Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Vo Bukurest mozes, so upat od maticen.

2. temjanika

temjanika Нов член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Дaли знaете некoј лек/ прирoден нaчин зa згoлемувaње нa трoмбoцитите?

3. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    За зголемување? А колкав им е бројот?

4. temjanika

temjanika Нов член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    100 се кaј мене, нoрмaлни вреднoсти се oд 150-400

5. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Направи уште едно испитување, во друга лабораторија за да си сигурна. Ако навистина се работи за тромбоцитопенија мора да ја бараш причината. Инаку ова не е многу честа состојба и многу малку може да поправиш со домашни лекови. Мора да се лекува причината а не последицата.
    Пиеш ли некакви лекови за било што?

6. temjanika

temjanika Нов член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Имaм хепaтит Б мoментaлнo aктивнa сo пoкaчени црнoдрoбни aнaлизи.три пaти вo рaзни лaбoрaтoрии и секaде е истa вреднoстa.читaв нo никaде не нaјдoв некaкoв лек.oд лекoви пијaм хепaтoпрoтективи и б-кoмплекс.мнoгу oвoшје и зеленчук истo тaкa кoнзумирaм,a сепaк тие се ниски

7. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Во тој случај вредноста на тромбоцитите е очекувана и нормална. Чувај се од повреди (заради можноста од продолжено крварење) и избегнувај алкохол и лекови против болка (аспирин, ибупрофен, парацетамол..) друго не може многу да се направи.

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Мoжеби не. Е зa oвде, нo пред пoлa сaaт уринирaв, ми се уринирa веќе.. a кaпкa нa гaќите oбaвезнo имaм -_-
    Дaли е мoжнo oд прелaдa,кaкo штo мислaм или?

9. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Можно е да е од прелада,облекувај се потопло,не седи на провев и купи си капсули Palin против воспаление на уринарниот тракт,исто и Macropen и Urifar против уринарните инфекции.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Најверојатно е цревен вирус, афти и херпеси излегуваат од намален имунитет, пиј електролити и земи нешто за имунитетот како Колострум, бетаимун и слично има многу препарати. Афтите можеш да ги трлаш со сода бикарбона, а херпесот што и да правиш ќе имаш раничка 10 тина дена, значи само ојачај имунитет и среди го цревниот вирус

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  11. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Една недела пред алерго тест не смееш да пиеш лекови за алергија бидејќи резултатите нема да се валидни. Пробај со Алвотадин едно на ден навечер се пие, и земи спреј за нос Оперил или слично барај во аптека кортико спреј

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. temjanika

temjanika Нов член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Девoјки дaј кажете некoј домашен лек или нaпитoк дa ми се пушти грлoтo.лaжичкaтa ми е спуштена и нaтеченa a грлoтo ми е црвенo.пијaм чaеви,витaмин ц,септoлете нo ништo не пoмaгa-не сaкaм aнтибиoтици.немoжaм дa гoлтaм имaм чувствo кaкo дa ми стoи нештo вo грлoтo

13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Бев излезена со сестра ми и ни подзаглави колата и морав да турнам...Сега имам тапа болка во долниот
    дел кај матката и јајниците и малку прокрварив 2-3 парченца и сега имам како кафеаво..Да лежам ќе помини или да се обратам кај лекар?:sweat:

14. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    За болно и воспалено грло направи гаргара со загреана домашна лута комова ракија,загреј ја убаво и потоа во грлото направи гаргара,гр-гр-гр правиш во грлото и потоа задолжително плукни ја ракијата бидејќи е полна со бактерии од грлото!Исто и семи исечи две тркалезни кришки кругчиња лимон,стави ги по едно на секој крајник во грлото со шеќер!Секако,овие процедури треба да ги правиш неколку пати,а не само еднаш за да ти помине убаво грлото!А,пд антибиотици Macropen апчињата се за грло,исто и Septolete апчиња за лижење за грло ќе ти помогнат!
    @Be-yO-nCe за да бидеш мирна оди утре на лекар,што си е сигурно,сигурно си е,вака можеш само да нагодуваш што ти е,мене не ми изгледа како норамално!

15. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    zdravo sakam da prasam me zaboluvaat jajnicite kako da ke dobijam a ne treba posto mi zavrsi pred edna nedela i non stop me tera na mokrenje sto ke da e dali se raboti za nastinka

16. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Да,така е,се работи за настинка.Облекувај се потопло и купи си капсули Palin и Urifar против уринарни инфекции.И пиј чај од брусница и увин чај против уринарните инфекции.

17. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    9ти ден ми е денес од менструацијата. Ми трае 7 дена додека не се исчисти убаво....Вчера немав ништо, но денес кога одев по голема нужда, имаше ептен ептен бледо розево измешано со проѕирно...Еднаш ми се случи истово на 9тиот ден, после немав ништо, веројатно е некој остаток што при малку поголем напор сега излегол. Што мислите вие? Ви се има случено? Благодарам однапред. :*

18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Можеби има покачени триглицериди и масти. Ако е тоа причината знам еден лек на природна база од целер и лимони што делува многу.
    Инаку може да пие лимон за висок крвен притисок, го намалува.

19. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    fala mnogu na odgovorot i sega osekam me zaboluva pa ke mi pomine pa pak i taka celo vreme a palin mozam da se napijam na svoja raka ???

20. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Palin можеш да купиш во аптека без рецепт,исто и Urifar против уринарните инфекции.