Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Низок притисок настанува и како резултат на хормонален дисбаланс, како на пример зголемено лачење на хормоните од надбубрежната жлезда...Инаку притисок 50 со 30 како што прочитав погоре не е возможно - освен во коматозна состојба..Се сложувам со Zlatusko дека внес на сол и вода го покачува притисокот..Исто така и чаша црвено домашно вино, свинско месо го покачуваат притисокот...Битен фактор е дали е опаднат систолниот или дијастолниот притисок...

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Имам проблем :(

Ми беше потрошен кремот за лице и синоќа ставив од NIvea Beauty

Уште кога го купив имав пецкање и ми ја сушеше кожата па го оставив настрана и заборавив да го фрлам (тоа пред некои два-три месеци беше), вчера ми падна в раце и си ставив :(
    Не е расипан сигурно, но има некоја состојка внатре што ми ја иритира кожата.

Ситуација денес: Кожата ми е жар црвена, ме пече, посебно под очите каде што ми е витилигото. Многу е црвено и страшно. Ставив крем од камилица на Афродита за чувствителна кожа, не помага.

Кажете спас ќе си умрам млада ;(
    Во Охрид кожните доктори се неспособни и сум имала страшни искуства со нив, правеле многу полошо од што било, затоа сакам ако можам да избегнам нивно посетување :doh:

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Мене ми се има појавено такво црвенило од пудра ми помогна камилица облоги и павличева крема,пробај

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    :( Земи изми го лицето со DOVE сапун, нежно полека, после стави си облоги од газа натопени во чај од камилица и кантарион. Крема никаква не ставај, додека не ти се смири црвенилото.

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Ќе ставам камилица, ама на било каков сапун лошо ми реагира кожата на лицето, сум пробала и Dove.
    Ставив ружина вода, малце ме разлади ама ништо повеќе.
    Сега ќе направам камилица.
    Изгледа ќе морам на кожно, пострашно станува ;(

6. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Пробај да го измиеш лицето со пената за миење лице на Афродита, потоа исплакни со топла вода и стави облога од камилица со газа(ама во еден филџан зовриена вода стави 2-3 кесички камилица за да биде поконцентрирана), потоа стави крем од камилица или невен...Размислувам да не ти е можеби алергиска реакција на некоја од состојките во кремата? :^)

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Да, мислам и јас дека е алергиска реакција. Забележав уште првиот пат кога ја употребив кремата дека ми ја иритира кожата, тогаш околу усните ми ја исуши кожата, па ја оставив на страна. Кој ѓавол ме натера да ставам вчера не знам.
    Имам таква пена, ќе се измијам веднаш.
    Пу пу, малку почна да ми се смирува од ружината вода, полека се повлекува црвенилото, ама уште чеша.
    Камилица ќе ставам откако ќе се излади.
    Малку се смирив сега, утрото кога се видов се шокирав, кога ќе ми се појави нешто на кожата малку така скренувам. Не ми е лесно со ваква кожа. :talk:

Фала многу што сте тука за се’
    :bow:

8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    i jas imam eden problem,celo vreme se custvuvam zamislena,gledam i slusam no kako da sum vo nekoj tunel,nisto ne mi e jasno,i imam cesti vrtoglavici i zatnuvanje na usite dali se raboti za nekoj seriozen problem odnapret blagodarsm

9. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    според кажаново можно е да имаш проблеми со крвниот притисок или крвната слика. Не е лошо да посетиш доктор.

10. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    е фала многу знаев за херпесан ама некои викат дека не е толку ефикасно ама зависи валјда од типот на кожат :hai: а

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Сакала нејќела - бев јас на кожно, зашто ми се направи уште поцрвено. Така си прави - ќе се смири, па уште повеќе ќе се вцрвени, и отидов.
    Ми препиша Афлодерм крем, ставив па ќе видам што ќе биде :worried:
    А чеша ко ненормално :@
    Така, само да ве информирам дојдов :wasntme:

12. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    А да се напиеш еден Лоратидин или било какво апче за алергија.

13. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Па не кревај паника, најверојатно не е ништо сериозно, го имав и ја овој проблем и ми испитаа крвна слика и ме пратија на очно, ми кажаа дека ми е од замор, поради промената на климата и ми се качил притисокот. Ако си имала сега премногу обврски од таков замор ќе да е. Но за секој случај оди на лекар нека ти прегледаат се што треба, ништо страшно, без паника ;)

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Девојки какви крема треба да користи ако на машко му се случи да има чешање и црвенило на пенисот? Исто и како црвени меурчиња?
    Може да проба со камилица или?

15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Canesten маст да се намачка,треба да му помине.

16. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Некако ова со меурчињата ми оди во прилог на херпес, ама сите кожни проблеми не е возможно да се дијагностицираат преку кажување на симптомите. Треба да се види секоја промена па да се даде дијагноза, мој совет да си оди на уролог и обавезно кондом да користите. Габичките прават белузлави наслаги на пенисот придружени со чешкање, додека први симптоми на херпес се пецкање, чешање и везикули (меурчиња). Камилица не прави проблеми, може да се одмива, ама ако е херпес нема да помогни. :)

17. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А херпес ни излезе и мене и него вчера. На уста ама. Јас немам ни чешање долу ни ништо.

18. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Е па оди тоа уште повеќе во прилог за херпес, а и треба да знаеш дека може од уста да се пренеси на гениталии (орален секс), затоа како што кажав обавезно кондом и на урологија. Може да се става Ацикловир, ама тоа кога веќе дефинитивно ќе се дијагностицира дека е херпес, вака на форум за оваа работа јас не би препорачала никаква терапија, како што кажав кожните заболувања мора да се видат пред да се даде точна дијагноза :)

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^ако има бетадине нека мачка,на дечко ми од тоа му помина-ако е херпес

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lacrimosa