Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Веќе неколку недели константно секој ден ми се тресе снагата, знам дека сум во напнат период и спремам испити, помислив дека е шеќерот паднат, јадев доста блао, но сепак не е до тоа. Пиев и лексилиум, помислив дека ќе помине, но истото си продолжува. Што би можело да биде, ако не е нервозата и шеќерот?

2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    прашав еднаш ама не добив одговор. Пред месец дена имав многу јака болка во пределот на срцето, и од позади ме стегаше, болката ми се ширеше кон рамениците, вратот и рацете и ми се потенцираше при вдишување, а и тешко дишев. Тоа траеше околу 2 саати. Уште имам такви болки ама се послаби. Бев на лекар ама ехо на срце не ми праеја.

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Тоа ти е од силна прехлада. Затегање на мускулатурата. Исто ми се случува кога ќе ме фати промаја.
    Сега бргу ја имав истата болка и ми помина после неколку дена.

4. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Може да е од пиење многу кафе.Ако го правиш тоа намали со количината или не козумирај воопшто.
    Може и шеќерот да ти паѓа,но кога внесуваш рафинирани шеќери нагло се накачува и брзо се симнува.Си јадела благо ,но за кратко време повторно ти паѓа нивото на шеќер.Јади овошје (свежо или суво) кое содржи сложени шеќери кои постепено го накачуваат шеќерот во крвта.

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Дали некој може да ми објасни нешто повеќе за циста на колкови? Барав на нет ама неможам да најдам некои поконкретни информации. Кој е начинот на лекување, дали после има последици, може да се излечи со апчиња или со операција..?

6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    Пред некој месец почна да ми пука устата од едната страна, како да кажам, на пресекот каде што се дели устата и еве скоро секој месец некаде ми пука тука, порано не ми се случувало вака, од шо можи да е ?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Херпес, премногу ти е сува или од некои надворешни влијанија и нехигиена.

8. mare.123

mare.123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Веќе некој месец имам нешто на задниот дел на јазикот , нешто како бело. Бев на лекар ми кажаа дека тоа биле папилите, но поради непријатноста којашто ја чувствував на јазикот ме пратија да го испитам желудникот и другите органи и се испостави дека се е одлично.Дури правев и тест за хелиобактер пилори и тоа е во нормални граници, а и покрај тоа јас сеуште го осеќам истото гадно чувство како и претходно.Одржувам максимална орална хигиена и не можам да сфатам од што ми е тоа :worried:
    Некој? Фала :D

9. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Од ладното или како резултат на недостиг на витамини.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    @deskarada Направи раствор од ладна вода и малку шеќер и измивај го испуканиот дел наутро и навечер.Остави некоја минута да отстои и исплакни ја устата. Премачкај со балсам за нега на усни.

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.148
    Дефицит на витамини. Земи пиј б комплекс, местото мачкај го со вазелин, ама ако не се смирува, пробај со канестен. Може да се работи за габична инфекција.

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Недостаток на цинк

13. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.186
    Да прашам и јас нешто. Веќе 3 ден ме боли од лева страна доле кај јајникот не знам дали е јајникот ама таму ме боли, ме боли при седнување-станување, некое движење на ногата понекогаш, при напон исто така. Во мирување кога сум ептен ретко знае да ме заболи. Што може да е? :(

14. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Веројатно од прехлада, ако те фатило ладно сеа на студот.

15. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.186
    оф не би требало да е од тоа, не сум одела нешто по ладно а и добро се облакам, а и нели од прехлада кога е двете страни болат? Јас се исплашив нешто си увртев во глава да не е вонматерична бременост, пошто долго се обидуваме со маж ми за бебе, па дека чудно ме боли од таа страна а немам кај да појдам на лекар матичнава си ги спои празнциве :(

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @desperate15, не сум медицинско лице ама колку што се разбирам, да стануваше збор за вонматерична бременост сега ќе се виткаше од болки, немаше само да те наболува. Ако ептен те пука параноја, направи тест за бременост. Инаку, мислам дека веројатно си преладена нешто од времево.

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Od pred dva dena na desnata strana kaj jajnikot nagore me stega(boli).
    Mi se sluci na dvapati i toa preku nojk dodeka spijam,silna bolka da ne mozam da se zavrtam ni stanam.
    Denes preku den blaga bolka custvuvam na istata strana.
    Nekoj so slicno iskustvo sto ke da e?

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Можно е да е ванматерична бременост или воспаление на тубата. Лекар и ехо.

19. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.186
    а од што се добива воспаление на тубата? Ќе појдам утре да видам ама не знам на ехо дали ке се види нешто многу рано е, скоро цела недела имам до добивање затоа и тест не направив не знам дали ке покаже рано е некако :(

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ако тубата е воспалена болката е огромна дури и од надвор се напипува, знам од искуство само не знам од што беше, најверојатно од настинка. Тогаш гинекологот мислеше дека е ванматерично толку беше отечена, а и крварев малку чиста крв. Најдобро е на гинеколог да си појдеш ако имаш болка.

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.