Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Нa сестрa ми пред две недели и дпјде денес пaк. Редoвен циклус нa 28 денa имa. Денес вежбaше кaкo oбичнo и пиеше чaј зa слaбеење сo мaјчинa душицa,мaгдoнoс,зелен чaј,кaнтриoн.
    Не е имaлa oднoси. Oд штo мoже ддa е крвaрењетo-спoред нaс мензисoт??

2. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Ништо страшно ,се случува понекогаш исто и на другарка ми така и се случи еднаш а и мене ми се има случено.Но ако се плашите прашајте гинеколог

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    И ја знам да добијам два пати месечно во период од 6 месечни интервали. Така да сметам дека не е ништо страшно.

4. Mo.27.ni

Mo.27.ni Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, prvo vi se izvinuvazam zatoa sto pisuvam na latinica no na kompijuterot nemaMKD font
    Vaka 29 juni ponedelnik imav bolka od levata strana kaj bubrezite vcera 30 juni isto imav bolki no kaj dvata bubrezi i stomakot me bolese bolkite kaj bubrezite ne se jaki i se momentalni malku keme zaboli i ke prestane i potoa pak a stomakot postojano me bolese denes od sabajle me bolese malku kaj bubrezite a stomakot postojano me bolese
    Mislev deka ke mi dojde prvata menstruacija no seuste nema nisto ili nastinka bidejki koga spijam se otkrivam i polovinata mi e gola i segakoga ke se navednam i povtorno da stanam me zaboluva
    Imam 12 godini i seuste mi nema dojdeno prvata menstruacija
    Sto mislite za sto stanuva zbor?
    Vi blagodaram odnapred

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Самата си го даде одговорот.

На Mo.27.ni му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Moze da imas ili vospaluvanje na bubrezite,nekoj kamen ili pak da treba da ti ide menstruacija.Ako imas bolki seuste kazi i na majka ti i na doktor.

На Mo.27.ni му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Не знам каде да пишам па ај тука. При депилирање со вит ленти некако ми се залепи восокот:fubar: на еден дел од ногата и на надусниците и сега имам модро црвено нешто ко изгорено раничка абе ни пудра не ја покрива ниту ми поминува, ме пече ме боли дури почна ми се лупи тој дел од кожата. Инаку да напоменам после депилирање го извадив восокот со марамиците и се измив и се намачкав со крема ама ништо. Чајре за мојов проблем пошто срам ми е вака да се шетам со устава ко некој да ми лупнал еден бокс и да ми ја распукал устата изгледам :lol:

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    За да се осигураш потребно е да се оди во социјално кај црвен крст,но таму ќе ти пресметаат колку пари си заработила на годишно ниво.Има две опции или покриено ти е здравството преку социјално или сама ќе си го плаќаш ако приливот на пари ти е над границата која ја има одредено здравството.

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.204
    Допаѓања:
    81.744
    Најверојатно си ја излупила кожата кога си ја вадела лентата. Ќе ти помине побргу доколку ставаш масло од кантарион на тие места.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    91.605
    Ќе ти остане така 3-4 дена сигурно додека да зарасне и да се обнови кожичката која ти е излупена.И мене често так ми се прави но ми се познава како да сум изгорена со нешто а не модра :lol: Најбргу ми помага со здраве кремот ,пробај со него или со кантарион како што ти кажа Мишела :) А можеш и со крем од невен

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Благодарам девојки за советите ќе пробам со се што ми кажавте :)

12. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Веќе 5 месеци ги земам Јасмин, но имам еден проблем. Нормално се земат 3 недели па се чека една недела за менструацијата, но јас добивам кога уште не ми е доземена цела лента (на пример 2-3 дена пред да заврши целата доза). Пред некој ден задоцнив 6 часа со земање на таблетата (прв пат ми се случува) и одма добив. Не знам како е можно тоа кога треба да поминат барем 3-4 дена за да добиеш.
    И еве си имам менструација а во меѓувреме ги земам и нив бидејќи како што знам не е убаво да се почне со нова доза ако старата не е доземена.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.000
    А дали си се консултирала со гинекологот што ти ги препишал? Што ти кажува тој?

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.769
    Допаѓања:
    162.877
    Во понеделник сум на систематски, ама ме јаде па да си прашам.
    Има ли некој друг проблем со чудни испакнатини кои се меки на зглобовите на нозете и создаваат непријатно трнење на стапалото кога ќе се допрат?

15. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Луѓе косава во последно време почна многу да ми пага, значи по цел куп кога ќе ја фатам, а кога ја чешлам па...немам коментар. Причини за тоа знам дека е стресот и нервозата, но дали знаете што друго би можело да биде во прашање? :(

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.198
    Допаѓања:
    258.483
    Да си прашам и јас.
    Веќе подолго време ме боли букално левата пазува, значи под рамото, цел дел. Правев екг, крвна слика, се е во ред.
    Проверувам гради, иако дојам сеуште, нема ништо. Ќе закажам и ехо.
    Неколку години е така, ме фаќа на периоди, особено на променливо време.
    Мислев да не се градите во прашање, пред неколку години бев на ехо и се беше во ред, ми рекоа може е нерв некој.
    Е сега да пишам. Истата рака ја има кршено на зглобот, на лактот, и имав сообраќајка пред 10 години и ми беше нагмечено рамото.
    Плус синко од раѓање го носам претежно на лева рака.
    Колку има врска незнам, ама се чудам зошто под пазува и надолу по раката ме боли?

17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    @xxAngelxx Направи испитувања за хормоналниот статус. Доколку е дисбалансиран може и тоа да биде причина за зголемено опаѓање на косата и колку можеш редуцирај ги нервозата и стресот за твое добро.

18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ги проверив хормоните во ред ми се, покрај нервозата мислам дека влијае и слабокрвноста железото ми е ептен ниско 6,9.:(

19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    moram i za ova da baram soveti ovde.moram.
    na 17 juni me operiraa.Za devet dena mi gi izvadija koncite.16.valjda bese mnogu rano.ranata najdolu dva konci mi se otvori i e nekolku milimetri dlaboka.odam na kozni i me prevrzaa dva dena,mi stavaa antibiotik i me zracija so zolta lamba.Zamina doktorot na odmor i seggga gi pravam prevrskite doma.od strav se miev samo ednas dnevno.sega pocnav dva pati.pravrzuvam dva pati.sestrata doaga ednas dnevno.taa cisti so hidrogen i stavase od onaa mrezasta gaza so antibiotik.
    Sega pocna da s eotvara i od gornata strana.Od vecerva pocnav so eden sprej Silben nano.Mi go preporaca clenka od forumov.
    Znaci samo za do wc stanuvam sto se vika i da go iscistamn noseto na maloto.
    stanuvam so pojas.
    aman dajte nekoj sovet ili ke moram povtorno na sienje.nemozam mnaloto da si go otstojuvam i toa me ubiva.;( pateticna stanav veke.i za sebe i kon drugite.

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ми се појавија некој вид „тртки“ веројатно на нозете, односно на стапалата. Како тврда здебелена кожа се. Знаете како што имаат некои луѓе на петите, ама овие се малечки кругчиња. Прво имав само неколку ама сега повеќе дури и на прстите. Дали знаете од што би можеле да бидат? Ми рекоа можеби од тесни чевли, ама не верувам дека е тоа, јас се движам во патики најмногу а патиките ми се точни и удобни. Најблизу што можев да најдам на изглед е ова