Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Да се пијат повеќе течности и да се мокри почесто, за да не отекува телото.

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    А поради што е таа задршка на вода? Може да се работи за тешки оштетувања на органите, не си навела причина.
    Да се избегнува многу солена храна.

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Пиј чај од магдонос по неколку шолји на ден и ќе ти се среди.

4. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Девојки фала на советите, не дека сум била на испитување туку сега сум на диета (со нутриционист) и таа ми спомна имаш задршка на вода. Гуглав малку синоќа и сфатив дека треба повеќе вода да пијам. Фала

5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    91.604
    Чај или некој лек за болка во јајниците? Пмс период незнам колку ќе ми помогнат кафетин менструал ,знаете ли некој чај кој ви помогнал при намалување на болките

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.916
    Веќе некое време јас затната во носот и јас си мислам мрсулчиња се... и земав стапче за уши пробувам да извадам не се вади, кога да видам нешто во носот горе црвено ми sирка (скоро цело лево дупче покриено со некој крвен сад), а кога ке го затнам десново и пробувам да земам воздух од левото, едваааај малку можам... а пред две години ја снимав главата поради проблеми некои и имав циста во носот ама беше милиметри... цело време кивам и чудно ме боли главата, можно е да се синуси и башка да пораснала толку цистата?? Што би можела да превземам? :/

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.872
    Допаѓања:
    122.904
    Чај од Ајдучка трева. Максимум 2 чаши на ден. Испробано.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    се извинувам незнам каде да го поставам прашањево па одлучив овде. Од кога се породив значи пред 13 месеци па до сега не ми има дојдено меструација се плашам да не е нешто сериозно мојата матична ми рече дека е нормално да немаш и до една година ама еве пројде година а бидејчи јас сега не сум во македонија а во моментов не можам да најдам гинеколог барам ваше мислење.... Другиот проблем ми е што мн често ме боли главата кога викам често значи скоро секој ден болката е неиздржлива зуе ми се темни пред очи што си мислам од јака болка може и да ослепем бев на доктор докторот како секој доктор несакам да се изразим вулгарно ама ми вика не е нисто страсно еве само парацетамол и кога ќе имаш болки написе можно е викаод тоа што немаш меструација па според вас што може да е и дали некој има таков проблем па да ми даде барем совет како да ги ублажам болките позз и фала однапред

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Ме бoлaт нoкттите нa нoзете и рaцете,a не сум се пoвредилa. Штo би мoжелo дa е причинa,некoе решение?

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    2.655
    Наеднаш почна да ме пецка едното око и да ми се замаглува видот на тоа око.И приметив дека ми се создава нешто како бела леплива течност.Кога ќе ја тргнам таа течноста со палома пак нова се создава.Што може да е?

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Мене ова ми се случуваше кога имав инфекција на окото. Оди на лекар да ти каже кои капки да ги користиш, мислам на мене и една маст дека ми препишаа.

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мораш на лекар, веројатно бактерија е, ќр треба брис да ти земат.
    @babyane18 недобивањето е сеуште нормално, има жени кои и до три години не добивале.

13. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Имам чешање доле, на интимата. Не сум имала односи, пред недела дена ми помина циклусот. Имав многу малку секрет до пред два ти дена. Денес забележав дека од едната страна ми е малку ,,отечено,,. Местото е напред, пред големите усни. Изгледа како ,,потечена вена,,- да се изразам.

14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    2.655
    Опасно е? Колку време ја лекуваше инфекцијата?:(

15. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    P.s imam zgolemena potreba za uriniranje I malo peckanje..

16. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Имаш инфекција на мочни патишта, препоставувам на почетокот чим немаш болки во пределот на слабините.

На Westlife му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Мислам дека си настинала, уве микс чај и не оди боса.

На Westlife му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Нa препoнoт ми излезе тoчче кoгa гo стиснaм е кaкo цилиндaaр ,длaбoк oкoлу три цм. Мислaм декa ми е некoе блaкнo длaбoкo штo не мoже дa прoбие. Стискaв излевaa гнoј,крв. И пaк пoлни. Штo дa прaвaм?
    Не сaкaм нa oперaции дa oдaм зa некoе ,,пoткoжнo влaкнo , спoред мене,, .

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Бидејќи во темата не добив одговор ќе се цитирам сама и ќе го поставам прашањето тука

Не појдов на лекар :tmi: ама бртучедка ми (медицинско лице) ми рече да ставам течна пудра, ставив 2-3 пати и мислам дека уште толку ми се разгорија, боли, пече упм ]:) првиот пат ко ставив поштено си се изнаплакав.. Да спијам на лева страна е невозможна мисија, ме боли, пече..
    Страв ми е да одам на лекар :worried: едно да не ми откријат некоја по страшна болест (Ова од мајка ми го имам наследено, јас нејзе и викам а јас сум бетер:x), друго да не ми го обричат делот, да си останам без коса :(.

Чаре некое, домашен лек :?:

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    јод,пече ама ако и јас бев така . Стаавам јод маја ми со ладното од фенот ме дува потоа ставеме кантрион зејтин. и пред легнуванје ставав лук-го расечам и трлам за соковите од лукот да ми дојдат на раните. ми помогна мене ова, а ми беше почнала косата да ми паѓа.