Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    3.773
    Јас зимава 1 месец се борев со херпес, а го мачкав редовно со Ацикловир но не беше доволен па од кога почнав да го мачкам со прополис видно се намали и се уништи за неколку дена.
    Во меѓувреме пиј и витамини.

На Liberate му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.199
    Допаѓања:
    258.489
    Направив крвна слика, одлична е, и седиментација нормлана од < 15 реф. вредност мене ми e 6, и леукоцити и лимфоцити, само моноцити реф,вредност 9, а они се 9.6, ама долу во мм 3 се 0.7 а реф.вредност е од 0.1 до 0.9. Значи се е во ред.
    Реков јас за на друго место сум.
    А да ќе одам гради да проверам.
    Туку заборавив јас сеуште дојам, еве читам дека сеуште кај мене има хормонални промени. Проверуваат гради ако доиш?

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не настапувај параноично.
    Смири се малку, сепак си доилка може да и обичен мастит. Се случува грутчиња да се направат на млечните жлезди од недоволно празнење на млекото. Ништо не ти е не паничи, здрава си како дрен уживај во мајчинството, ако си параноична и на детето преку млекото му го пренесуваш стравот.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.199
    Допаѓања:
    258.489
    Се плашам многу од болести, паничам, а може не се работи ни за грутка. Плус и матичниот ми вели дека ме болат рацете од детето, големо е веќе. Сега сум помирна, ако имаше нешто ќе покажеше на крвната слика.

5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    500
    Девојки ве молам за совет. ми препишаа Бетадине 10% раствор за промивка на мене и на партнерот, ме интересира како се употребува бидејќи ништо подетално не пишува на упатството. Треба да се мијам 2 пати во денот вагинално. Е сега дали се плакне или не и дали се разредува?

6. slatkamalaubava

slatkamalaubava Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Pred se izvinete za fondot na pisuvanje ne mi se menuva vo kirilica.
    Vaka sea odreden periot pa da ne recam poveke od 4 meseci odvreme na vreme osekam kako vo stomakot nesto mi se dvizi . NE NE ne sum bremena provereno. I koa sakam da go dopram toa nesto sto se dvizi go snemuva i osekam kako srceto mi cuka vo stomakot. Dali nekoj bi mozel da mi kaze sto toa moze da bide. Lekarite velat deka toa nesto prv pat go slusat, A inaku od toj moment i pocnav naglo da slabeam .

7. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Болки имаш??

8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Да, во пределот на градниот кош, кога ќе голтнам

9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    2.655
    Нa лицето имам гоолема бубуљица која сеуште не е излезена на површина,но ја осеќам на допир и ме боли.Што да и ставам за да не ми избие?

10. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Го слушаат? Во вид на што го слушаат? Ехо ти правеа ли? А тоа дека го осеќаш срцето во стомакот како ти чука, не е срце туку аорта, т.е нејзините пулсации. Најприн ехо, па потоа може и ренгенграфија со бариумова каша за да се воочат евентуални промени на цревата.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Дозирање: Навечер пред спиење, добро натопена во вода и во легната положба се става длабоко во вагината. Лекувањето се спроведува во тек на 14 дена и тоа во која било фаза од менструалниот циклус.Лекувањето може да започне во кое било време и без прекин да продолжи до 3 недели.

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Оди што поврзо на лекар драга, не чекај, направи си ги сите прегледи, крв, урина и по кажувањата, не суж лекар, ама мој совет е да направиш и анализа на столица, да не имаш некој паразит, со тие симптоми можно е да е тоа, слабееш, тој ти ја зема храната, се осеќаш малаксано и истоштебо, пак ради тоа , можно е, сум слушала за често такви појави кај деца, па од пролетноте овошја и зеленчучи ништо чудно, а крајна солуција ти е снимање на ктитоа сега оди со партиципација. Послушај ме напрај го испитувањето побрзо, околу200 300 ќе те чини. И пиши ни што стори

13. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Денес бев на гинеколог и кога ме гледаше на ехото ми рече дека сум имала суспектен септум.Нешто ми објаснуваше ама не сфатив..Дали може некој да ми подобјасни што е тоа..

14. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Суспектен септум е сомнителна преграда, веројатно на матката (septum uteri). Штом кажала суспектен, т.е сомнителен значи др сеуште не е потврдила или не е сигурна дека станува збор за тоа. Дали те гледаше со обично или вагинално ехо? Septum uteri може да биде асимптоматска, но истотака може да предизвика проблеми во репродукцијата, т.е спонтани абортуси во првите 3 месеци од бременоста. Доколку прави проблеми се отстранува тој мал дефект со оперативен зафат наречен оперативна хистероскопија, при што пациентката истиот или следниот ден си заминува дома. Овој зафат помага во репродукцијата на жената со поставена дг на преграда на матката.

На BeautyAndTheBeast му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Justmyself

Justmyself Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам 18 години и еве поминаа 28 дена од кога имав менструација може и повеќе. Овие 5-6 дена имам болки во долниот дел од стомакот како и секогаш пред менструација, ги имам сите симптоми на ПМС но немам добиено. Односи до сега сум немала,така да не сум бремена.На 25 треба да одам на одмор па се грижам да не не добијам до тогаш па баш тогаш да ми дојде. :( Пробав се, шише со топла вода ставам на стомакот, пробувам да не се нервирам многу,да се релаксирам но ништо не помага. Од што може да е ова? Има ли некои таблети или нешто со што може да поттикнам да добијам? Целата сум подуена и ме боли стомак ненормално.

16. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Не доаѓа менструацијата точно на 28 дена, а и не мора секој месец да е на иста дата, иако се е индивидуално. Штом ги имаш симптомите ќе ти дојде. Постојат таблети кои можат да ја забрзат, но не ти ги препорачувам со оглед на тоа што се хормонски, па можат да предизвикаат низа контраиндикации.

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    И мене ме боли и тоа многу стомакот пред да добијам. Редовна ми е, и циклусот ми трае повеќе од 33 дена. Чим те боли, значи ќе ти дојде. Наместо да лежиш, пробај да се раздвижиш, или со некои лесни вежби. мене понекогаш така ми поминува
    :)

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.313
    Допаѓања:
    16.643
    Како сум испаничена!! :worried:Кога се бричев сижум ја зафатила бенката на левото колено и ми течи крв..Таа е од оние ситни површни. И одма ме мавна на рак. Хелп!

Последна измена: 16 јули 2015
  19. BaramOdgovor

BaramOdgovor Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Веќе околу две недели неможам да отидам во веце како што треба изметот ми е во вид на брбуфчиња народски кажано :D Само пред неколку дена имав пролив каков што сум немала досега мислам скроз се излезснив, но тоа за тогаш. Е сега деенска за прв пат добив силни грчеви во долниот дел на стомакот и болка во анусот така што не ми дозволуваше да седам како што треба. Исто имам и мачнина и чувство на гадење само што незнам дали е како резултат на тоа што денес бев на плажа и изгорев од прејакото сонце или е нешто поврзано со дебелото црево не дај боже некоја болест

20. Strawberry xxx

Strawberry xxx Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Mi treba sovet za eden moj problem, potocno zagrizhenost bi go narekla. Dolgo vreme razmisluvam na ova, nekako napnato se osekam, me faka strav i sekakvi idei mi pagaat na um. Da preminam na glavnoto. Majka mi veke dolgo vreme si ima problem so sluhot, potocno so desnoto uvo, no dobro toa, blagodarenie na aparatot sto go koristi, za nekoj stepen e podobro. Noo, problemot e sto i dedo mi (odnosno tatko i) go ima istiot problem. Pa, bidejki imam citano na nekoi vaka forumi na internet, nesto vo vrska so ova, me plasi najmnogu da ne slucajno se prenesuva ova, genetski ili nz kako.. (bidejki ne moze tolkava slucajnost da bide ova).

Mnogu odamna majka mi mi imase kazano deka vsusnost kaj dedo mi ova se pojavilo otkako imale eden nemil nastan vo semejstvoto,na vozrast od 65 godini, no voopsto ne mozam da se uveram vo toa deka i kaj ona od isti pricini nastanalo (iako ne mi kaza za nea tocnata pricina).
    Da go imase edniot od niv ovoj problem, veruvajte nemase da panicam, ama ova e malce somnicavo. :^)

Pa, vie iskusnite (ve ima mnogu, kako sto mozam da zabelezam na forumov) ako st vo moznost da mi obrazlozhite i objasnete nesto poveke za ova, dali bi imalo nekakvi shansi za prenos na potomokot (dominantno, recesivno), ili ova se slucuva samo spontano. Fala vi odnapred :)