Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Хепатромбин да пробаш да се намачкаш. Тој гел до душа е препорачливо веднаш кога си прометила модрица да се мачкаш, ама пробај.

2. Olli28

Olli28 Активен член

Десното уво ми е скоро целосно затнато и постојано ми зуи. Претпоставувам е од тоа што бев на море па ми има влезено вода, иако внимавав да не ја ставам главата во вода целосно. Вчера се вратив, а поминаа околу 5 дена од кога ми е вака. Го чистам секој ден со чепкалка за уши но не помага, станува полошо... Има ли друг начин да се одзатни, освен одење на лекар..?

3. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Ке ставиш во оние шишенца со цуцла топла вода неколку капки и така после на друга страна ке гледаш да излезе,мене тоа највеќе ми помогна,останатите начини не ги помнам бидејќи нели мене не ми беа корисни,но сепак можеш да побараш на гугл :)

Olli28 likes this.
  4. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Денеска ги земав резултатите од крвната слика што ја праев , и покачени ми се вредностите за холестерол ( нормално е под 5 , а јас имам 5,37 ) и LDL ( треба да биде под 3 а јас имам 3,42) . И порано кога сум праела анализи истите ми беа покачени ама не сум обрнала многу внимание бидејќи и не е којзнае колкаво покачување... Но денеска уз муабет со едно девојче ме успаничи па затоа решив овде да прашам прво. Ако земам во обзир и тоа дека качив многу килажа во последно време и каква се масна храна внесував, ич не ме чуди што ми е ова покачено. Него, прашањето ми е ( веќе било што било ) дали има потреба за вакви вредности да посетам лекар??? Иии ако знаете напишете ми дали конкретно со некоја храна може да се смалат ?

5. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Ке посетеш нормално од висок холестерол може срцев удар да добиеш , ако имаш накај 8 до 10 најризично е татко ми зимата имаше 8.3 и 3 месеци пиеше апчиња и го смали и храната ја намали помалку јадеше. А што е тоа ЛДЛ ?

lav4ence.e.e likes this.
  6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Здраво девојки, вчера бев на систематски преглед од работа и денеска на резултаите и ми пишува да направам уринокултура. Каде се прави тоа? И што всушност е, има некои ризични пробеми од тоа? Ве молам за совет :(

7. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Тоа ти е испитување на бактерии во мокраќа и се прави во микробиолошка лабораторија така што се зема утринска урина или урина која барем 4 часа стоела во мочниот меур.
    За ризични проблеми незнам да не те излажам.

8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

повеке овошје, зеленчук и варена храна, да не е пржена, мрсна, природни сокови не газирани, помалце благо и ке се среди ... благо покачување е ова нема да ти препишат никаква терапија

lav4ence.e.e likes this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Видов членка ти пишала за шприцот, ама шприцот пластичен дома и на лекар не е ист. Земи упат од матичниот накај 100-150 денари е чистење на уши, да ти ги исчистат, може постои некоја дополнителна инфекција па ќе ти дадат и капки. Ова од искуство ти го кажувам.

Olli28 likes this.
  10. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Откако проверив крв и урина резултатите беа добри. Ми препишаа витамински апчиња Бедоксин(б6), и една жена ми каже дека многу дебелеат. Не дека дебелеат лековите туку дека отвараат многу апетит. И вистина е јадам како ненормална. Јадев пред еден саат еве сега сум гладна... многу сум нервозна откако ги пијам ама па неможам ни да ги прекинам бидејќи се витамински. Што да правам? А и плус докторката ми рече да ги пијам еден месец. Во едно кутивче има 20 таблети а треба да ги пијам по 2 на ден. Не одат на рецепт дали треба да си ги земам пак откако овие ќе ги испијам?

11. Winter Lady

Па оди кај неа на контрола ке ти каже дали има потреба од уште една доза.Инаку тоа модринките од што ти биле ?

12. SnowQueen17

Немам повеќе модринки по телото ми поминаа само имам една огромнаааа како што пишав по темава, ми излезе после земање крв и уште си ја носам ама заздравува мења боја :D ту жолта ту зелена кај и да е ќе помине.

13. Winter Lady

Ти на најлошото мислеше , а ништо си немала мило ми е , штом ти е на зелено ке помине веќее.

SnowQueen17 likes this.
  14. naturally

naturally Популарен член

Јас имам пиено и не ми отвараа апетит, можеби потсвесно дека мислиш на тоа ти се пријадува.
    Инаку, тие се витамини, не одат на рецепт и ефтини се земиси пак кога ќе ги испиеш.

bella.s likes this.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Bedoksinot tocno deka go davaat za podobruvanje na apetitot no ne funkcionira taka,so zdebeluvanje,jas gi piev mnooogu cesto,pa so godini se nemav popraveno...

16. starstar

starstar Истакнат член

2-3 дена ме чеша многу левата града во пределот кај брадавицата и денес видов дека од брадавицата има гној но таков како засушен и многу ми е страв да не има тоа нешто врска со рак на дојка или пак само од многу чешање сум направила нешто ве молам помогнете ми ;(

17. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Девојки, од што може уште да крварам, на 5 Август ми дојде, еве уште имам кафеав исцедок

18. joy1

joy1 Форумски идол

А зошто не одиш на лекар?

19. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Не дебелеат и не отвараат апетит. Барем мене не. Иако немам некои здравствени проблеми и не ми се за нешто посебно препорачани од лекар јас редовно си ги пијам по 1-2 таблетки на ден и се осеќам многу убаво од нив, смируваат.

bella.s and SnowQueen17 like this.
  20. SnowQueen17

На колку саати треба да се пијат? Дали во исто време треба наутро и навечер?