1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Наутро пиј по една шолја зелен чај, исцеди во него лимон и додади пола лажиче ѓумбир во прав. Јас си патев од опстипација и со редовна консумација на овој напиток супер ми се среди. Забрзан ми е метаболизмот, редовно одам во тоалет и стомакот не ми се дуе.
    Пиј го насабајле на гладно, во текот на денот можеш да се напиеш уште. Има многу придобивки од чајов, јас веќе неколку години редовно го пијам секое сабајле без исклучок. Не очекувај ефект одма, по неколку дена би требало да ти се регулира тоа, сепак секој организам си е различен но се надевам дека и тебе ќе ти помогне.

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Овошје и вода, посебно многу помагаат сливите.

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Или чaј Алкaлекс,не ти гo препoрaчувaм редoвнo дa гo кoристиш.
    Млекo пoвеќе пиј.

4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.745
    И ленено семе исто така за опстипација . Веќе 10тина дена каснувам на гладно една кафена лажичка мелено ленено семе и имам супер ефект, секојдневно без исклучок одам по голема нужда што порано не беше случај. Може да се додаде и во салати, житни снегулки, мусли, колачи, леб или пецива, мене ми има ептен убав вкус. Не планирам да го прекинам неговото конзумирање и понатаму, покрај ова има и други позитивни придобивки од истото (многу е богато со масни киселини).

5. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Se izvinuvam za latinicata,od mobilen um vklucena.
    Pred mesec/dva zabelezav krv na izmetot no bese malku,potoa voopsto ne mi se pojavi. Denes pak istoto mi se sluci,pogolema kolicina krv,na hartijata potemna boja bese krvta. Nekoja da ne znae nesto vo vrska so ova?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Јајници бе девојче ваљда тоа те боли. Имаш мајка и татко прашај ги. Не сте остаени сами на себе.

7. cristyer

cristyer Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Не смее да го водени бидејќи има конци, раната не е заздравена и не може до толку да го витка. Али се снајдовме со најлони и крпи... Тоа е...
    Фала за идејата :)

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    Најверојатно станува збор за пукнат хемороид или анални пукнатини кои се појавуваат ако практикуваш анален секс или пак имаш проблеми со запек. Сепак, имај во предвид дека крв во столица може да биде и индикатор на крварење во дигестивниот тракт (пример, пукнат чир во желудник) па ако имаш уште некој симптом обавезно оди на лекар.

@perlaa, јас таквиот проблем го решив со јадење секој ден овесни снегулки - важно е да внесуваш што е можно повеќе растителни влакна :)

Последна измена: 16 јуни 2015
  9. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Веќе ми е 32ри ден од циклус а од синоќа само при јак напон излегува малку црвено и толку. Ставав и топли работи божем ама исто. Ме загрижува зошто вака ми прави. Ми се има случено и порано но јас секогаш паничам. Ви се има случено ова?

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Ве молам за одговор испаничена сум до крај...Еве од сабајле само бледо розеви линии кога ќе дадам силен напор, вчера ми потече крв само и толку, денес пак нема.....Од една страна велам менструацијата е бидејќи веќе ми е 32ри ден, од друга страна се плашам :(

11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Сестра ми имаше проблем со кичмата имаше големи болки значи да неможе да спие.. но примаше терапија инекции и се стабилизира и помина, сеа по неколку денови и се појави болка во едната нога неможе да цапни убаво, како укочена и е цела.. на моменти нема галје, но на моменти има ептен болки едвај станува што се вели.. дали ви се има нешо вака десено?

Имаме закажно дури на 1ви јули на доктор во мегувреме ни рекоа дека е од промена на времето.. ако има некој искуство нека сподели..

12. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Мајками истиот проблем го има тоа се нарекува ишијас. На доктор ништо нема да и дадат освен витамини бидејќи не постои терапија за тоа само поминува но најмалку еден месец ќе ја држат болките.

13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    91.604
    Имам болки и во левото и во десното уво ...тапа болка од која што ме боли целата глава ,имам дома вентор од100 се напив малку од малку поминаа болките и сега пак исто.
    Не сум во можност да посетам лекар,знаете ли нешто како превентива ?
    знам дека 2-3 капки од билката чувар куќа може да помогне но во моментот и тоа го немам дома ... :(

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @Viktorijaaa5, јас сепак би ти препорачала што побрзо да посетиш лекар. Вака знам дека имаше некој капки што се ставаат во уши (во аптека сигурно ќе ти препорачаат кои се најдобри) но паметам дека пред неколку години кога ме фркнаа уши цела недела примав инекции, затоа и ти викам најдобро е лекар да те види, да ти препише соодветна терапија :(

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Затопли крпа со пегла и стави ја на ушите. Одма ќе ти помине. Не ставај никакви капки на своја рака, зошто ипак уво е.. Ако си во можност оди на лекар.

16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    @Miss.N наполнете едно пластично шише со жешка вода и нека го стави позади, не на половината туку баш каде што почнува задникот-на таа нога. И завиткајте ја ногата во ќебе.
    @Viktorijaaa5 купи си Отоп Х капки за уво, јас секогаш ги купувам пред да одам на одмор затоа што имам проблеми со водата. Ама ако те боли и главата мислам дека се работи за некоја посилна настинка. Така да само топли напитоци ќе ти бидат потребни, ама добри се и капките за да ти ја олеснат моментално болката.

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    3ти ден веќе како ме боли грлото, ама погоре, негде кај крајниците, не ми пречи на пример при зборување, ама болката се потенцира кога голтам. а не можам да видам дали ми се отечени. Чаре?

18. Kala.

Kala. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    319
    Ми се случува така може некогаш 2-3 пати во месецот, некогаш пак воопшто не се појавува, да ми се појави болка во левата страна на градниот кош, и тоа при вдишување и издишување. Една така, преостра болка која исчезнува фала богу по 3-4 минути. Дали некој се соочил со истиот проблем, и дали е нешто сериозно, треба да посетам доктор или не?

19. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Ако неможеш да одиш на доктор... купи Трахизан таблети за шмукање. БУгарски се. 20 во пакет, по 4 на ден.
    Мене ептен ми помагаат.

Ако си од Ск, во Дм ти се 185ден. а во Зегин 225 мислам.

20. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Задржување вода во организмот - што тоа значи и што да се прави ???