Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Женски ве молам за помош..
    Сабалје идам на одмор на подолго време..
    Пред недела две имав проблеми со кандида итн.. бев на гинеколог се ми беше ок ми даде терапија канестен и ми стави некоја сина течност као демек за прочустување..
    Сношти ми беше втората таблетка од вагиналетите а утрово ми дојде..
    Ме плаши што ми е обилна( не ми е прв пат така), и поради грутки кои како да се распагаат како суви чудни.. ова прв пат ми се дешава.. и страв ме фака да не е нешо, а идам на пат.. си мислам да не е од вагиналетата ама сепак до толку нз..
    Искуство, мислење?

2. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Женски,мојот проблем е следен: Мајка ми е правена операција за камен во бубрези,и сега по точно 15години од операцијата,на местото на зашиената рана и се појави нешто како дупка-рана низ која и тече крв,на лекар и кажаа дека од внатре излегува крвта,не е површна,и и ставија завој,но ме интересира ако знаете од што е,и зошто воопшто по 15 год се отвори таа рана?:worried:

3. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Женски ве молам за помош.Пред два дена имав однос,вчера забележав малце кафено на гаќите.Тоа беше само малце по што се појави бело прање,мислев помина.Но,денес поточно вечерва постојано ми се оди во веце,како да ме жеже кога мокрам,едно непријатно чувство и неколку пати крв при бришење,додека на гаќите немам.Знам ќе речете правец на гинеколог,тоа и ќе го направам,но сакам да слушнам мислење некое оти сум многу загрижена.Едит.Заборавив да кажам дека бевме на одмор и цело време речиси имав добиено,користев тампони но уредно ги менував и не бев мн во вода,не знам дали има тоа некаква врска..

4. Pinafan

Pinafan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    36
    Девојки да незнаете некој српски,хрватски сајт или форум за здравје.Некаде каде што може да се побара совет и дискутира со лекари.

5. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Дали ми е нормален притисокот 100/160 не се баш разбирам во тоа. Денес ми се слоши паднав од притисокот може да е или од жешково?

6. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @SnowQueen17 изненадена сум што не знаеш колку е нормален притисок, ај да не речам срамота е.
    120 со 80 се смета дека е просечен притисок, но неретко и нешто понисок притисок се смета дека е во граници на нормала.
    Ти си имала ептен висок притисок, а според моите досегашни искуства, а зборам за луѓе над 40 години, кога имаат толку висок притисок имаат неверојатни болки во главата.
    Претпоставувам дека тоа што си паднала е од жешкото, но те советувам поскоро да посетиш лекар.
    При една посета на матичниот лекар, ми го мереше притисокот и ми рече дека ги бараат младите пациенти со висок притисок, бидејќи немаме навика да мериме притисок, а високиот не бил за незамарување.

На joy1 и bella.s им се допаѓа ова.
  7. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Да, бев на доктор веднаш одитов таму ми го измерија притисокот. Ми рече сега ти е нормален а тогаш сигурно ти бил низок па си паднала. Може не разбрав добро па докторката да ми рече 100/60 незнам навистина колку треба да е нормалниот па затоа и прашав. Сум немала проблеми до сега со притисок на мои 17 години. Утре одам крв да проверам.

8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @SnowQueen17 100/60 или 100/ 160? Ако е 100/60 а пред тоа си имала нормален 120/80 од тоа ти се слошило, од жешково паѓа притисокот, а ако е другиот висок е мери редовно и консултирај се со доктор обавезно.

Да редактирам не видов дека си пишала, и мене прво ми падна на памет дека или погрешно си пишала или погрешно си разбрала, високиот притисок се кажува прв и ќе ти речеше 160/100. Сигурно ти бил 100 со 60.

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Последниве неколку месеци, десната рака постојано ми се тресе, без разлика дали сум смирена, под стрес итн. Кај левата немам приметено. На моменти прекинува тресењето илие послабо, ама за кратко време пак продолжува. Некој проблем со нервите или?

10. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Od mobilen sum,zatoa pisuvam na latinica. Majka mi za Boziknite praznici se operirashe septoplastika Imase problem so sinusite. Sega ima problem vospaleno I e vnatre I nemoze da disi a duri na 1 septemvri ima vo sk zakazano vo drzavna Mora da ceka.. Mozebi nekoja znae sto da prima ili nekoj alternativen lek,ve molam!

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Нека оди на приватно, да не чека. Во некои ситуации не е за чекање. Никој тука не може да ти каже што треба да прима како терапија, мора лекар да ја види и да ја знае целата историја на болеста.

12. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Девојки, синоќа сечкав пиперки и после тоа ми почна печење на рацете (ама само во левата рака) кое во почетокот беше неподносливо и бев сигурна дека е од тоа. Но, денес после две туширања од вчера повремено имам повторно печење кое повотрно е само во левата рака. Почнав да се загрижувам дека само се залажувам дека е од лутиот пипер и дека се работи за нешто сериозно. Инаку во последно време многу сум напната, пред некој ден имав некоја мала болка во желудникот... Не знам дали да превземам нешто или да чекам, инаку утре патувам надвор од државата.

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.313
    Допаѓања:
    16.645
    Пепси + аналгин
    Дали смеам да пијам
    Штотуку се вратив од кафич каде пиев пепси а главата ме боли па сакам да се напијам Аналгин

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    Слободно напиј се, нема причина зошто да не можеш :)
    Колку што јас лаички се разбирам, алкохол и антибиотици/ седативи не се мешаат, за пепси досега ништо немам слушнато :)

На neongirl07 и GirlLove им се допаѓа ова.
  15. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    346
    Со сигурност е од пиперките и мене ми се има случено истото. Намачкај ги рацете 2-3 пати со павловичева, ќе ти помине за кратко време.

16. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Ако може некој да ми помогне..:(
    Вчера кога се вратив дома го осетив грлото дека ме боли,одма директ спрејчето Ангал и сируп од бел слез..Не ми попушти,па дури и полошо ми стана,качив температура :doh:
    Сабајлево земав лимон,чај и сокови..Ништо си остана се така,па морав да идам на доктор..Ми препишаа капсули и спрејчето да го прскам..
    Ама главата ме скина буквално,неможам да ја мрднам,како вратот да ми е скршен |(
    Многу се нервирам,што не станувам од кревет,дури и кога ми се иде у веце (facepalm)
    Како утепано глувче сум..

17. StojkovskaF

StojkovskaF Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Вака, дали може 1 год после критична операција поради пукнато слепо црево да се создадат израстоци и пак да треба да се оперирам
    пошто пак почнува да ме боли стомакот од десната страна

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @StojkovskaF, не ти е од слепото црево, тоа е извадено. Од десно може да те боли јајник, можеби треба да појдеш на гинеколог.
    Инаку, и мене ми е извадено слепото црево и година дена после операцијата почна нешто да ме боли од десно, и на лекар бевме и на крај испадна дека сум се спремала да ја добијам првата менстуација и од таму потекнувале сите болки и грчеви :)

Последна измена: 14 август 2015
  19. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Женски незнам во која тема да го ставам прашањето..Вчера се одмивав долу..(знаете на што мислам) и несакајќи со раката сум сменила вода наеднаш ми прсна врела вода во вагината. Може ли да ми излезе некој проблем?

20. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    feminki imam ogromna modrenica na rakata otkako pominaa 2 dena koga mi zemaa krv od vena sto da i pravam?