот тешко се лечи и бавно, може ќе имаш потреба од антибиотици кои не смееш да ги зимаш на своја рака и се зимаат само со рецепт.

7. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    Мене Канестенот воопшто не ми помогна кога имав такви,имав околу 5-6,се мачкав со Реконазол и исто има шампон Реконазол (повеќе доаѓа како гел за туширање)што се става на тие места неколку минути да одстои па се одмива...Лузни немам :)

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Стави морска (крупна) сол да зоврие и како што ти напиша Бубаче крпа на глава и инхалирај.

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    ВИ благодарам многу,бидејќи сум девејче несакам да имам лузни по телото..Имам на неколку места:
    -под пазувите
    -на челото
    -на левиот лакт
    -цела лева рака до лактот исто така и десната
    -кај деколтето
    -на бутовите
    Јас кога бев во аптека вработената рече имало некоја крема и шампон,но мајка ми бидејќи работи во центар,таа аптекарката и го препорачала овој крем иако не видела за што станува збор.Во секој случај кога ќе дојде од работа ќе одиме до аптека да купам Реконазол крем и гел..Иако сакам да ве прашам.. овие рани ми поминаа некои се исушиа и паднаа сеа ми е страв да немам лузни,со што да се мачкам?и колку чии Реконазол-от?

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    за мојот случај ли??Што имав како рани кои ме чешаа?мене ми поминаа али ми е страв да не ми се напраат лузни бидејки сум женско и не сакам да бидам со лузни.Што да мачкам да неам лузни??позз :*:D:)

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мачкај кантарион или крема од невен.

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    имам маст од невен ,,RIngelblumen Salbe'' aли со поминат рок е,среќа имам и крем па ќе се мачкам..Благодарам :* <3

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нема врска што е со поминат рок, јас сама правам крем од невен па ми стои по 2 години во фрижидер и нема никаков проблем. Ионака на тие производи ставаат рок на важност 1-на година помалку за да им се трошат (од сигурни извори).

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    мојава е од 15.07.2005 и рокот и е до 15.07.2007 хаахах дедо ми има крема од кај него ќе земам..Инаку јас прва се соочувам со ваков проблем?Моите се преплашени ако уште(не дај боже)се прошират,кожен не ми бега :( :( Фаала на советите ако има опција од телефон да можам да attachiram слика ке сликам и ќе ви пратам..може некој се соочил но мисли на огромни пликови,како што реков овие се 3cm maximum Поздрав :l::l::l::l::l:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    ме интересира дали при модрица ( од удрено) можи да искочат повишени тромбоцити на крвна слика? Треба да испитувам крвна слика ама се удрив на маса пред некој ден и ми рече една другарка од тоа покачени ќе ми икочеле па ме чуди сега..

16. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Никој ли не знае? :(

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не се покачуваат тромбоцити од модринка. Барем од тоа нема да покаже поголем број на тромбоцити.

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  18. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Па,јас не сум лекар,но сепак мислам дека другарка ти има право,така што јас ти советувам да купиш крема Hepathrombin да мачкаш да ти поминат модриците,па ако не ти е зорт подоцна да одиш да провериш крвна слика.

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Па сигурно не е слоновска модринка за да користи хепатромбин и да покаже поголем број на тромбоцити.
    Зголемениот број на тромбоцити т.е. крвни плочки во крвта, може да ни укаже на ризик за појава на тромби, бидејќи тромбоцитите учествуваат во згрутчувањето на крвта и во запирањето на крварењето.

20. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Денес посетив кожен лекар, на приватно секако (искрено немам време да чекам пошто ми почнуваат колоквиуми). Кога ми ги виде ноктите првото што ми рече под итно да ги скратам. Јас го користев она од евелајн што е, за поттикнување на растот и стварно ми се многу долги, отприлика скоро 1 см ми се пораснати и си ги носам така месец - два. Бидејќи ми биле многу долги и при мал удар на ноктот уште во коренот се формирале некои чуда (нз како ги кажа) и тоа што биле црните линиички уствари било засушена крв од повредите на ноктот. Па не знам можно ли е да постои вакво нешто, ако некој слушнал :D Инаку Annath од што би можело да дојде до труење со тешки метали и хемикалии за да дојде до ваква појава на ноктите? Наведи ми нешто, бидејќи немам представа од што како. :)