Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    два дена осеќам болка во стапалата, во коските.. дали е можно да е од непријатни чевли, или лабаво движење на ногата или пак од ладното? оти понекогаш овие два три дена и во дланките ја имам таа болка. не е јака болка но грдо чувството е :)

2. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    istoto go imam i jas, toa e od ladnoto si izmrznala jas imam bolka duri i vo vratot i ramenata celata sum ukocena.
    oblekuvaj se potoplo i pij nekoi caevi limoni za da ne te fati grip. pozdrav :*

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    ти благодарам :))) мора да се облекувам потопло... цело време шетам како да +20 а не -20 :)))

4. vvv123456789

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Haha istata sum ija :) zatoa sega neznam glavata kade mi e :D

5. Ximena

Ximena Нов член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.
    Вака менструацијата ми заврши пред 4 дена. Завчера и денеска постојано чуствувам потреба за мокрење како тежина во бешиката.Денеска приметив мало крварење на хартијата при бришење. Сексуално активна сум.
    Има ли причина за паника? Можно ли е да е крварење за време на плодни денови, сум читала дека е тоа нормално?

6. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Кои се симптомите на воспалена бешика и на ''настинати'' јајници?
    :?:

7. vvv123456789

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Мене ме боли грло веке неколку дена, а сега баш се погледнав гледам мн ми е црвено и од страните ми излегува нешто како гној и тешко голтам дало е можно да се крајници тоа?

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    @vvv123456789, мене тоа ми звучи како гнојна ангина. Ќе мора да пиеш антибиотици :(

9. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.474
    Вчера зедов т.е. ми донесоа гроздов мед- Маџун, ми рекоа дека бил добар за крвта, само го зедов од Кавадарци, дирекно од луѓе што го произведуваат, не од аптека. Има некој земано, знае како се користи, оти прашав неколку луѓе сите различно ми кажаа. некои така да земам дирекно со лажица, а други пак да го растворам во млеко, чај и сега нз како да го земам.

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.156
    Допаѓања:
    91.551
    Откако ќе заспијам т.е уште додека не сум заспала убаво осеќам како данките ми трпнат (ми се укочуваат) како да се подуени и неможам да ги свиткам и немам осет на нив,не чуствувам ако нешто допрам ме болат како боцки да имам... од што може да биде оваа.
    Болката исчезнува бргу но откако ќе се разбудам

11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    Јас го пијам секое утро на гладно по една супена лажица, така ми кажаа дека требало :)

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vvv123456789

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Намален апетит гадење болки во мускулите, чувство некое грозно некоја јанѕа исто така чувствувам.. Сето тоа од гнојна ангина можно е?

13. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Еве денес втори ден откако ја имам оваа болка. Вчера имав многу силно жарење кај желудникот и не ми се гадеше ама неможев никако да заспијам едвај, денес се будам со многу силни болки во пределот на грбот на долната страна и многу гадење едвај стојам да напоменав дека вчера откако испив едно апче за желудник што ми ги даваше др-та но тие требаше тогаш да ги пијам а мене ми се слошуваше неколку пати и си реков нема да ги пијам ќе ги чувам пак кога ќе ми се гади и еве до кај стигнав...решение?

14. vvv123456789

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Dali koga imate gripcuvstvuvate otsutnost kako da ne stetoa vie kako da sonuvate?

15. vvv123456789

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Moze e bakterija?

16. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    И
    Дијагностицирана ми е Хеликобактер пилори пиев летото терапија сега во март пак треба да проверам дали ја имам но што да правам сега еве цел ден лежам во кревет од болки ако станам од кревет тешко мене...Вчера јадев само еднаш но денес еве 6 саат е ништо не сум ставила во уста

17. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    Јас имам едно прашање. Дали некој знае како да го накачам HDL CHOLESTEROL или такозвани добар холестерол? низок ми е а читнав некој работи на нет дека нискиот добар холестерол стварал срцеви болести.

18. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Од лековите што ги има примано и е. Секој лек е хемикалија, секоја хемикалија, односно секоја примена материја од интестинален тракт минува на т.н. филтрација низ црниот дроб, а хемикалијата причинува помалку или повеќе штета во црниот дроб. И јас го имам истиот проблем, 10 пати покачени вредности на алт и аст иако немам никаков хепатит и не примам никакви лекови и се исхранувам здраво. Кај ќерка ти, не може да е 4 пати покачено а да изнесува 900, затоа што референтна вредност за аст е околу 35 за алт 57, колку поточно се сега кај неа?

Едит: дури сега видов дека одамна е напишано мислењето, се надевам сега се е во ред. Ако пречи, слободно нека го бришат модераторите.

Последна измена: 20 јануари 2015
  19. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Во исхрана воведи: авокадо, јатки (особено ореви и бадеми), ленено семе (свежо мелено пред секоја конзумација), путер од кокос (еxtra virgin), квалитетно маслиново масло (extra virgin), многу свеж зеленчук.

Ако имаш вишок килограми - најди здрав начин да се ослободиш од нив. Никако со ригорозни диети. Ако не знаеш како, консултирај нутриционист.

Редовна физичка активност - без изговори.

Заборави на алкохол, бели пецива, маргарин, салами, брза храна.

Нискиот HDL не ствара срцеви болести сам по себе, едноставно значи дека веројатноста за истите е поголема. Не се паничи, не е нерешлива ситуација, само аларм за менување на навиките. ;)

20. vvv123456789

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Luge pomos, me ubi glavobolka. Mozno li e da e od gripot I sto na ladnovo odam bez kapa? A I vo mnogu losaa sostojba spijam sijata mi e celata iskrivena mozno li e I odtoa??