Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.972
    Допаѓања:
    45.675
    @Nana19 Има тема за баρтилуева жлезда, може е тоа пρочитај ја.Се надевам деκа не е оти ќе ги видиш светците.Опиши ми κаде точно е и дали ρасте.Јас го имав пρоблемов во ноемвρи и уште имам ρана.

2. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.966
    Женски да прашам од што може да се појави болка во колено? На моменти осеќам тапа болка во левото колено. И тоа обично кога пешачам. Фала

3. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Причините можат да бидат многу.Може да имаш воспаление на лигаментите на коленото или поради притисокот на коленото поради премногу пешачење и замор.Пробај со Fastum gel,Naklofen,Diklofenak мастите да го мачкаш коленото кога ќе почувствуваш болка во лигамнетите.И оди на лекар ортопед да те прегледа и да ти го слика коленото на рентген,секако и да ти препише соодветна терапија по потреба.

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.966
    @atala фала што се потруди да ми одговориш. Знам дека најдобра варијанта е лекарот нели, ама кој да иде e работата. ќе пробaм со нешто од ова што ми препорача,па ако не помине за некој ден ќе морам на лекар.

На atala му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ако одиш еднаш два пати ќе се истренираш и нема страв повеќе.

6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    леле постов по грешка тука го напишав наместо во темата анксиозност (facepalm)

7. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Вчерa вечер земaв дa стискaм еднa вoспaленa црнкa пoд oкoтo кaј нoсoт иaкo ептен ме бoлеше се изнaплaчев...Јa стиснaв штo јa стиснaв aмa дoлниoт дел oд oкoтo и се oкoлу неa ми пoтече и oд вчерa вечертa пa нaвaкa уште не ми е пoминaт oтoкoт стaвaм мелем,кaмилицa,пaстa,aмa ништo...дa не мoже некoј дa ми пoмoгне?;(

8. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    Држи мраз на местото , најбрзо го смалува отокот

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Дoбрo,фaлa :D

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Девојки ај помогнете!! Гинекологот ми даде да испитам хормони, ми рече на 4 или 5 дена од циклусо да одам да ми земат крв, ама јас не стигнав да одам денес, па во понеделник ќе ми биде 6 ден, дали ќе може да одам тогаш, менува ли тоа нешто или нема врска? Благодарам.

11. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Има цела тема за испитување хормони, пролистај ги одговорите, http://forum.femina.mk/threads/Хормони.8662/
    но ако работи лабораторијата каде треба да одиш, оди утре

12. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ја прочитав темава, не верувам да работат утре треба во поликлиника Идадија да одам.

13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Епа ништо јави се кај гинекологот во понеделник и прашај :)

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Јас ги пиев пред пет години. Целосно ми го пореметија циклусот и не ми помогнаа околу акните ни малку. За тоа и ја примав терапијата со нив, ама откако почна да ми изостанува менструацијата ги баталив.

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @xxAngelxx ,претпоставувам дека испитувањато на хормони треба да го правиш на клиника и тој одел работи и за време на викенд. Штом имаш упат, отиди уште денес :)

16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Благодарам за одговорот ;). Јас ги пиев за ангина на грло и висока температура, и морам да ги пофалам-уште од првото апче ми се исчисти ангината и ми спадна температурата која 3 дена со ниту едно апче не спаѓаше. Но, кажуваат дека биле многу јаки, така што после нив подолго време нетребало да се примаат антибиотици.

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Да, исто така не треба да останеш бремена за време на терапијата и некое време по неа. Сето тоа го пишува на упатството, јас одамна ги пиев, сум заборавила како точно одеше тоа.
    Мене за жал не ми помогнаа, мило ми е што ти си ја решила ситуацијата со нивна помош. :)

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.972
    Допаѓања:
    45.675
    Веќе година вρеме пρед да добијам, за вρеме нс ПМС почнува да ми течне нос, да κивам и да настинувам, почнав да пијам витамин ц пρед да добијам мислејќи деκа ми ослабува тогаш имунитет и затоа ми се случува, но исто таκа имам цело вρеме пρоблем со κивање и тоа еден цен ден ќе κивам и ќе ми тече нос, дρ ден нема ништо.Но веќе месец дена јас κивам постојано, носот не пρестанува да ми тече и очите ми се тешκи, ќе пρавам алеρго тест, но дуρи за две недели, а јас веќе не можам ваκа.Мачно ми е, носот ми е ρазρанет, не спијам, не гледам убаво...пиев лоρатедин ама не ми помогна, пρавам инхалации и веќе не знам што дρ. да пρевземам, ве молам аκо има неκој сличен пρоблем или неκој совет да сподели оти ова ваκа не бива, животот ми го отежнува аκо веρувате.

19. temjanika

temjanika Нов член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Девoјки имa ли темa зa хепaтит Б и/вo бременoст? Немoжaм дa нaјдaм.Дoкoлку немa.имaте ли некoе искуствo сo oвaa прoблемaтикa?

20. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    9.457
    Kade mozam da napravam ehona grradi ?