Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ako sakas kupi si caj od brusnica toj e za procistuvanje na mocnite kanali podobar e i od uvin caj,isto mozes i so palin tabletki(no ne preteruvaj ako vidis da ti e podobro prodolzi ako ne batali,zasto jas gi koristev i gi preterav na kraj stanav alergicna na niv a ne znaev deka e od niv,koga tretpat dobiv alergija odvaj doma si otidov pa do brza pomos stignav i taka otkriv deka e od niv).Ti si znaes ti kazuvam od licno iskustvo na kraj ispadna deka besikata mi e naladena i go piev samo cajot pa fala bogu sega e dobro,isto da ne zaboravam i sumlivi tableti mi prepisaa i tie teraat vo wc no istovremeno procistuvaat.Se izvinuvam na dolgiot post pozz

На ♔ cυτє ♔ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    фала ви многу синоќа итно ја носевме сверквата и ставија некаква инекција а свекорорт подобри. фффффф

3. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Што пиете за настинка? Цела недела сум со риностопов, и таман мислев ми се потсмири, денес трето пакетче паломи, пак риностоп и чаевии цел ден. Ми се смачиии:(

4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Sto i da zemes toa ti e,stom si piela rinostop ne gi mesaj so drugi,a ako veke pominalo edna nedela ke te pusti naskoro..stom fati si drzi najmalku edna nedela...limon i tecnosti,dr ne ti treba

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.893
    Допаѓања:
    45.233
    Од што може да ми тече крв цело време од десната ноздра?Мислам не течење онака обилно туку само при шмркање, ова ми се случува долго време, исто така и многу време околу година може ми се случува некои денови да не престанувам да кивам, да ми тече нос и да се осеќам ко настината и тоа обично секогаш за време на ПМС.На докторката моја и кажав и на гинекологот и велат ништо не е, ама не може да не е...ми се затнува десната ноздра постојано и напипувам нешто како ткиво, мајка ми вели може полипи да имам и таа како млада имала проблеми со нив, знам дека треба на доктор да си појдам за сериозно испитување, ама велам ај прво туку да си прашам да не има некој искуство.

6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Го пишав истово и во темата вагинални инфекции но еве да прашам и тука
    Веќе три четири дена се соочувам со ужасна болка на вагината проследена со неподносливо чешање и печење при мокрење . Денес забележав црвенило со бели точки и исто така крв на тоалетната хартија поради што се преплашив .. Исто така имам како топче од десната страна на ципата и зачестено кочење на десна нога .. За хигиена да неправам муабет значи водам грижа претерано многу . Но ова стварно ме плаши. Ве молам доколку некој е во можност нека даде некое мислење

7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    @1209, може да се полипи или циста само ме чуди зошто симптомите ти се појавуваат пред да добиеш. Во секој сличај не чекај и оди на лекар што побрзо. Ако нешто матичниот почне да изводи и да ти вика дека не ти е ништо, инсистирај на упат зошто очигледно имаш некој израсток во носот.

Последна измена: 23 септември 2015
    На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ако се бричеш долу голема е веројатноста да е од тоа,а тоа топчето да е поткожно влакно.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Леле фала ти многу . Болкава не престанува немам тука матичен ама ако не се намали мора да барам чаре

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Пробај со лук да го истриеш или па врзи го така да ти постој некое време.. баш на другарка такви и се прават такви и стварно многу ја болат.. пробај така..

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Ќе купам сабајле лукче и ќе пробам . Фала ти многу

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    Веќе 3 4 месеци по ред (еднаш у месец) ме врти раката, не оние типични болки, туку однатре ме врти ме вие како да ми шета нешто.. Можно ли е да е од тоа што спијам лошо со раката под мене или од времето? Бидејки крв проверувам редовно и скоро проверив нема ни месец, се ми е во ред на крвта.. Ваљда на крвната слика ќе покажеше ако нешто има? А, и имам приметено кога и да се изнервирам многу ме заболуват..
    Истото ми се има случено и со нозете, само 2 пати.

Последна измена: 25 септември 2015
  13. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    Приметувам дека во последно време имам зголемено количество на бело прање,нема некој специфичен мирис,но понекогаш знае да биде средно обилно,со бела боја. Да напоменам дека не сум сексуално активна,од што би можело да биде ова? Може ли да биде поради начин на исхрана,недостаток од нешто...? :?:

14. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    пред некој ден свекрва ми осетила страшна болка во окото со резултат на тоа дека и пукнал капилар во окото. И дадоа два вида капки арно ама ете денес другото и е такво крваво. Првото и рекоа од висок притисок ова сега нема притисок висок нормален и е 120 со 80. Некој да имал вакво искуство? Јас и реков на очни она мисли се шегувам.

15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Црвено и е онаа што и пукнал или другото .Нека оди на очен.

16. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    И она што и пукна а сега и другото

17. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Настинка :)

18. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    [​IMG] е вакво и е окото ставаше проколин и едни други и размина сега и другото и е исто вакво

19. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.943
    Допаѓања:
    18.250
    @westt Нека појде на очен лекар утре обавезно. Ова од испукан капилар, не може толку да е крваво.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ова е инфекција,братучедми ја имаше и незнам како се викаа др капки ставаше,најважно од се беше да не се фаќа окото.