Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    А тоа со крвта? Малку што имав кога се бришев?

2. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    ништо страшно еднаш имав два пати циклус во еден месец, ако си се самозадоволувала можеби е од тоа но нормално е, и при леукемија крв тече од носот, тоа таму не е ништо не му се плаши.

На mencemeni му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @Oscar Lady, медицинскиот назив во моментот не ми текнува но можно е да имаш проблем со вратот кој оневозможува крвта слободно да циркулира до мозокот и при нагли движења( станување од кревет, исправање на вратот инт) доаѓа до вртоглавица или затемнување. Не е ништо страшно и со редовно вежбање се средува состојбата.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.856
    Да не си била сексуално активна во тој период:tmi:?
    Се случува при чинот да заработи човек некоја модрица несвесно, херпес од бакнеж или чинот да предизвика благо крварење(внатрешна циста, грубо, си била сува)

5. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Пред неколку месеци се нафлив и јас незнам од што..ама изгледа беше од чоколадното млеко или од омекнувачот незнаеа ни на лекар од што.Цели нозе ми беа нафрлани и многу ме чешаше.Бев на лекар и ми препиша апчиња и некоја крем,но од тоа што бев нафрлана и што ме чешаше многу сега имам како лузни,неможам сукња да облечам.Ве молам ако некоја имала сличен проблем и го решила,ако ми каже како ке му бидам благодарна
    П.С Пишав за ова пред неколку дена во темата лузни ама тука си велам појке ке биди прочитано

6. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Можеш во ЛП да ми пишеш?

7. MarceoM12!

MarceoM12! Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    здр на сите , скршив рака и после 5 недеи ми го извадија гипсот и сеа неможам целосно да ја оптегнам раката кај лактото ме боли.. дали е до тоа што го носев гипсот и цело врем ми стоеше исто раката?

8. minikaa#

minikaa# Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    71
    ај кажете ми ако знаете што да користам против плускавци ?

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Плускавци од што???????????

10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Мораш да правиш физиотерапија.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Izmeri pritisok,mene koga mi padne taka mi e,ako imas nizok,od toa ti e..

12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Simptom koj ukazuva na problemi so cirkulacijata na krvta,no i nemora da znaci zatoa pojdi si na lekar za da si imas soodveten tretman..

13. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Мајка ми вели ништо не ми е си велам може нешто сериозно да ми е. Еве денес ми излезе уште една модреница и најстрашно е тоа што не болат на допир.Да сум се удрила и тоа како ќе болат.

14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Pred neloj den citav bas za takvi simptomi no ne se sekavam kade no znam deks bese povrzano so cirkulscijata,ama vo denesno vreme za se si ima soodveten tretman zato ic ne mu ja misli pojdi si na lekar da znaes na sto si,a tocno,moze i nisto ne e,ama barem ke si na sigurno;)

15. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    10.422
    Веќе подолго време(три недели ако не и повеќе) интензивно ми опаѓа косата.На стегач, на чешел, каде и да одам влакна паѓаат од мене.И кажав на мајка ми, ми вика ништо не е, ништо не ти е ишишај ја од што не ти е шишана ти паѓа.А шишана ми е, последен пат се шишав почетокот на јуни.Океј, отидов, ја скратив малку.
    И пак си паѓа.:@Си викам да отидам да си ја проверам крвта, ама стално одлагам од икс обврски.
    Сменив три шампони(Субрина и Орзен за фарбана коса и тој од коприва на Илирија) до сега ај до шампонот да не е работата ама не е, со сите е исто.
    Совет?:(

16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Другарка ми за опаѓање на косата користи шапмог од Рецепт против опаѓање и чичково масло и е задоволна од резултатите. Конкретно што е причината каj тебе не знам, можеби е само период, а можеби ти фалат витамини. Доколку не се реши проблемот наскоро, отиди на лекар. А на фризер не ти кажаа од што може да биде?

Jас друго сакав да прашам на темава. Последните три дена имам постоjани вртоглавици и притисокот ми е 85/54 речиси цело време. Почнав да пиjам железо, фолна и вит.Ц, бидеjќи крвната слика не ми е баш наj, ама што да правам додека ми се нормализира? Немам енергиjа, главата ептен ме боли, ми се врти додека лежам дури. Кока кола не помага, ем желудникот ме боли од газирини пиjалоци, солено jадам и така повеќе од што треба...

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.745
    @SV1911 симптомите кои што ги имаш опишано мене ми личат повеќе како резултат на твојата слаба крвна слика (ментална и физичка немоќ), отколку на нискиот притисок. Подобри ја исхраната со производи кои ќе ти потпомогнат да ја подобриш истата: листест зеленчук, јаткасти плодови, туна, пилешко месо, жолчка, чај од коприва, печурки, семенки, аронија 10-15 зрна... Не се базирај само на лекот кој што го земаш.

А за нискиот притисок те разбирам , и јас сум со истиот проблем и буквално кога ми се снижува ептен од кревет не можам да станам. Избегнувај жешко, јас пијам кафе 2 шолји обавезно, туширај се наизменично со топла и ладна вода и натерај се по едно мало шишенце газиран сок да испиваш секојдневно, не мора кока кола баш. Еве јас пијам швепс сега по жештиниве.

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Јас сум вегетаријанец веќе неколку години и не планирам да преминувам на месна храна повторно, но во однос на свеж зеленчук и овошје, нив ги консумирам секојдневно. Во врска со исхраната, ми се гади од јајца во последниве неколку месеци, од многу кафеин станувам хиперактивна, а од сите газирани сокови ме боли желудникот, не само од кока колата... кога се чувствувам вака слабо не ми е до јадење воопшто, ама знам дека треба да јадам. Обично јога ми помага да добијам сила, ама не денес.

Ти благодарам за советите, отидов да сварам јајца. :D

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.745
    Аааа ти џимрика:rofl:. Се зезам. За здравје се, па ако треба и замижи-голтни ќе се прави:lol:. И да заборавив, на форумот читав баш, какао за железо.

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Девојки потребен ми е некој совет за смирување .
    Изложена сум под континуиран стрес и тоа почнува да ми се одразува на здравјето и целокупниот изглед. Моите наивни мозолчиња по лицето прераснаа во огромен осип кој ми се прошири и по вратот и чувствувам силна болка во главата но не како главоболка туку како на самата кожа на главта и болка при чешлање и допир по косата проследено со опаѓање на прамени на коса и често пред да заспијам добивам некакви напади на гушење и тегоби мачнина во стомакот.
    Да напоменам дека претходно во консулатација со матичен лекар ми беше препишано нешто како форвита антистрес таблети кои треба да ги земам по потреба но еве ни тие не ми помагаат едноставно се осеќам како балон кој во секој момент ќе пукне, не можам да се опуштам ниту да се релаксирамсо музика, ниту со читање книги ништо не ми помага дури и колку повеќе сум дома толку повеќе ми е се потешко да го надминам стресот.