Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Сабајле кога се разбудив, бев веднаш во вц бидејќи едвај издржав. После тоа идам на 2 минути и не е обилно мокрење туку 3-4 капки. Неможам да издржам веќе, што да правам?

2. crimson

crimson Форумски идол

Може да е настинка, може да е некоја бактерија. Испитај мокрача.

3. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Испитав и урина и крв пред една недела немаше ништо

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Најверојатно е посериозен цистит во прашање. Купи увин чај/ уве микс (ги има во секој поголем маркет) и купи апчиња Палин, мислам дека за нив нема потреба од рецепти.

5. galapce

galapce Форумски идол

Sega za bilo sto mora recept.
    Osven za vitamini i slicno.

Nausicaa likes this.
  6. crimson

crimson Форумски идол

Исто така чај од брусница, мене тој ми помагаше повеќе од увин кога го имав проблемов. Ама не двата во комбинација, читав дека така послабо функционирале. Ова ми е знаење од некој рандом македонски форум, може да нема врска. :)

7. Daleron

Daleron Истакнат член

За Палин не треба рецепта, јас и Еутироксот си го купувам без рецепта.

8. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Ќе ве молам одговоретеми :*

9. galapce

galapce Форумски идол

Koga posleden pat kupi palin bez recepta?

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Сега бргу. и не сакам да се натегам затоа што го даваат и без рецепта. Е сега ако во некои аптеки не го даваат, најверојатно си имаат свои правила.

11. galapce

galapce Форумски идол

Devojcence zarem nie od ovde na ne preslusani gradi i bez pregled ke im protivrecime na lekarite?
    Epten ako se najde nekoja do tolku "kadrna".
    Samo ne panicise.Ako ne osetis podobruvanje za den dva pak odi na lekar.Ti prepisaa terapija?

12. galapce

galapce Форумски идол

Ne se raboti za nateganje a uste pomalku za svoi pravila.Od pred ne cel mesec ima nov zakon.E sega ako davaat na bez recepta davaat ili na poznati ili na svoi pravila.

13. vvv123456789

Да ми препишаа цефалексин, знам дека неможете да ми одговорите ама се грижам за срцето д не ми се случи нешто незнам.

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Штом ти препишале цефалексин, значи имаш посериозна настинка, затоа и имаш болки во мускулите. Ако ти е страв дека имаш проблем со срцето (или имаш и други причини за сомнеж), прво оздрави и потоа побарај упат за кардиологија.
    А колку време ти е забрзан пулсот?

galapce likes this.
  15. vvv123456789

Pa vekje nekolku dena neznam dali e od strav majkami vika deka od so sum bila razbolena mi bilo I isto so postojano mislam na toa. Na mom enti srceto mi cuka do 100 a inaku mi e okolu 80 I nesto toa mnogu e neli

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Штом неколку дена тоа ти трае, јас би ти препорачала уште денес да си отидеш на лекар. Исто така, види во упатството кој му се несаканите дејства на цефалексинот, да не превизвикува тој срцебиење.

vvv123456789 likes this.
  17. Hakerka

Hakerka Истакнат член

здраво феминки
    значи пред една недела последен пат имав односи со дечко ми кога моравме да прекинеме оти почнав да чувствувам болка. Е од тогаш ме боли отворот на вагината, не е некоја многу силна болка ама кога се допрам чуството е како имате исекотина и ја допрете и почнува да пече. Значи надворешно е. На моменти проследени со чешање :$:$ немам матичен гинеколог, не сум била до сега. Дали можете да ми кажете што да ставам, да се напијам нешто ... ? Ова привремено, а следната недела одам на гинеколог
    Ви благодарам :)

18. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Девојки да ве прашам. На усната од внатрешната страна ми се појави како ситно брумче, го осетив со јазикот и мислев дека е кожичка и пошто иам обичај да ја грицкам устата од внатре, почнав и тоа. Али за неколку саати од тоа, се зголеми на ова. Како плускавец е, надувано и се полни постојано со бистра течност како водичка. Ме боли кога го гризам пробувајќи течноста да ја исцицам али пак се пуни и останува надувано. Мислам дека ми е што не бев во можност одма да измијам раце а си играв долго со куче и несакајќи да сум се фатила за устата додека да дојдам дома и ова да ми се десило. Што да превзамам, некој совет за лек, маст или пак метиленско плаво да купам. Сигурно после ова херпес ќе ми се напраи ама ете ако има нешто што би помогнало да не идам на лекар. Ако морам, ќе идам :(((

Attached Files:

19. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Јас на твое место би отишла најпрвин на лекар, отколку да ставам нешто на своја рака. И пробај да не го чепкаш, може само ќе спламне, а вака имаш ризик од инфицирање. Немам искуство со херпес, но мислам дека не се карактеризира со создавање на плик. И нареден пат внимавај кога си со немиени раце.

20. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Ќе мора да чекам до понеделник, матичната не работи сабота и недела, а на дежурен за ова не иде некако.. :/ Сигурна сум дека се имам несвесно фатено со рацете и сум напраила ова. Ама додека да дојдам дома, поминаа неколку саати, се бришев само со влажни колку да не е без ич, немам надвор каде да измијам раце ама џабе кога не е сапун :/ Ќе прашам во аптекава утре најубаво да видам што ќе ми кажат. Обично за херпеси многу ретко ептен ретко ми се појавуваат внатрешни само, ставам метиленско, ама еве го се исушило проверив сеа :/ Пробав да го дупнам со стерилна игла, ама само крв течеше, надуено пак си остана. Сеа пак си е исто, ниту крв тече ниту ништо, само такво надуено стои а големо е бааги :/