Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    1.182
    Ај и јас да прашам нешто, пред некое време имав внатрешни хемороиди кои ме болеа при дефекација и еднаш прокрвареа, бев на матичен ми даде да ставам факту чепчиња, поминаа малце ама не баш, бев на гастроентерохепатолог ми направи аноскопија ми рече имам хемороиди од 1 степен ми препиша таблетки и крема една ( уште не сум почнала со кристење) ама еве последниве неколку дена ме загрижува нешто, немам болки, столицата е нормална ама пр дефекација на вц школката и на хартијата при бришење имам кафена водичка, баш така е, не е многу ама ја немав до сега, му се има на некој случено ова?

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @desperate15, благодарам многу на одговорот :)

3. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    1.182
    Нема на што, ако ти треба нешто околу проверката како се проверува пиши ми ќе ти објаснам :)

4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Има некоја искуство со болка во колено?Имам дијагноза почетна гонартоза,
    ама изгледа напреднала, зашто ме боли при некои движења.

5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    61.895
    @lunicka Колку што знам гонартоза е болест на зглобот на коленото. Почнува со оштетување на рскавицата на коленото и продолжува со промени на другите „делови“ од зглобот. Ако твојот проблем е во почетна фаза консултирај се со твојот ортопед дали ќе ти помогнат препарати кои содржат глукозамин, хондроитин и хиалуронска киселина... Тоа се природни состојки кои влијаат на потхранување на рскавицата, па доколку навреме ја заштитиш мислам дека нема да дојде до поголеми оштетувања на зглобот. Исто така мислам дека треба да одиш на физикална терапија, два пати годишно!!!
    За болестите на зглобот на колено и нивното лечење се заинтересирав пред некоја година, откако свекрва ми почна да има проблеми... Се информирав преку различни книги и натписи на интернет. Таа ги користи Forvita Flexi Aktiv cap. и оди на физикална терапија... Има добри резултати!!!

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Овој сезонски грип лоша работа изгледа ама ептен. Пред месец дена ме боцкаа се подоправив, сега пак ме фати грлото цела недела не помина. Ајде чај не пијам дека од него повраќам. Ама цел месец апчиња глупости и да не помине незнам. Крв проверував во ред е се. На граден кош ме слушаа се во ред а мене ме боли омалаксана сум температура немам. Ама главоболка јака една ауфф. Е сега незнам од сезона ли е од време ли е или незнам шо незнам какво чаре да барам... А 18 години сум.. Некој совет ваш, предлог..

7. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Сакам да прашам нешто.. Во последните 7-8 дена после секое јадење ми се повраќа. Вчера ме болеше главата цел ден и почна да ми се лоши да ми се повраќа и ми се вртеше. (поврќав 3-4 пати овие денови) :puke: Не сакав да и кажам на мајка ми бидејки веднаш ќе ми рече да одам на гинеколог :tmi::shake:

8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Веќе неколку дена ми тече крв од носот,имам вртоглавици,кивам неконтролирано и носот ми тече ненормално.Слаба крв или?:^)

9. sakee

sakee Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Da ve prasam nesto majka mi ima 50 god i pritisoko mue 160/170 ne smej apcina da pie oti e alergicna samo redergin ama ne mu pomaga ve molam ako znajte nesto na prirodna baza osven luk...

10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    @fatamorgana123 Најдобро да направиш крвна слика за да ја знаеш причината за таквата состојба. Можеби имаш слаб имунитет.

11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Отрпилика една недела насабајле откога ќе станам ми се врти и губам рамнотежа при одење. и на моменти имам тахикардии. тоа трае околу 2 саати. А и често се осеќам изморена и тешко се концетрирам иако доволно спијам.

12. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    10.422
    Кога е најдобро за проверка на хормони преку крвна слика?На третиот ден од циклусот...така ли беше?Може ли некоја што знае да ми објасни подобро.

13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    4.637
    точно на 3 ден од циклус , од вена земаат крв , не е стандардна крвна слика

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Pomos dragi feminki ! Vcera nesakajki se izgorev so topla voda na dolnata usna I denes mi e crveno strav mi e da ne se pretvori vo nekoja rana ili herpes,a si ja spremam veridbata vo nedela pa uste rana na usta mi falese..Ako znaete nekoja mast ili nesto prirodno sto bi pomognalo ? :worried:

15. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Како што ме советуваа повеќето феминки, отидов и испитав крв и крвта ми е добра.
    Која би можела да биде причината за изнемоштеност и исцрпеност? Мене буквално цел ден и секој ден ми се спие. Ми се спие на школо, ми се спие на теретана, ми се спие дома и немам енергија за ништо да завршам како што треба, без разлика колку сум спиела или јадела. Не знам што да направам во врска со тоа, единствен излез гледам во кафето.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Јекодерм стави. Ќе го смири црвенилото и нема да остане лузна, ни флека. Проверено!

Да не си трудна? :wasntme:

Се шегувам, ама ако постои можност, провери.

Малку детокс и повеќе свежа храна не е на одмет. Овошје, зеленчук, житарици и многу вода. Батали затворени простории, вежбај на воздух, макар само пешачи, подруго е. Овој период, зима кон пролет е нормално нешто како т.н пролетен замор, поради депресија и стрес на кој сме секојдневно изложени. Кафе батали, полошо ти прави. Види како стоиш со крвниот притисок и шеќерот во крвта (ако не си го испитала тоа претходно), може и од тоа да ти е.

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    ^ Каква бременост бе, невина сум :D Инаку фала на советот :*

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Пред неколку месеци почнав да чувстувам болка во градите, поточно предниот дел на градниот кош, точно на средината. Не се појавува често, но кога ќе се појави многу е силна, буквално не можам да дишам, како некој да ме боди со игли, а се јавува при вдишување, и ме боли толку што не можам да земам воздух. Еве сабајлево пак ми се јави, месец дена отприлика ми се немаше јавено и мислев помина, ама пак се јави :( Што би можело да биде, дали е резултат на стрес или нешто слично? Ваква болка во градите обично е главен симптом на angina pectoris, срцево заболување, ама читав на интернет дека обично се јавува кај постари. Имам 21 година. Ако знае некој помош нека каже:|

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    И од желудник може таму да боли. Си имала ли проблеми со желудникот? Обично на нервна база се јавува, при поголем стрес. Консултирај се со матичен лекар, ако има потреба да те препрати кај интернист.

На agirl17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Купи си шумливи таблети од магнезиум, иако не е на одмет да направеш и ЕКГ.

На agirl17 му/ѝ се допаѓа ова.