Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Во последно време многу често ми крцкаат коските кај стапалата(глуждот) ,баба ми ми вика не сум внесувал калциум сум требал да пијам млеко а јас млеко само во нескафе и толку... Мислење?

2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Кеко, немај гајле. Ништо страшно не е тоа што ти крцкаат коските. На брат ми потполно истото му се случува кога се движи, па на лекар имаат прашано моиве и им рекоа дека не е ништо. И јас кога се движам, понекогаш колковите ми крцкаат. Во секој случај, внесувај си млечни производи, и без тоа потребни се за коски и за заби. :)

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Здраво на сите, незнам дали има посебна тема, па затоа овде да прашам. Брат ми имаше повреда на раката и скинат му е прстот, до пола му е :( неможеа да му го состават зашто и другиот дел бил исто така исечен. Дали некој имал ваков проблем, дали после некое време ке му порасне малце бар повеке од пола да му е, или дали постои нешто за некои пластични операции за надавање... Мака ми е неможам да го гледам вака, а мал е..пред него е се. :|

4. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Пак јас... Доколку ти прсне врел зејтин на ногата со што треба да се намачкаш?

5. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Маст од невен одма помага

На Ketchup и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    @Leo-nora, многу ми е жал за брат ти. Како ли успеал така да настрада? Инаку, не знам колку си запознаена со некои основи на биологијата, но само морски ѕвезди, гуштери и некои слични организми имаат способност да си израснат откинати делови од телото. Ние не спаѓаме меѓу нив. Според тоа, одговорот е дека прстот, за жал, нема да му порасне. А операции не знам дали прават за наставување на прст. Тоа тешко. Сега само внимавајте да не дојде до некоја инфекција, додека зарасне добро, а потоа може евентуално само некоја „протеза“ да му направат (ако прават кај нас такви работи воопшто, не сум во тек), за естетски тоа понормално да изгледа. Ама функционално - тешко. Сепак, заедно со прстот и нерви одат... Нема тука како да биде функционален прстот после.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Neznam zosto tolku tragicno go sfakas toa.Eve jas nosam pa nisto.Se gordeam be devojce,kaj mene spontano bese a nikoj od moite nema.A kaj tebe ako e nasledno moze i da bide i da ne bide pa toa kako bog resi taka ke bide.
    Nemoj da mislis strasno e bolest e,vaka e taka e.Treba da bides srekna sto i aparatot e opcija ima nekoi ne slusaat pa zivotot im e med i mleko.Jas sum mnogu gorda na sebe si.Ne se plasi,aparatot e opcija.
    Inaku majkati ima prekin na nerv koj ne opfaka operacija i kako opcija se nudi slusen aparat, toa e pomagalo koe mu ovozmozuva na liceto da slusa podobro.
    Vo dr slucaevi moze da e i nekoja povreda na uvo naprimer dedo ti.

На mims-89, Mishela, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Strawberry xxx

Strawberry xxx Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Fala ti mnogu. I edno goolemo BRAVO za vaka pozitivnoto mislenje i gordeenje so sebe si. Jas sum golem pesimist i sekoja rabota (pa duri i sitnica) ja gledam mnogu tragicno (sto bi bilo, kako bi bilo) i mnogu pati se sozhaluvam sebe si iako nema nikakva pricina za toa, ama takva sum i kolku i da se trudam, ednostavno ne mozam da se smenam. (facepalm)

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    За друг пат да знаеш има еден маст Јекодрем се вика, од рибино масло мислам дека се прави, многу е ефикасно.

На joy1 и Ketchup им се допаѓа ова.
  10. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    касно враќам на ова ..ама маст Дермазин :)

На Ketchup и Avokado им се допаѓа ова.
  11. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Последните 2-3 дена се чувствував многи омалаксано,како да немам сила за ништо што ме зарачаат домашните. Како некоја топла пот да ме обвзема, дали е ова поради жешкото или ќе треба да навратам до болница... 1дневно јадам и воопшто немам апетит... слабокрвна сум,треба да си ја проверам пак крвта но моментално не сум во можност. Совет?

12. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    826
    Имав ставено пред некој ден вештачки трепки, и очните капаци ми поцрвена и ми отекоа малце.
    Мислев ќе се изгуби но сеуште е така, дали знаете што треба да ставам за да ми се намали ?
    Незнам од што е, ама според мене е од трепките...

13. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Ме потсети јас кога лепев вештачки трепки со уфо лепак и со секундарен. :wasntme: Три дена неможеа да ми поминат очите од болка и чешање. А башка само што се бев сминкала едно добри два саати.

14. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    826
    Ги лепам со посебен лепак, итоа поскапо го купив.
    И предходно имав ставано трепки ништо не ми беше, ама еве сега нешто се инфицира..
    А тебе како ти помина? Нешто да ставам да ми се намали црвенилото ?

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Знаете ли што помага за надуен стомак? Нешто природно, како некое семе или сл.

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.205
    Допаѓања:
    81.746
    Чај од нане, а исто така и бананите помагаат бидејќи содржат калиум.

На joy1, Lady Phoenix и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  17. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Многу водаааа......

18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    @x.Daisy.x Редовното консумирањето вода во текот на денот е прво и основно правило за нормално функционирање на организмот во секој поглед. Во конкретниот случај, за отстранување на подуеност на стомакот пиј чај од анасон или чај од ким и јогурт. И едена препорака, додека внесуваш храна не пиј вода. Ако проблемот е подолготраен, за причините посети лекар за да знаеш што поконкретно да преземеш. Можеби се работи за присуство на хелиобактер.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Alexis20

Alexis20 Нов член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво, имам еден проблем и многу ми е итно некој да ми каже дали му се случило истото. Имам болка во вид на пецкање веднаш под левото ребро во предниот дел, па би замолила некој ако знае да ми каже..Ви благодарам :)

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Поткожно влакно е она што можеш да го видиш и да го отстраниш со пинцета и никому ништо, внатрешно влакно е она што расте навнатре во кожата, неможе да избие на повржината и собира гној. Тоа не е воопшто наивно и не е само едно „обично„ внатрешно влакно.
    Тебе ти е предлабоко влакново што го имаш и ти препорачувам да не го чепкаш за да не си направиш некоја инфекција или некое оштетување, сама неможеш да го извадиш во никој случај. Јас се згадив еднаш кога ми кажуваше другарка за некоја нејзина познаничка како со загреана игла сама си го вадела дома и незнам таму колку многу крв и излегло па морала да оди да ја шијат. Немој да го стискаш, оди на лекар кај матичната докторка и таа ќе те упати, ќе напипка, ќе види дали е за операција или не, неможе ти сама да одлучиш за тоа, опасна работа се внатрешните влакна.

Од лично искуство, бидејќи јас имав и го игнорирав може една година ко ај ќе ми помине, ај не е ништо, обично влакно бла бла, само го одложуваш и тоа се повеќе си растеше и се зголемуваше, толку многу ме болеше што неможев боди закопчено да носам. Мене ми беше на мекиот дел, на самата вулва. Длабоко беше околу еден сантим, не повеќе.
    Операцијата не е страшна, со локална анестезија се прави, те сецнуваат малку, го вадат и те шијат. После една недела ги вадат конците и толку е.