Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Имам 17 години,десната града ми е поголема од левата и се познава многу.Дали некогаш ќе ми бидат исти или нема да ми се познава толку?

2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    18.260
    Нема никоја од нас симетрично исти гради. Кај сите едната града е поголема од другата. Разликата е во тоа дали малку или многу се забележува.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Конечно по еден месец јас завршив со поправката на таков заб. Нормално е да боли додека се умртви нервот.Потоа се вади и се полнат каналите, е после тоа колку боли офф леле.
    2 недели по полнењето ме болеше се до пломбирањето.Сега е ок.
    Терај ја постапката како што ќе ти каже забарот, ако го бива ќе среди, ако не вадење на забот :(

4. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Здраво
    Дали некоја од вас има искуство со лапараскопија? Мајка ми има чоколадна/крвна циста којашто била 5цм. и била исполнета со крв и доколку не одмарала имало шанси да пукне и да се излие и да настанат компликации(ова е јас што го слушнав).Мајка ми незнае да одмара бидејќи сме во период со многу работи а не слуша кога и викаме да не работи, се плашам искрено. Од тоа што читав низ нет, фалат некои доктори од Систина и Ремедика. Цените некаде над 1000е. Ве молам што знаете пишете,ве молам!

5. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333

Фала ти многу за мислењето.
    Мене искрено не ми е прв пат да умртвувам живец,но до сега никогаш не сум имала вакви болки од како стоматологот ќе ми ставеше лек,значи болките одма престанува ја,а сег еве веќе три дена сум со болки.
    Искрено ме фаќа страв да не ми е загноен во корените,да не не е до живецот,па на крај да испадни вадење на заб и без потрбни болки и неспани ноќи овие дена :(.Во овие три дена имам испиено 30 таблети за болка и желудникот ќе си го расипам.Во овие стоматолозите воопшто немам доверба,сите различни работат,а колку што знам постапките треба да се исти без разлика кој го работи.

6. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Луѓе помош!

Веќе три дена сум претерано жедна. Устата ми е сува и осекам грлото ме жежи.
    Почнав да пијам по 2-3 литра на ден ама ништо не ми помага.
    Не јадам премногу солено и не знам што може да биде проблемот.

Направив крвна слика и се е во ред (шеќерот ми е 5.38 (нормален шеќер е од 4.11 до 5.89)
    Единствено Хемоглобинот ми е малку низок (ама тоа ништо ново)

Не знам што може да биде проблемот, веќе почнува да ме нервира никако да прекине,,,,

п.с дали е можно да е дојдено до дехидратација? Последниов период со работата не пиев доволно вода,,, Навистина немам друго објаснување.

Помош некој? Kako да прекине?!

7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Moze da imas vnatresna temperatura,septolete,nesto takvo zemi,ako e toa ke pomine..

8. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    дали со физиолошки раствор може да се тргне секретот во грлото а и да се олесни дишењето?

9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    9ти ден ми е од циклус, и денес нешто левиот јајник почна да ме боли, на моменти болката се потенцира, како бавно пулсирање. и се шири кон левата нога и половината. Ова ми се случува често во последно време, без разлика на кој ден од циклус, многу да ме болат јајниците и бутовите. Инаку последниве 3-4 месеца, имав и силни болки при овулација, што не беше случај претходно. Имам 17 год. Нормално е ова или?

10. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Ми се појави огромен плик на ногата од тесни обувки. Проблемот е што веќе неможам никакви обувки да носам. Што да му правам нешто домашно по можност? Се отворила и раничка и ненормално ме боли.

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    221.600
    Не паничи, ништо страшно не е, напротив вода треба да се пие по 2 3 литри дневно тоа се препорачува од секој лекар, добро е што пиеш вода така си го прочистуваш воедно и организмот.
    Веројатно се работи за дехидрација или пак си преладена и имаш внатрешна температура и телото ти бара прочистување и разладување.
    Се на се не е ништо страшно, напротив многу корисно.

Не требало да го пукаш пликот, ако е пукнат веројатно те боли премногу, ставај му редовно мевлем од невен, нема да те боли и побргу ќе ти зарасне.

12. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Здрaвo... oсеќaм мн бoлки вo гoрниoт и зaдниoт дел oд глaвaтa, пoвеќе гo oсеќaм кaкo чешaње, нo тoa се случувa oд време нa време... Дaли истoтo се случувa и нa некoи oд вaс?

13. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Vo zadniot del od glavata mi izleze koskicka poispapcena od desnata strana... dali znae nekoj dali e toa strasno ili toa samo zavisi od gradbata na cerepot?

14. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Се намачкав крема Здраве дали ќе има некаков ефект. Само таа ми беше при рака. И која и е намената воопшто на Здраве дали ќе можам истата да ја користам за мозолчињата?

15. анчула

анчула Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    137
    девојки јас сакам да прашам за помош... пред неколку месеци бев на лекар поради главоболки и лекарката ми измери притисок ми беше 40/60 и ми препиша Бедоксин таблетки по три на ден да ги пијам. Јас почнав да ги пијам ама од време на време ке заборавам да се напијам и кога нареден пат отидов на лекар реков дека не ги пијам често и таа лекаркат ми рече дека треба да ги пијам. одбивам да ги пијам затоа што несакам да бидам зависна од апчиња уште на 18 год.

Прашањето ми е како Бедоксинот делува , поточно дали е за регулирање на притисокот или за нешто друго и што ке се случи ако ги пијам подолго време ? Некои луѓе гледам тие си ги пијат како витамини и не им делуваат јако, ама мене ме интересира дали стварно помага за нискиот притисок затоа што јас и без тие апчиња и со нив пак си ги имам истите симптоми за низок притисок

16. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    moze nekoj da mi kaze simptomi na soncanica? Mnogu mi se gadi, povrakja, vrti vo glava i nekogas mi preci svetlinata... dali e mozno ova da e soncanica?

17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Бедоксинот е само за смирување. Веројатно си многу млада па затоа ти дале само Бедоксин. Не се воопшто страшни и јас ги пијам 2 пати на ден, немаат некои несакани дејства.. Јади повеќе благо и пиј кока кола за да ти се крене притисокот и избегнувај кафе.

18. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Писував и јас во темава за бедоксинот, и на мене ми ги дадоа ама од белите не кафеавите. Ги пиев некое време, после ги оставив и пред некој ден ми беше мнооогу лошио ми се вртеше свес и се напив едно бидејќи се витамински и одма ама одма ми помина. Нема да станеш зависна бидејќи тоа се витамини. А да напоменам и дека на мене ми ги даваа кога се онесвестив поради низок притисок

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Твоето ми личи на циста,бидејќи само таа боли така.Циста на јајник или пак имаш полицистични јајници.Мајкати под рака и правац на доктор.

20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ќе го среди , мене и после умртвувањето ме болеше и тоа многу цела година скоро немаше ден да не ме боли ,мојот што не го извадија твојот немај гајле.Оди прави го на време не чекај лекот да ти стои подолго од месец.