Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Snowqueen kako si odese li na doktor sto ti kazaa

2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Некој да одговории ?
    @SnowQueen17 Да не ти се од жешкото им излегуват на некои луѓее летно време .

3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Прв пат ми се случува оваа година незнам. Може и не сум приметила друг пат. Инаку bella.s сеуште немам одено пусти страв, на интернетов какви се не болести прочитав во врска со модренициве...Ама ќе морам да отидам.:!:

Последна измена: 4 август 2015
  4. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Интернетот акалот ке ти го извади , затоа оди си и јас од чекање и од интернет што читав си собрав непотребен страв . имам 2 братучеди малии се и тие имаат така оди и провери си можее и алергија нешто да ти е .

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Ne e steten,mene mnogu mi pomaga pri sekakva iritacia i infekcia,pa pisuva vnatre vo upatstvoto kolku pati kolku dena,jas po potreba,ama za 2,3 dena mi pominuva

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Јас паничарка..
    имавме незаштитен однос пред три недели. Не сврши во мене.

Денес имам некаква вртоглавица, мислам очите во едно ми одат,почесто одам во вц, апнав чоколадо ми се поарни за некој момент,сега пак е исто.

Не би требало да сум бремена,но не знам дали тоа се симптоми..

O и зaбрзaнo ми чукa срцетo,чувствувaм мaлaксaнoст- немaм енергијa сaкaм дa дремнaм мрзa мњ фaќa..,кaкo дa ќе се oнесвестaм. Некaaквa тежинa имaм.
    Дa не ми пaѓa шеќер,притисoк. Лелее aмa ми пoминa циклусoт пред негo-циклусoт иaмвме oднoси.
    Oф си пoмислувaм дa не е oдд прoменливoвo време. Oвде врне,пa сoнце..

Можеби до железото е ..лелее незнам..за бременост нема шанси,ама од мноогу паника помислувам :(

7. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @bella.s Пишува 3 вечери по ред само навечер , внатрешно , бидејќи ке користам вагиналети незнам дали да ставам само навдорешно да се мачкам ?

8. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Вчера бев излезена по шорцеви, и нешто очигледно ме искасало/полазило, целите нозе ми се со црвени точки. Не е како убод од комарец, не се потечени, само точки се. Ги немам на ниеден дел од делото, само од колена надолу, ама многу се, 20-30.
    Многу сум вознемирена што не знам од кој инсект е, страшно ме нервираат.
    Мачкате ли нешто при убоди? Многу грдо изгледа, не сакам да седам вака. Матичната ми е на одмор, а и не мислам дека е толку сериозно за по лекари. :)

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    4.639
    zemi kamagel i mackaj gi samo niv, od nego ke se povlecat

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  10. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    И мене ми се случуваше истото, најверојатно слаба ти е крвта оти мене ми беше. Потполно истите симптоми ги имав. Плус и жешкото време си има улога, така да земи си витамин ц и б-комплекс 2 пати во денот пиј си. И повеќе овошје, витамини ти требаат.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.948
    Пробај со камагел,смирува убоди и такви работи.
    А како што знам не е со кортико и такви глупости.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359

Не си трудна женска, тоа ти е од шо паничиш и така размислуваш..и големо влијание има жештиниве, промената на време топло ладно и мене ми е така не се секирај :) пиј повеќе течности и може ти пага притисокот кафе едно др ке те накрени :)
    ако мислиш на железото појди провери си крв и урина се ке видиш преку тоа и нема да го мислиш :)

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    14.576
    Како што ти кажаа и другите- веднаш да си провериш крвна слика. Размисли, по страшно е да читаш хорор дијагнози на интернет или да отидеш на лекар и да видиш што ти е?! Може железото ти е ниско или имаш потреба од витамин К, но може да е и нешто многу по сериозно.
    Ако си прочитала дека модриците се симптом на леукемија и тоа те преплашило, судејќи по сликата што ја имаш ставено, не верувам дека е тоа :) Поздрав, се надевам побрзо ке собереш храброст да појдеш на лекар, па пиши што покажале резултатите :)

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Jas koristam samo krema,nekako mi e poprakticna,onaka nadvoresno,i nataka pri otvorot,i ne vnimavam mnogu okolu toa koga kako,obicno dvapati na den nekogas ednas,no za den dva minuva..

15. muckiss

muckiss Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Ај ПОМОШ не знам што мие две недели прам едни вежби со држејне на раце телото во иста линија сега не ми текнува како се викат за зацврстувајне на телото има неколку дена стомако долу под пупакот мие како надуен знам дека е така обично пред пмс ама мене ми заврши пред една недела дај ако нај некој дали е можно од везбите или дасе се здебелив преку нок само таму?? :/

16. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    нека ми помогне некој пред да си пуштам душа:whew:
    имам „тртка“ на прстот од раката, имам другарка која што беше на кожен лекар овде во градот па и ја гореа не успеа па и ја корнеа и незнам шо напрај и затоа сакам по домашен лек да ја излекувам, лук, лимон? да ми препорача некој нешто??

-ставив лук вчера и не ме болеше не го ни чувствував, ама денеш ужасно ме болеше, дали е тоа нормално?

17. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Оди на кожен ке ти каже дали ке ти го гори , може твоето е различно од другаркати .

18. Goticarka

Goticarka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    140
    Жени,имам прашање,или проблем што ме загрижува...
    Ми доцни 2-3 дена, а пред тоа деновиве имав болки како вообичаено,аларм за циклус,ми поминаа болките но не ми дојде, денес( третиот ден), по голема нужда видов на хартијата оболно крв и мислев дека ми дојде, но гледам дека и воопшто не ми дојде, на влошката ни капка нема, да не е од нешто друго таа крв!?ме излудува!

19. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Ми се случува на било која рака лева или десна..дланката однатре да ме чеша..и после тоа, после чешањето палецот ми се подувува, т.е ми се стврднува..и црвен ми е. Како да немам крв внатре, како да немам циркулација.:|.и после некое време ми се отпушта..
    не ми се случува ова често..ама не е ни ретко..:doh:

20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    18.260
    Да не имаш хемороиди? Зашто викаш дека ги била по голема нужда, па најверојатно ги имаш иритирано.