1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    navistina sum mnogu isplasena za moeto zdravje, nasekade sum so modrinki no sega pocna pod zadnikot i ovie modri tocki da mi se pojavuvaat sto se tie ?

2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Jas koga sum isplasena za zdravjeto vednas pravec i na lekar,neznam kako uste si sedes doma a pisa uste pred nekoj den za problemot,koj cekas da ti ja potstavi dijagnozata,nekoj od forumot li?izvini,ama za karanje si,sopstvenoto zdravje si go stavas na kocka,neznam sto uste cekas..

На Mishela и joy1 им се допаѓа ова.
  3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Утре планирав да одам ама сакав да побарам и друго мислење дали некој имал сличен проблем.

4. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Se Izvinuvam za latinicata od mob sum.Ve molam pomognete :( Se izgorev so pegla za alista na nogata a vecerva zaminuvam na odmor.znam ne moze odma da mi pomine,se namackav so kantarion i krema od neven..dali znaete so drugo da stavam zs da mi pomine pobrzo.Help.

5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Имав чешање во интимата, но не внатрешно туку од страната.. И кога уринирам ме пече кожата. Бев на гинеколог не ми кажа ништо конкретно.Ми даде крем Белогент и вагиналети Поливинакс. Сношти кога ја аплицирав вагиналетата забележав црвенило, па дури и големата усна ми е сува... Некоја да не знае повеќе за ова? :)

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.207
    Допаѓања:
    81.747
    Можеби ти е иритација од материјалот на долниот веш, или пак ако си се чешала агресивно. Ќе ти помине за неколку дена, терапијата ти е во ред.

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Bчера мајками ми купи ваков крем , 365 ден. без рецепт , 3 дена ли се употребува ? инаку од инфекцијата и топче внатрешно имам што ме болии .да не е штетно да го употребувам ? images.jpg

8. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Женски што може да биде од сношти обрзиве ми се жешки и црвени и устата ми е жешка, а температура немам.. хмм ме фака страв малце што може да биде?

А имав проблеми со мокрачата од кој имав бактерија па на последниов резултат немам и денес ке одам на гинеколог да видам..
    да не има врска од тоа некоја бактерија.. жариште..?

9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Мене тоа ми се случува на психолошка база, кога сум возбудена, вознемирена и во исчекување или страв за нешто. Проследено ми е со забрзано чукање на срцето, како притисокот да ми се качува, па се вцрвенувам и вжештувам во лицето.

10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Хмм, може и да е тоа од вчера сум малку како вознемирена, но мислев дека ми помина.. баш сеа се напив Ц витамин и парацетамолче за секој случај :)

Се надевам ќе помине за брзо..

11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Штом си здрава физички, само ова преостанува. Инаку, ако имаш бедоксин, напиј си се два. Додуша, практикувај да си ги пиеш секој ден, барем од нив нема штета, а после извесен период се чувствува доброто дејство од нив.

Ајде со среќа денес со резултатите. :)

12. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Абе тие повеке ми сметаат одколку што ми помагаат.. така да ги одбегнувам :)
    Сепак фала ти :)

13. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    луѓе, не знам што е работава..
    значи минатиов месец и тој пред него..секој ден вежбав, пазев многу што јадам, не јадев бел леб, не јадев благо и не ставив газирано во уста..абе ни еден грам не симнав ! знаете колку ми е криво..?
    Познаничка за истиот период, си ослабна 4кг. А јас ич. А многу внимавав..не знам зашто не можам да ослабнам.. не дека треба многу ..ама си знам по себе .. порано мн. полесно слабеев и со не толку труд..а сега..:(
    Треба хормнони некои да се испитаат ?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Ако си вежбала интензивно, треба да знаеш дека мускулите тежат повеќе од салото, па најверојатно од тоа не губиш на тежина. Со вежбањето мускулите се оформуваат, се затегнуваат и се активираат да ги трошат масните наслаги дури и во мирување. Можеби грешиш со исхраната?! Ако се изгладнуваш. телото штеди и секој залак се складира во резервите. Башка, со интензивно вежбање треба посебен режим на исхрана. Дали губиш цм во обем? Ако да, тогаш батали вагата, особено затоа што вежбаш. Ако нема никаква промена во обем, а накачуваш повеќе кг и покрај вежбањето, тогаш провери си хромони, особено на тироидна жлезда.

15. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    НИКОГАШ досега НЕ сум гладувала. Вежбам секој ден по 45мин. Не е некој посебен режим на вежбање. Како и претходно..во обем НЕ губам. Знам дека треба да проверам тироидна жлезда.
    Инаку фала.

16. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Здраво , многу сум исплашена утре треба да ги носам резлутатите кај специалистот имам наод стар калифициран миом на утерус ( на матката ) што значи тоа ?

17. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Мислиш на калцифициран ?
    Јас мислам доколку е калцифициран и поголем од 2 -3 цм ,и ако има и други миоми, ако истите предизвикуваат болка , крварење , деформитет на матката ,, тогаш се прави миомектомија.
    Ама нека пише и некоја друга членка мислење. Вака пишав бидејќи тетка ми имаше калцифициран миом на матка и сега и е извадена матката..

18. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Да калицифициран , само што е откриено сега на виртуелна колоноскопија и незнам подетелно ништо

19. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    ајде чекам добри вести од докторот :)

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Провери си ја крвта прво. Јас ги имав вака, па испадна имам недостаток на железо и сува храна.
    За канестен се употребува три ноќи по ред, пред спиење ставаш од апчето и гледај да не мокриш преку ноќ. Исто така, немој да пиеш антибиотици јаки ( ако си пиела може и тоа е ), и аналгини.