Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Од што може да ми се случува ова :^) во период од два месеци ми паднаа 2 нокти на ногата еве сега во болка ми е и 3тиот да паѓа и воопшто не растат :o

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Veke meseci meseci kako nosot mi tece :@ neznam sto ke e,nastinata ne sum oti retko sum nadvor,alergija ama neznam na sto.sovet?

3. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Освен алергија, може да се работи и за проблеми со синусите, најдобро е да посетиш доктор со алерго тест ќе се потврди/отфрли алергијата, а доколку е присутна барем ќе знаеш на што си алергична. Иако алергијата обично е придружена и со зацрвенети очи или чешање на нив.

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Da da i toa e,ocite me cesaat i znat da se zacrvenat.
    Cesto i liceto znae da mi bide toplo aaahhhh :@ i + kivanjeto e tuka.
    Cudno site tri naednas vo nekoe vreme od denot ke se pojatav kakko na primer pred spienje i koga stanuvam od spienje,eden mal del od sresinata na ddnot isto.
    Cesanje na nos i oci,kivanje,i tecen nos :@

5. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Типични симптоми на алергија. Земи Летизен С или нешто слично од аптека. Се пие една таблета навечер.

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Трк на лекар, може да имаш некое кожно заболување. Не чекај!

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Мм постојано се жали на студ иако дома мн ни е топло.Особено во пределот на нозете и колената.Крвта е ок хцг му е 158.И притисокот често му пага на 90/60.На лекар не сака да оди.Инаку пушач е,вода ич не пие,и мн мн слабо се движи(од дома работи ).
    За што може да се раб?

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Слаба циркулација. Ако не сака да оди на лекар нека пие по еден андол 100 оние за срце што се за подобра циркулација и витамин Ц.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Фала,претпоставував дека е до цирклулација ама он неслуша.Вчера му реков и за витамин ц ми вика ке ми падне присокот од него повеке :D
    Ах бе мажи

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Кажи му дека од витамин Ц не паѓа притисокот туку од не земање течности паѓа.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Decko27

Decko27 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека си имам некаква (се надевам блага) форма на анксиозност, ама па од друга страна се осеќам дека нешто ми се дешава :)

Сега најново (од пред недела дена) ми е што осеќам како да ме пече кожата на одредени места, и тоа места кои се понежни.
    На пример, под пазувите ми се појавува и црвенило како бубулица ама не е бубулица, можеби поткожно влакно, ама мислам дека не е и тоа.
    Внатрешната страна на нозете (кај бутовите), на препоните... немам црвенило или нешто такво ама од време на време ме пече, како да ме пржи... како да сум изгорен од сонце.

Не знам што да испитам за вакво нешто, крвна слика имам правено генерално се е ок.
    Да не е некоја СПБ, или што знам, иако немам чешање, болка или сл.

Ве молам за помош

12. Decko27

Decko27 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Хив вирусот не се пренесува преку орален секс. Најризичен е незаштитениот анален секс, па потоа вагиналниот. Поминував низ тоа што поминуваш ти, многу добро знам како се чувствуваш. Анксиозна си! Паничиш и си правиш филмови во глава.

Еве да ти помогнам малце со бројки околу хив вирусот. Бројките се во светски рамки, не кај нас (кај нас уште помали шанси за заразување):

Шансите да имаш однос (анален или вагинален значи, орален не е ризичен) со ХИВ+ личност се 1:1000,
    а шансите да закачиш ХИВ при однос со ХИВ+ партнер се исто така 1:1000, во превод шансите да имаш ХИВ се 1:1000000!

Немаш ХИВ (ако се работи само за орален секс, нели)! Не паничи...

Насочи се да се открие вистинската мака.

Со лесно

13. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Имам 18 год. и уште од мала имам проблем со акните... Последнава година, лицето малце си дојде на место како што треба, имав по некоја за време на менструација, но лузните ми останаа.. Решив да дадам крв, со надеж дека се ќе снема од моето лице и ќе ми се исчисти, бидеќи крвта се обновува.. Но после некое време од како дадов крв, лицето повторно ми се врати како што ми беше :( катастрофа.. Е сега незнам дали е поради тоа што дадов крв, или, незнам...Планирам во Март да давам пак. :/ А инаку имам испробано се и сешто за чистење на лицето, но ништо не ми помогна... Доколку знаете некој совет, или некој лек како да се ослободам од акни и флеките од нив, би ви била многу благодарна...
    Благодарам однапред. :*

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Да одиш на гинеколошки преглед, да утврдиш дали се работи за хормонски проблем. Значи, да ја најдеш причината поради која имаш проблеми со кожата, и да ја отстраниш. Тогаш и лицето ќе ти се среди, а не само да даваш крв. Биди си ти крводарител, хумано е, ама испитај се детално, само така ќе го решиш проблемот.

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Не сум сигурна дали прашањево е за тука ама не знам каде на друго место да го поставам. Ако има соодветна тема, ве молат префрлете го.
    Вчера сосем случајно налетав на чајов http://www.alkaloid.com.mk/detoks-miks.nspx
    Detoks Mix.png
    Меѓу другото, добар е за прочистување на организмот од антибиотици а јас и мајка ми зимава испивме по 3 тури јаки антибиотици (и уште не сме како што треба здрави). Тоа што ме стави во мисла дали да го пијам е што пишува дека не е за деца до 12 години ниту за жени кои се бремени или дојат. Дали тоа значи дека во чајот има некој релативно штетни состојки?

16. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    1.182
    Каков му е составот ако може да напишеш?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Ако го имаш, пиши состав, да видиме што има, па ако можам, ќе ти помогнам.

На cresa-jagoda и Nausicaa им се допаѓа ова.
  18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    @Annath, еве што пишува кај составот: плод од бел трн 20 %, корен од глуварче 15 %, слаадок анасон, лист од магдонос, цвет од бозел, лист од орев, лист од мечкино грозје 5 %, сладок корен.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    @Nausicaa, слободно пијте, само без претерување. Колку што е дозволено, толку. А тоа што не е препорачлив за трудници и доилки е поради бозелот и магдоносот. За бозелот сум слушнала дека не е препорачлив за трудници, не знам од која причина, а магдоносот е јак диуретик и не се препорачува во бременост и доење (намалува лактација).

На cresa-jagoda и Nausicaa им се допаѓа ова.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    @Annath, благодарам многу! Го пробав, убав е на вкус, пријатен е на желудник па ќе видиме за понатаму, супер би било ако навистина врши детоксикација :)