1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    28.713
    @pravnicka2
    лекот е само за да ја ублажи болката на некое време можеби не ти е исчистен забот добро па нема од кај да дише па боли или се случуваат некој процеси во него

2. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Веќе една недела сум сппо болки и стоматолозите не знаат од кој заб е болката.Ги снимив забите и тоа не им помогна,ми отворија три заби и пак имам болки.Незнам веќе што да правам,болки имам,а спас како што гледм нема

3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Рано ми е за менструација, може сум во овулација. Премногу имам болки во долниот дел на стомакот. Некој совет?

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.346
    Најчесто ова се случува од прелада и еве промена на клима.. ништо страшно напи се парацетамол или кафетин, или за да не пиеш апчиња испи си еден чај од нане и стави топло шише вода легни и одмори ..загреј се ќе ти помине.

На SnowQueen17 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  5. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Kazete mi od sto moze da se predizvika cesanje na glavata skoro na sekoi 5 minuti, najcesto vo gorniot del nad tilot? Dali e mozno da e od nekoj sampon ili?

6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    А дали цистите секогаш прават промени во циклусот? Зошто имам редовна менструација, средно до обилно крварење како и од кога добив и прилично болна до 4 ден. Само болките во јајниците ме загрижуваат. Прашувам зошто како што знам од циста најчесто касни

7. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @hoex шампоните предизвикуваат чешање на целата глава. Можеби имаш вошки, тие се размножуваат кај што е најтопло, т.е. таму каде што те чеша тебе.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Да прават промени, од цистата може да ти касни, но може и да ти дојде на втор ден да ти прекине.

9. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Една недела бев со ненормални болки на заб(имам пишано и погоре)...Посетив четворица стоматолози кои интервенираа на 8ца и 6ка долна вилица лева страна...Секој ден со болки се упатував на стоматолог,дали кај матичен дали на итна.Вчера бев пак на итна,а потоа без закажана кај матичниот.Значи болките никако да престанат и веќе прераснуваа во неиздржливост.МАтичниот ми вели нема друго решение ќе ја вадиме 6ката долу.Ми стави анастезија и анастезијата никако да делува,јас пак со болки.Се јави во орална хирургија и ме упати таму.Стоматологот во орална не беше сигурен дека 6ката е за вадење,а матичниот мој му се јави и му кажа кој заб да се вади.И на крај на орална ми открија дека не е 6ката за вадење,дека таа е супер,туку 7ка горе треба да се вади.Ееееее 4ца стоматолози посетив за што?!За да ми извадат здрав заб плус една недела ненормални болки (facepalm)(facepalm)(facepalm) Имав голема среќа што заминав на орална инаку ќе завршечше со клешта и здравиот заб.
    п.с.На 8цата и на 6ката ми ставија лекови за умртвување на живец и тоа без потреба.Сега си останав без еден заб,а другите два треба да ги лечам(кои не бе за лечење)поради стручноста на нашите доктори.Инаку под овие заби имав постоечки пломби.Значи забот неубаво исчистен и преован со пломба...

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    od samponot e haha, koristam eden so ekstrakti od luk izgleda toa mi preci... a za voskite nema sansi haha

11. ♔ cυτє ♔

♔ cυτє ♔ Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Мене ми е срам што го пишувам ова, но морам, веќе подолго време ме мачи а незгодно ми е да прашам некој дома.. :shake: :$ :tmi:
    Имам проблем со мокрењето, веќе две години..
    Значи таман ќе одам да се олеснам, од кога ќе излезам по пет минути ми се случува ненадејно, да ми се испушти малце, не можам да го контролирам.. :$
    Значи јас по цел ден се занимавам со тоа, само менувам гаќи, по сто пати во ден.. Одам во веце може 7-8 пати дневно да се олеснувам, за да не ми прави проблеми и пак се случува.. За на училиште без секојдневна влошка да тргнам ни на крај памет не ми текнало.. Мајка ми веќе почна да ме прашува што правам со влошкиве, кантата ја полнам за неколку дена.. :D
    Ве молам не ме праќајте на доктор, ако знае некој нешто да ми препорача да купам, или дома нешто да направам, нека ми каже ве молам. Овој проблем полека, но сигурно ми го уништува животов ми. :(
    Btw, знам рекламираа нешто пред некое време, ама не се сеќавам што беше, таблети некои да не беа, не знам..

12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Kolku god imas,od koga ti e problemot,imas li ragano?

13. ♔ cυτє ♔

♔ cυτє ♔ Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Имам 15 години, затоа не ми се оди на доктор, ќе ме прават блесава.. :$
    Проблемов годинава значи еве, лани цела година и пред тоа минатата година почна да се случува ова.. Не се сеќавам точно, некаде пролетта, значи има повеќе од две години, ехее.. Само шо тогаш поретко се случуваше и не ми претставуваше голем проблем, па не му обрнував внимание толку, ама оваа година веќе, стварно ми смета..

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.346
    Незнам зошто ти е срам да кажеш на мајкати, побогу оваа работа не е за срамење.
    Ако продолжиш вака сама да живееш со проблемот и да не кажуваш на никој можеш да си отвориш дополнителни сериозни проблеми подоцна, оваа работа не е за занемарување и во влошките не е спасот.
    Јас во ова не гледам ништо срамно за да не можеш да кажеш на мајкати и да појдете на лекар, овој проблем можеби е психички а можеби и физички треба да појдеш на лекар за да утврдат до што е проблемот и да ти дадаѕ терапија додека е време, додека овој проблем не интервернираајки не почне да се зголемува во нешто посериозно.

На ♔ cυτє ♔ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Незнаев каде да се обратам но со оглед на тоа дека оваа тема е најчитана ке прашам овде.
    Вака неодамна свекор ми лежеше во болница поради висок крвен притисок од кој едвај жив остана се задуши. Денес поради големи нервози и стресови повторно почна да го покачува притисокот не многу но покачен му е. А пак свекрва ми која исто така има одамна висок крвен притисок неодамна и се стабилизира но денес почна да се жали дека ја стега срцето. И изметив притисок и беше 160 со 100 што во последниве месеци не е во нормала и беше 110 со 80. Незнам дали да побарам итна медицинска помош или да причекам до утре за кај матичен. Совет ве молам итно ми е. Сама сум незнам што да им правам .

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    @westt, правец во амбуланта! Кога станува збор за покачен крвен притисок, особено кај постари лица, нема време за чекање, малку е потребно за работите да тргнат на лошо!

17. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Прееска околу 6ч. почнав да осеќам тапа болка во долниот дел од стомакот. И болката стана поинтензивна и почна да се шири низ цела десна половина од стомакот (и доле и горе). Пробав топли облоги, чај... не го бива. Се виткам цела сега едвај пишувам. Што би можело да биде?

18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Lelee
    Lelee be srckaa,kakov sram pa uopste ne e sramno,nekogas stvarno ima nekoi takvi problemi za koi ni e neprijatno da zboruvame ama ova definitivno ne e od tie,ke i kazes na majkati ona niz muabet..mamo be,taka i taka,od sto mi e toa,i pravec lekar,i se bara resenie,tolku:Dmlada si za da go trpis toa,poslusaj ne,i pojdi si do maticnata..

19. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.943
    Допаѓања:
    18.250
    Мораш да појдеш на лекар. Можеби имаш некој проблем со бешиката, а ти си трпиш си играш 2 години. Пробај пиј увин чај, па правец кај матичната. Не е ништо срамно.

20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563