Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Можно е 90 проценти.

На vvv123456789 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Летото имав хеликобактер во желудникот 1,6 а сега испитав имав 8,83 што да правам луѓе утре ќе ми прават гастроскопија каква храна да јадам за да ја намалам бактеријава?

3. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Денеска како да осетив тежина при дишењето низ носот и пробав да издувам, но издував една многу мала црвена засушена точка, како крв. Дали има место за паника? Не сум имала мака со затнат нос ниту пак ми крварел... :/

4. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    констатиран ми е гастритис страшно е тоа ?

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не, ама ќе имаш печење во желудникот и тој дел кај што е тој сместен ќе ти се поддувува од време на време. Гастритис претежно се добива од нервоза, затоа ако си нервозна опушти се малку.

6. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Гастритисот е болест на желудникот кој е последица на зголемена количина на желудечна киселина која предизвикува воспаление на слузницата на желудникот.
    Освен со болки во пределот на желудникот, тој се манифестира и со повремено чувство на горење од желудникот кон грлото,. По долготрајната појава на вакви манифестации може не само желудникот туку да го оштети и хранопроводникот а секако и да доведе до Улкус, или чир, на желудникот. Најголеми причини за појава на гастритисот се, прекумерно пиење на црно кафе посебно на гладен желудник, потоа пушењето, конзумирањето благи работи...
    Освен лековите во справување со овој проблем може да помогне и прополис кој ја обновува слузницата на желудникот, како и одредени чаеви од некои билки.

7. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Др ми кажа дека ми е бел јазикот од гастритисот поточно од желудникот ставив метиленско плаво може да ми помогне? Стоеше пола саат го измиб јазикот со паста двапати и со хидтоген упте си е син утре сум на школо :!:

Последна измена: 22 јануари 2015
  8. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Не е можно!
    Само мене можи вакви работи да ми се случат!

Си праев палачинки и на нејќење ми падна палачинката во тавчето и маслото ме прсна в ЛИЦЕ!
    Имам 3-4 капки изгорено на фаца од кои едно е меурче... Седев со лицето под чешма 5 минути.. И после се намачкав со кантарион масло така ми рече тетка ми дека треба...
    Ве молам ако знајте друг домашен лек за да не ми останат лузни кажете ми, до утре дури да си земам маст за изгореници.

:(

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    Белиот јазик може да е последица на проблеми со желудникот или цревата колку што знам и јас.
    Потребно е третирање на желудникот...прв пат слушам дека метиленското плаво освен кај автите и за таа намена може да биде корисстено.

10. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Примав тројна терапија летото сега ќе одам на гастроскопија ќе го средам желудникот ама си најдов утеха бидејќи од тој желудник имам халитоза(лош здив) си мислев може да ми и од тоа и си ставив како сега да го остранам фармацевтот немаше поима како се користи бе пак како се остранува.

11. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Во право е Галапче, метиленско плаво е за афти, а не за желудник, исто како и хидрогенскиот раствор и јодот за орална употреба. Белиот јазик може и немора да е последица на проблемот со желудникот. За бел јазик има мал милион причини, така да немој тоа да го поврзуваш со желудникот, туку пробај да појдеш на лекар и да го решиш проблемот од самиот негов извора а тоа е желудникот.
    За лош здив прво провери ги забите и редовно миј ги, најмалку 2 пати дневно, а тек потоа барај утеха дека е тоа последица на желудникот.

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    И јас имам правено гастроскопија и покажа одлични резултати а проблемот со јазикот ми беше останат.
    Имаш јаки желудочни сокови можеби ...
    Јас лек најдов во хомеопатски лекови кои ми го прочистија телото од секакви антибиотици и лекови кои сум ги примала во текот на животот.
    Мастилото нема да ти помогне и мислам дека е подобро пак да не го ставаш.

13. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Ги мијам редовно забите и немам ни еден расипан редовно одам ба контрола и по миењето нема ни една минути здивот ми е лом :sweat:

14. broken1

broken1 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Вака имав 56кг и ослабив наеднаш на 50кг и воопшто немам апетит и да не јадам цел ден можам да седам ,премногу се нервирам кога ке се видам у огледало колку слаби ги имам нозете :( Дали да пијам таблети нешо витамини ? ??

15. Mikica887

Mikica887 Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ве молам дали некој може да ми одговори на едно прашање многу сум испаничена!!!
    Добив резултат од пап тестот:
    -Бенигни клеточни промени
    -Клеточни промени што асоцираат на вирусни инфекции

И исто ми препорачале контрола по 4-6 месеци и ХПВ типизација.

И ми кажаа декапод тоа клеточни промени што асоцираат на вирусни промени не е сигурно дали е навистина ХПВ и затоа се прави типизација. :(
    Сега си направив филм да не имам ХИВ вирус!!
    Дали е можно да се има ХИВ и вака да покаже клеточни промени на Пап тест?? Знам дека се открива преку крв, но дали еве може и на овој начин вака да покаже???
    Ве млам одговорете ми умирам од страв!
    :doh::doh:

Штотуку ова го прочитав
    Симптоми на сидата кај жената
    • хронични вагинални габични инфекции,
    • абнормален ПАПА тест,
    • инфекција со ХПВ вируси или генитални брадавици.
    Значи ова што ми е заокружено мене горе можно е тој вирус да е ХИВ а не ХПВ :sweat::sweat::sweat: Ке умрам

Последна измена: 23 јануари 2015
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.837
    знае ли некој да ми каже ?

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.850
    Допаѓања:
    109.902
    А ти си имала ризичен однос? За да имаш ХИВ треба да имаш и ризичен однос.
    Мислам дека е мањак на магнезиум, пробај да пиеш Магнезол, кесички ги има во аптека и се раствараат во уста, супер се. Пробај ;)

18. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @Mikica887 не барај повеќе информации на интернет и обиди се да се опуштиш. Не разбрав дали само контролата ти ја препорачале за 4-6 месеци или и ХПВ типизацијата? Зошто веднаш не е направена? Претпоставувам дека гинеколог ти ги толкувал резултатите, ама гледам многу си исплашена и многу прашања останале неодговорени. Наместо да си поставуваш дијагнози, закажи си кај матичниот гинеколог и разговарај најотворено за се' што те плаши и мачи. Во меѓувреме, направи и ХИВ тест. Ниту е срамно, ниту е страшно.

Стресот и претпоставките со кои се измачуваш се пострашни. Зарем мислиш до следната контрола вака да се опседнуваш со црни мисли?

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Требаше да правам гастроскопија но докторот кажал на моите дека бактеријата ми е излечена и ако немам болки нема потреба од гастроскопија...што да правам со гастритисот и здивот ...

20. Mikica887

Mikica887 Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Кажано ми е типизација за ХПВ да направам кога можам, јас планирам уште денес да закажам, а контрола за пап тест од 4-6 месеци.
    Инаку секогаш имам однос со кондом, меѓутоа ми се деси да имам орален секс пред неколку месеци. И тука не употебивме кондом со дечкото зошто беше само орален. :sweat::sweat::sweat:
    Имам некое чувство дека имам хив ќе полудам.