Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. butterfly*

butterfly* Популарен член

Ako sakas kupi si caj od brusnica toj e za procistuvanje na mocnite kanali podobar e i od uvin caj,isto mozes i so palin tabletki(no ne preteruvaj ako vidis da ti e podobro prodolzi ako ne batali,zasto jas gi koristev i gi preterav na kraj stanav alergicna na niv a ne znaev deka e od niv,koga tretpat dobiv alergija odvaj doma si otidov pa do brza pomos stignav i taka otkriv deka e od niv).Ti si znaes ti kazuvam od licno iskustvo na kraj ispadna deka besikata mi e naladena i go piev samo cajot pa fala bogu sega e dobro,isto da ne zaboravam i sumlivi tableti mi prepisaa i tie teraat vo wc no istovremeno procistuvaat.Se izvinuvam na dolgiot post pozz

♔ cυτє ♔ likes this.
  2. westt

westt Истакнат член

фала ви многу синоќа итно ја носевме сверквата и ставија некаква инекција а свекорорт подобри. фффффф

3. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Што пиете за настинка? Цела недела сум со риностопов, и таман мислев ми се потсмири, денес трето пакетче паломи, пак риностоп и чаевии цел ден. Ми се смачиии:(

4. bella.s

bella.s Популарен член

Sto i da zemes toa ti e,stom si piela rinostop ne gi mesaj so drugi,a ako veke pominalo edna nedela ke te pusti naskoro..stom fati si drzi najmalku edna nedela...limon i tecnosti,dr ne ti treba

blueberry93 likes this.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Од што може да ми тече крв цело време од десната ноздра?Мислам не течење онака обилно туку само при шмркање, ова ми се случува долго време, исто така и многу време околу година може ми се случува некои денови да не престанувам да кивам, да ми тече нос и да се осеќам ко настината и тоа обично секогаш за време на ПМС.На докторката моја и кажав и на гинекологот и велат ништо не е, ама не може да не е...ми се затнува десната ноздра постојано и напипувам нешто како ткиво, мајка ми вели може полипи да имам и таа како млада имала проблеми со нив, знам дека треба на доктор да си појдам за сериозно испитување, ама велам ај прво туку да си прашам да не има некој искуство.

6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Го пишав истово и во темата вагинални инфекции но еве да прашам и тука
    Веќе три четири дена се соочувам со ужасна болка на вагината проследена со неподносливо чешање и печење при мокрење . Денес забележав црвенило со бели точки и исто така крв на тоалетната хартија поради што се преплашив .. Исто така имам како топче од десната страна на ципата и зачестено кочење на десна нога .. За хигиена да неправам муабет значи водам грижа претерано многу . Но ова стварно ме плаши. Ве молам доколку некој е во можност нека даде некое мислење

7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@1209, може да се полипи или циста само ме чуди зошто симптомите ти се појавуваат пред да добиеш. Во секој сличај не чекај и оди на лекар што побрзо. Ако нешто матичниот почне да изводи и да ти вика дека не ти е ништо, инсистирај на упат зошто очигледно имаш некој израсток во носот.

Last edited: Sep 23, 2015
    1209 likes this.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако се бричеш долу голема е веројатноста да е од тоа,а тоа топчето да е поткожно влакно.

bubic.k likes this.
  9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Леле фала ти многу . Болкава не престанува немам тука матичен ама ако не се намали мора да барам чаре

natemila likes this.
  10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Пробај со лук да го истриеш или па врзи го така да ти постој некое време.. баш на другарка такви и се прават такви и стварно многу ја болат.. пробај така..

bubic.k likes this.
  11. bubic.k

bubic.k Популарен член

Ќе купам сабајле лукче и ќе пробам . Фала ти многу

Miss.N likes this.
  12. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Веќе 3 4 месеци по ред (еднаш у месец) ме врти раката, не оние типични болки, туку однатре ме врти ме вие како да ми шета нешто.. Можно ли е да е од тоа што спијам лошо со раката под мене или од времето? Бидејки крв проверувам редовно и скоро проверив нема ни месец, се ми е во ред на крвта.. Ваљда на крвната слика ќе покажеше ако нешто има? А, и имам приметено кога и да се изнервирам многу ме заболуват..
    Истото ми се има случено и со нозете, само 2 пати.

Last edited: Sep 25, 2015
  13. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Приметувам дека во последно време имам зголемено количество на бело прање,нема некој специфичен мирис,но понекогаш знае да биде средно обилно,со бела боја. Да напоменам дека не сум сексуално активна,од што би можело да биде ова? Може ли да биде поради начин на исхрана,недостаток од нешто...? :?:

14. westt

westt Истакнат член

пред некој ден свекрва ми осетила страшна болка во окото со резултат на тоа дека и пукнал капилар во окото. И дадоа два вида капки арно ама ете денес другото и е такво крваво. Првото и рекоа од висок притисок ова сега нема притисок висок нормален и е 120 со 80. Некој да имал вакво искуство? Јас и реков на очни она мисли се шегувам.

15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Црвено и е онаа што и пукнал или другото .Нека оди на очен.

16. westt

westt Истакнат член

И она што и пукна а сега и другото

17. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Настинка :)

18. westt

westt Истакнат член

[​IMG] е вакво и е окото ставаше проколин и едни други и размина сега и другото и е исто вакво

19. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

@westt Нека појде на очен лекар утре обавезно. Ова од испукан капилар, не може толку да е крваво.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ова е инфекција,братучедми ја имаше и незнам како се викаа др капки ставаше,најважно од се беше да не се фаќа окото.