Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ништо не можеш да направиш едноставно времето полека ќе излечи се. Млада си чувај се за понатаму да не си навлечеш некоја болест од стрес. Ова то го зборувам од лично искуство и јас мислев дека ќе нема проблеми. ама како минаа годините навлеков триста болести од стрес.
    Се случувало по 2 недели да не јадам ништо од секирации и сега се каам, ама организмот не примаше ништо.

На Lina Stojanoska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Херпесот на уста дали може да се пренес кога е во фаза на зацелување односно нема рана туку само е црвено местото?

3. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Некој,било кој,кажувајте утре треба да се видам со дечково да знам што да правам.:lol:

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нема да се бакнуваш и да „пушиш“ додека не се исчисти (херпесот).

На violetmoon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BestFriends.99

BestFriends.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2014
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    441
    И јас поради стрес ич не јадев,немав апетит.И моите ми зедоја б-комплекс и ке видиш одма ке се смениш.Ке бидеш како шо си беше.

На Lina Stojanoska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Mислиш да лиже,ако јас него му пружам орален пак може да префатам од вирусот?

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.912
    Дајте ми препорака за уролог кој важи за мн добар во својата професија?Било каде:држвна,систина,ремедика?

8. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Ве молам за помош...Од секогаш сум имала нередовни циклуси...
    Пред 4 месеца пиев цикло пргинова за регулирање на циклусот и од тогаш ке ми доцни пак ке ми доде ден два и ке ми престане незнам зошто е така...Дали на неко му се има случено ова ?
    А пробувам да забременам

9. slatkamalaubava

slatkamalaubava Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Незнам дали прашањево ми е на место незнаев каде да се обратам. Имам еден проблем можеби е и здравствен незнам. Откако се породив еве веке 2 години само слабеам . Едвај 48 кг имам,не јадам доволно или немам апетит. Како да се справам со намалениот апетит има ли некој некаков совет?

10. Sunflowers

Sunflowers Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    128
    ^ Почни да пиеш Б-комплекс витамини или пивски квасец. Освен што ќе зголемиш апетит и килажа ќе имаш и поквалитетна коса и нокти.
    Ти препорачувам прво да се консултираш со матичниот лекар и да направиш крвна слика. :)

11. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Од вчера почнав да чувствувам јако пулсирање во левата рака, мислев ќе ми помине ама еве и денес истото. Ми рекоа може некој нерв да ми е, се напив некое апче за смирување, поспав и пак исто. Како да не ја чувствувам ракава и целосно се чувствувам малаксана. Некоја идеја што би можело да биде?

12. beauty_barbie

beauty_barbie Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    веќе некој период чуствувам слаба болка над градите. осеќам празнина, ко нешто да ми фали...да не знае некој што ми е? ја прашам мојата матична докторка, но во последно време многу незаинтересирано се однесува, и цело време ми вика дека ми е на психичка база, да стојам понастрана од стресови и помалку да се нервирам..истово ми го рече исто така имав еден период кога рацете ми помодруваа, и сега ми се случува тоа, ама ретко..

13. slatkamalaubava

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Немам здравствено осигурување , фондот за здравство не ми дава плави картони. Ќе морам приватно на лекар :( . Денеска сум потполно исцрпена немам сила. Еве трет ден како ништо не сум ставила во уста. Ниту ми се јаде ниту ми се пие. Ако седнам да јадам или ми се згадува од јадење или неќам да јадам немам апетит.:(:(

14. slatkamalaubava

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Итно ми е потребна помош!!! Слабокрвна сум денес проверив немам апетит за јадење , и она што го изедувам го повраќам. За бремена да сум не сум пред 1 недела ми заврши менструалниот циклус. Целата снага ме боли,главата ке ми пукне и матичната ми рече да пијам парацетамол и да се мачкам ракија и дека вака ке оздравам.:puke:

15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.656
    Допаѓања:
    140.833
    Нормално е од стрес да се рефелктира на исхраната, некој повеќе јаде, некој па ич. И јас сум имала стресови, од еден немав јадено 2 недели, а кога ќе ме натераа, не можев да голтам поради тоа што бев отечена од плачање. Мислам дека и вода не пиев, може голтка на ден, имав проблем со голтање. Завршив во болница. Од стрес добив пареза, која и по 10 години не се подобри и моментална алергија, која и по 10 години не помина. Стресот може да направи многу промени, моја другарка е со бела коса, за неколку саати ја доби.

Лек? Да се опуштиш, не е нешто од кое се умира, дечко се наоѓа, а со повеќе учење и школо се завршува. Опушти се, помисли дека сите околу тебе се живи, и напиј се чај, гледај филм и се мине.

На joy1 и Lina Stojanoska им се допаѓа ова.
  16. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    За почеток купи си Б комплекс - тие ќе ти го зголемат апетитот. И додека да го решиш проблемот, односно додека да појдеш на лекар да ти се направат испитувања, што е неопходно, купи си некои суплементи како Спирулина, Алое вера и сл. Штом не внесуваш храна имаш можност уште 300 болести да закачиш, така да нема играње со тоа. Мене лично Спирулината ептен ми помогна да го качам железото, пиев по 3 апчиња на ден после секој оброк и за 3 недели веќе имаше резултати.

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    последно време чудно се осеќам. Често сум изморена и колку ид а спијам пак сум поспана стално. И иако ми се спие многу пати навечер тешко заспивам. Исто така често имам главоболки кои не се сепак многу јаки но се чести, вртоглавици, болки во рацете и нозете, грбот и од време на време имам како некои конфузии. А и апетитот ми е намален. Не сум под стрес, така шо може да е?

18. Lina Stojanoska

Lina Stojanoska Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    67
    Можно е да си под стрес , но за посигурна да бидеш можеш да посетиш лекар , да направиш крвни анализи и сл, или барем ако не сакаш да одиш на лекар поразговарај со некој близок што е лекар, фармацевт .. ама најсигурна дека не ти е ништо ќе бидеш ако направиш анализи , можеби се работи и за психилошки проблеми.

19. slatkamalaubava

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Купив од аптека витамински апчина (27 витамини) , арно ама фармацевтката ми кажа да пијам по 2 на ден а на упатството пишува по 1 капсула на ден и да не се поминува препорачената доза. Сеа незнам дали по 2 или по 1 да пијам. Инаку сега сум подобро уште да почнам да јадам и крвта да ја подобрам.

20. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Иако си земала витамини и се чувствуваш подобро сепак направи си еден подетален преглед за да бидеш мирна.Ехо на абдомен,гинеколошки преглед ако не си била и обавезно за крвта да ја појачаш коприва семе во мед и сок од лимони,портокали,цвекло,моркови,јаболка и цитрони,се по кило ставаш и секој ден по една чаша,проверено.Поздрав и секое добро

На slatkamalaubava му/ѝ се допаѓа ова.