Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    1.182
    Јас немам огромна болка кига седам лежам па дури и кога пешачам не ме боли , само при седнување, станување, при напон кога мокрам како мускулна болка да е ама кај баш таму :( фала многу ке видам што ке направам утре

2. LA.DY-M

LA.DY-M Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Devojki ve molam za sovet pa i lek ako imate.
    veke 2 dena od son me budi strasna bolka na levata strana vo predelot na slabinata.Durivcera i brza pomos morase soprugot da pobara.mu rekoa deka se bubrezite.Bolkite se mnogu jaki kako so noz da me secat nepodnoslivi.Dali vie bi znaele sto bi mozelo da bide toa?

3. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Добро ти кажале, веројатно се бубрезите, но без соодветните испитувања не може да се постави дијагноза. Крвна слика, урина, ехо.

4. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Пред два дена почна грлото да ме боли и качив температура, највисоката ми беше 38.8, матичната ми препиша антибиотик, пиев и Фервекс и капки Бенил за нос ставам. Ме загрижува секретот од нос, тие два дена беше малку густ и жолт. Меѓутоа вечерва пред да си легнам исфрлив многу густ, цврст па дури и тврд можам да кажам,крвав секрет. Дали е тоа резултат од антибиотикот и капките или пак можеби се работи

5. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    неможам да редактирам, телефонот ми прави проблеми.
    Дали можеби се работи за некоја бактерија, па треба да направам и испитувања некои?

6. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Можеби се работи за надразнување на носната слуз од самиот секрет. Не се паничи, при бактерија нема крварење. Доколку зачести ова, тогаш обрати се на лекар. А во меѓувреме, земи си витамин Ц, поради способноста да ги стеснува крвните садови

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Феминκи случајно голтнав семκа од уρма. Не ме боли стомаκот, дρуги симптоми немам. Ме фаќа паниκа κаκо ќе испадне од мене. :D Стρав ми е да не ми напρави пρоблем со цρевата. Да одам да слиκам стомаκ мислете ќе може да се види на слиκата?

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    :rofl: Ако одиш на лекар ќе ти се смеат. Ништо не ти е ќе се стопи или ако веднаш одиш во веце ќе ја ........

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Значи да не му ја мислам. :D Ме фати паниκа пошто за ρазлиκа од семκите на цρеша κои обавезно ги голтам на уρмата е поголема и вρвовите и се заостρени. :D Тогаш ја чеκам да испадне κога ќе посаκа :rofl:

10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.156
    Настината сум повеќе од недела дена и секој ден е полошо. Е сега мајка ми утнала и се од лекови му пратила на вујко ми кој си отиде во село. Дома слабо во моментов со лекови. Кажувајте некоја алтернатива оти грлово ме уби. Не ми смета носот што ми тече толку како што ми пречи гребењето во грлото.
    Нон стоп сум со врзана ракија ама крпата само што ќе ја врзам се суши.
    Некое чаре? :$

11. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    марама ке ставиш млеко и маргарин и шејкер убаво ке ги загрееш и додека е топло ке го испиеш

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Marama jas pravam seker goren a potoa dodavam mleko da zovrie i toplo go pijam.
    Ili caj so limon.

13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    4.637
    После 2 ипол месеци имав односи и сега имам крварење што личи на менструација, според калкулациите ми е порано 26 ден дојдено, мада немав никакви симптоми и крварењето е прилично оскудно, крвта е посветла од вообичаено кога имам циклус. Да паничам да идам до дежурен или си е циклус нормален?И да бев прилично болна цела недела, пиев и антибиотици

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.862
    Допаѓања:
    202.991
    Марамке, ако имаш дома лимони, земи исцеди три и стави го сокот во поголема чаша или сад, стави внатре половина лажиче сода бикарбона, ќе се запени. Пената изеди ја, а со сокот прави гаргара и голтај. Неколку пати ова повтори го, ќе видиш дека ќе ти биде подобро.

@black-angel, веројатно ти е циклусот. Следи деновиве како ќе биде, ама верувам дека си добила.

На galapce, black-angel и marama им се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Црн бибер во крпа не на голо и крпата потопена во ракија, врзи на грлото.

На Avokado и marama им се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Aко имаш дома прополис,многу помага. Некои го ставаат на лажиче шеќер или го разредуваат со водичка и прават гаргара,ама мене така ми е слаб па директно го пијам. Само не сите можат така,зошто создава чувство на гушење лутото,како алкохол појак да пиеш. Инаку не го голтај затоа што ја уништува цревната флора и не го допирај до забите.
    Вака многу немој имаше текстов,ама единствено нешто е што ми помага при болка во грло.

17. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Чисто информативно, дали доколку си носител на Хив вирусот, при обична крвна слика ќе покаже покачени лимфоцити или леукоцити ?

18. gurl1234

gurl1234 Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за одговор. Менструација последен пат добив на 23 декември и ми траеше околу 5 дена. и денеска -8 јануари (значи после 14 дена) добив пак. Пред неккој месец испитував хормони и беа во ред. Дали имам потреба за грижа, пак да посетам гинеколог ?

19. LA.DY-M

LA.DY-M Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    da da veke napraviv se toa i normalno kamenja uf strasni bolki lugeeee

20. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Imam 18 godini. Imav nastinka I primav inekcii. Sega imam pecenje vo gradite zabrzan puls I bolka vo muskulite. Na bolnica vikaat sum Izmrznala. Dal e mozen srcev problem??