Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Krasuljica

Krasuljica Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

Јас модринките најчесто ги третирам со кремата Алвен од 30 000, така што модринката ја мачкам со кремата и правам крузни движења се додека не се впие кремата целосно.
    Најчесто ја мачкам навечер пред спиење.
    Мене досега ми има помогнато неколку пати кога сум имала модринки или поткожни крварења при повреда а и во упатството си пишува дека меѓудругото се користи и за третман на оток или хематом при траума на кожата пропратени со тапа болка.
    Пробај и мислам дека за неколку дена ќе бидеш како нова!!!

2. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Мачкај ја со Хепатромбин, но не очекувај да ти заздрави пребрзо. Мене ми помина за една недела :^)

3. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Мене еден ми кажа дека доколку не ми пречи медот (односно доколку не сум алергична на него) можам, а друг ме предупреди дека мед не смеам во овој дел од годината! И навистина го следам тоа правило но сега кога сум настината ептен некако автоматски почнав да се лечам со мед и лимон :worried:
    Значи боље да не си играм мајтап со здравјето а? :(

Како и да е, сите алергични на полен, иако ова веќе сигурно го знаете, барем едно чајче од коприва на ден и помалку се чуствува алергијата. Наводно некои луѓе се излечиле така, се разбира со долгогодишно пиење.
    Јас бев вакцинирана 5 години, еднаш месечно и морам да кажам дека поблаго реагирам но излечена не сум, ниту пак некогаш ќе бидам. Това е, жиг жигосан, што да се прави.
    Само настинкава ме кутна, плус алергијата, дупла среќа |(

4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Жив компир симнува температура

5. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Отол капките се против болка во ушите (моментално дејство како анестезија) а не лечат инфекција. Инфекцијата си сака антибиотик - бар така знам од д-р што ми кажале

6. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Девојки дали знаете што може да го предизвика чукањето на нозете - како нешто внатрешно да ме удира точно над коленото. Уште од пред 2 години започна а сега еве пред некој ден осетив и на раката така. Да кажам само дека тоа се случува понекогаш, не постојано. Ме плаши да не е таа болеста од која коските ослабнуваат (поима незнам од медицина, не ми замерувајте ако пшувам глупости).

7. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Можеби ти е од слаба циркулација. Така знае некогаш да чеша ако имаш слаба циркулација.

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Девојки во последниве неколку дена имам болки во ребрата, поточно само од едната страна. Болката е остра и кратка, не се повторува често но се загрижив. Од што може да е ова? :sweat:

9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Ова алергијава ме уби во поим значи! Веќе ни лоратадин не ми помага, се ме чеша ужасно ужасно многу... Носот чешма, кивам без прекин по 12-3 пати. Знам за чајот од коприва, ама проблем е што сум сама дома и имам повреда на ногата, па не можам да си купам. :D А и не верувам дека од едно пиење ќе ми помине. :worried:

Него, сакав да прашам, некој друг појак лек од лоратадин ?? Во очите ставам Патанол, во носот Аква Марис и Нозетал, ако ми е ептен затнат. Сум чула дека има некои инекции, и горе прочитав нешто... Како можам да ги натерам тетките докторки да ми препишат една ?? ;)

10. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Земи си инекции DEXAZON , ампули се раствораат во зовриена вода, инхалирај го носот 10 минути. Не ти треба рецепт, 6 денари е една во Зегин. Мене ми ги препиша специјалист, покрај Лоратадинот. МНогу ми помогнаа.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Ciribiribela, смее овие ампули при бременост и доење? Јас дојам, па не смеам ништо да пијам (исто и кога бев бремена) а и мене ме збесна алергијава :(

12. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    дали знае некој нешто по ефективно за брзо поминување на херпеси ?

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас ги инхалирав кога бев 5ти месец, сега сум 7 ми , така штом ми ги дадоа треба да може.

14. Krasuljica

Krasuljica Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    За херпеси на надворешна површина (уста,нос,око) најдобро е Ацикловир 3% (маст за очи) од Алкалоид и мн. витамиц Ц и вода за да може организмот да се исчисти!

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Мене од херпесан многу брзо ми поминуваат.

На afroditaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Отсекогаш сум имала низок крвен притисок,но не ми претсавувал проблем.
    Но овие две недели катастрофа сум.....притисокот ми се движеше од 50 со 30-најниско до сега :worried: ,80 со 50 а навечер ќе ми се доближеше ептен пример 90 со 70 ии 110 со 90 :worried:
    Две недели осеќам гадење ,повраќање,вртење,главоболки :doh:
    Отидов на лекар и он ми рече дека е нормално заради времето,да пијам б6 3пати на ден,повеќе течности,кафиња ,црни сокови.,витамин ц,овошје...но мене не ми е подобро воопшто :doh:

17. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    50 со 30???? :o :o :o ако ова е вистина ти треба да си во кома. Ако мериш со дигитален апарат, можно е да е грешка. Иначе кафе НЕ, го крева моментално притисокот и потоа нагло го паѓа. Мој совет солено и вода. Витамини нормално ама не делуваат многу. Гледај неколку дена јади посолено и внесувај многу вода, би требало да се стабилизира :)

18. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^ :D ме изнасмеа ама навистна така покажа тогаш ,може и да е било грешка не велам не....важно ништо не помага,изгледа времето ептен влијае на мене :doh: :doh: :doh:

19. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Најдобар е живин апарат за мерење, дигиталните прават многу грешки, инаку за низок притисок не се даваат лекарства, многу ретко, а се што има кофеин ти кажав како делува, прво го покачува притисокот па потоа уште повеќе го паѓа, затоа и не се препорачува. Солта задржува течности, и зголемен внес на течности резултира со покачување на притисокот :)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    И јас имам низок притисок, а понекогаш и ми се доближуваат, 100/90 или 100 /80 , пијам течности многу , и ми помага кока колата многу, инаку не јадам солено воопшто, не ми е убаво ништо што е солено... :( ама во право е тоа што напишаа дека и од солена вода се покачува притисокот... Како и да е времево и мене многу ми делува лошо :(