Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Еве и јас да си ја кажам мојата најголема мака. Веќе две три години како мака мачам со мојот нос. Секое утро кога станувам обавезно кивам по едно десет пати, исто така носот ми реагира на некои јаки мириси, парфеми, но и на прашина, на многу ладно и многу топло време.Пред една година правев алерго тест, и тоа два пати. Претпоставував дека сум алергична на прав, но излезе дека не сум била алергична на ништо освен на хистамин. Исто така ги снимав синусите, се беше во ред со нив, докторката кога ја погледна сликата ми рече дека носот ми е крив и толку.Алергологот ми препорача да го зголемам имунитетот, ми препиша некои капки за нос, ФЛИКСОНАЗЕ спреј за нос и некој прашок за респираторни инфекции ВИУСИД, мислам се викаше. Ништо од ова не ми помогна освен Фликсоназе, кој ми помогна да се одзатне носот и да можам да дишам нормално. Навечер не можам да дишам од носот, обавезно едната ноздра ми е затната и морам да спијам со подотворена уста. Но не можам цел живот да го го користам овој спреј, секојдневно кивам со голем интензитет, па дури и ме тера на кашлање, ме пече целиот нос а и грлото. Носот од надвор ко демолиран ми изгледа. Не знам веќе кај да се обратам и што да направам, луѓе помагајте.;(

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Имам другарка исто вака има големи маки со носот, меѓутоа таа како мала си го удрила силно и заради тоа и е крив и има големи проблеми со дишењето. Постојано користи капки иако сите му викаат дека не чини цело време да се користат, ги користи со години на секаде буквално по кафичи, по одмори сегде ги влечкаа... Доколку ти рекла докторката дека ти е крив носот, можеби треба да размислиш за оперативен зафат за исправување. Оти и неа тоа и е препорачано али се плаши. Доколку имаш толкави маки, распрашај се за долготрајно решение мачно е така да се бориш за најосновното за воздух. Се надевам ќе биде се во ред, поздрав :hug:

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  3. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site. Skoro 3-4 meseci imam problem so tecenjeto na nosot. Zgolemeno e na utro i na vecer,i kivanje koga stanuvam. Zedov apcinja protiv alergija i dodeka gi piev podobro mi bese. Go smenav i mestoto na spienje, no nema nikakov efekt. Od promena na klima ne mislam da e, bidejki i prethodnata godina bev tuka. Prijaten den i se izv.za lat.od mob sum..

4. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Најверојатно имаш воспаление на носните и на челните синуси.Оди на оториноларинголог-специјалист за уво,грло и нос,па потоа тој ќе ти даде упат за рентген да го снимат синусите да видат каде е воспалението и гнојот од него,па оториноларингологот ќе ти даде апчиња против воспалението и ќе ти препорача инхалации со солена вода.

5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Lugenca dajte nekoj sovet.

Pred edno dva nedeli majka mi se zalese na bolki niz celoto telo.Mislevme da ne i se vospaleni muskuli oti rabotese nesto i bese fizicki mnogu aktivna.
    Otide na lekar i i kazaa isto.
    Po nedela dena isfrli herpesi na tri mesta niz teloto.Na gradata,pod pazuvata i grbot.
    Na pregled kaj vtor klekar i kazaa baba sarka za vozrasni.
    I dadoa edna terapija.Po dva dena nisto.
    Pa ajde ne bila baba sarka bilo nesto drugo pa ajde treta terapija.
    Bese i na privatna klinika i tamu kazaa herpes i deka toa mnogu bol.
    Se zali na golemi bolki nepodnoslivi i ne i pomaga nisto so se vika.
    A e vreme dobro i glasot i e poaren(oti samo ja slusam,nemozam da odam da ja vidam),ama a zavrne odma pak preterani bolki.
    Promeneta e duri na ponasanje.Premnogu nervozna a na momenti i ne obzirna za nikogo okolu sebe,ne zadovolna.
    Ja razbiram deka i e od pregolemi bolki i ne i zameruvame.
    Kazuvajte care ako znaete nesto.
    Zaradi nejzino psihicko smiruvanje sto doktori fatil tatko mi.Site kako po obicaj se negiraat eden so drug.
    Ne znam so da se pravi,uste Skopje fali da ja donesat.
    Ako znaete nesto kazuvajte.
    Piela i za imunitet apcinja i vitamin C i B kompleks i red drugi,duri i inekcii ja bockaat po dima,no nema efekt.

6. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Zdravje, mk ke proveram, zosto ovde posle 1mes ke zakazat. Ocite mi se crveni nautro, piev caevi, i izbegnuvav gazirano mislejki deka ke mi pomini, ama.. Prv pat mi se slucuva ova .. da se nadevam deka ne e nisto strasno. Pozdrav

7. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    5.112
    Јас не сум медицинско лице па така не земај се што ќе ти пишам здраво за готово, меѓутоа ќе ти го кажам моето мислење..мислам дека според симптомиве што ми ги опиша а и според ете што некои доктори ти кажале милам дека се работи за Herpes zoster..тоа ти е херпес што се јавува како резултат на намален имунитет и тоа најчесто кај постари лица и се манифестира со пликови по телото најчесто застапени само од една страна на телото...јас истово го прележав на 15 години,а мојата баба го имаше пред неколку години а најчесто е и наследно...и се манифестира со огромни болки...јас кога прележав бев мала и докторите не ми дадоја посебна терапија едино знам дека се мачкав од тие пудрите што се за сипаници и суплементи за зголемување на имунитетот..е сега баба ми од друга страна бидејќи беше постара кога го прележа вирусот и бидејќи имаше големи болки со цел да биде набљудувана деноноќно ја задржаја една недела на болница,каде примаше Ацикловир во инфузија како и Кетонал преку инфузија за да се намали болката и секојдневно ја мачкаа и ги преврзуваа раните таму...е сега ако е случајот таков кај мајка ти сепак мислам како имате можност да ја однесите кај некој компетентен доктор имунулог или инфектолог да и потврди кој е проблемот..ако е тоа што мислам да се препише соодветна терапија евентуално и тоа е тоа..и зголемување на имунитетот обавезно...други алтернативни лекови за вирусот како вирус нема..можеш да прогуглаш за вирусов и евентуално да ги споредиш пликовите со тие од мајка ти ама сепак компетентен лекар ќе е најдобро решение...

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blackhorse20

blackhorse20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    107
    Веќе отприлика 2-3 месеца, постојано имам дијареа. Се испразнувам некогаш нормално (3 -4пати неделно) ама некогаш и почесто. Исто ми кркорат цревата без оглед дали сум јадела и имам болки во стомакот кога имам дијареа. Што може да е?

9. one13

one13 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    И јас исто имам проблем со стомакот и секаде го барам решението па ајде и тука да си ја споделам маката,можеби има некој што се разбира.Значи вака кога лежам,мирувам не ми е ништо а штом фатам да работам нешто или да излезам,да одам на факултет веднаш морам да одам во ВЦ да се испразнам.Како да сум пречувствитела и сето тоа да се одразува на стомакот,мислам јас цело време сум врзана за ВЦто и не можам да мрднам никаде.Порано по ВЦ одев 2-3 пати неделно и супер ми беше а сега секој ден и кога сум и поактивна дури и 2 пати.Исто така цело време морам да сум на топло,малку ако ме фати ладина и веднаш стомакот ме заболува,мислам што и да правам на стомакот се одразува.Сакам да кажам кога сум повеќе во движење,кога работам,пешачам,се движам како цревата да ми се разработуваат повеќе од што треба.

10. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163

Ako si bila na doktor I ti rekle deka e vo red, mozebi ti e na nervna baza. Stresot moze mnogu da se odrazi na stomakot,mozebi zatoa koga miruvas si relaksirana I go nemas problemot, a se pojavuva koga imas obvrski.

На one13 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Јaс си пaничaм...:/
    пред две недели. Имaвме зaaштитен сЕкс, нo двa пaти нецелoснo ми гo стви без кoндoм и престaнaвме сo oднoсoт... нa 11.03 требa дa ми дoјде..
    немaм никaкви прoмени.. сaмo дoлниoт дел -oнaму кaде штo ми сњ гaќите ми црвенее кoжaтa и ме чешa и пукa.. сегa читaм декa билo тoa знaк зa брњменoст, сoвет .. :(

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Не е тоа никаков знак за бременост, не паничи без потреба. Ако не свршил во тебе, како може да си трудна? Немој да се нервираш, од стресот може да ти доцни и дополнително да те испаничи.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.884
    Размислувај логички малце.Ако сте користеле кондом како ке дојде до бременост.И од што би можела кожата да чеша и пука во бременост?Од растегање при растење на стомакот.А ти дури и да си бремена рано ти е за да ти е пораснат стомакот.

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Луѓеее помагајтеееее
    пред 4 месеци долу близу до препоната и вагината ми излезе како топче но дкторот не ми го замараи...Веќе 2 ден ми излезе над кожата како чир поголемо е од зрно грав и ужасно ме боли...Неможам ни да одам ни да седаммм дали е можно да е чир ?

15. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Decki imate li koristeno apcija Sumamed od 500Mg i dali ste zadovolni i dali ste imale nekoja. negativna reakcija?pozz

16. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Од Петокот ме имаат фатено тешки главоболки со повраќање,гадење и покачена температура .. цела сум подуена ,со херпеси и внатрешни авти а и циклусот ми доцни иако од секогаш сум имала нередовен циклус. Дали станува збор за обична мигрена или има простор за грижа ? Доколку некој е во можност ве молам да ми одговори

17. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Можеби се работи за вирус, не верувам дека е обична главоболка сепак мигрената нема до толку впечатливи симптоми.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @Nana19 ако е чир, купи ихтиолна маст и намачкај го убаво болното место, а потоа залепи со самолеплива газа (со перниче). Ихтиолната маст има доста темна боја и е пожелно да се залепи со газа, за да не го обои вешот и облеката. Остави да делува преку ноќ. Веќе следното утро би требало да има резултати. Ако не успее од прв пат, повтори ја постапката. Ако навистина е чир со гној, се' ќе се исчисти.

20130208143116ihtigal.jpg

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Oд неделaтa oчите ме печaт,суви ми се, чувствителни нa светлинa,ми сoлзaт,дури ми сњ зaмaтувaт пo мaлку...
    Сте имaле ли слични симптoми?

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Веројатно е вирус, од мигрена не излегуваат херпеси и авти. Најдобар лек за автите Проафтол спреј, за херпесите Ацикловир.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.