Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Bese na lekar i dadoa kapki i razmina sega pak i se vcrvi drugoto oko. I rece deka bil kapilar od visok ocen pritisok.

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    Брат ми некое време се жалеше на болки во стомакот и лошење, денес повраќаше и прими инфузија. Леукоцитите му се 15, ама хемоглобинот над граница ( не знам дали е лошо тоа). А температура нема. Ме интересира дали е можно од вирусот да е што го имаат сега повеќето? Можно е само тој симптом да го има без температурата?

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    16.422
    Вчера бев на тренинг по еден месец пауза и заборавив да се напијам парацетамол. Дали ќе биде ефикасно денес да се напијам бидејќи мускулите ми се многу воспалени?

Последна измена: 29 септември 2015
  4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.462
    Земи напијај се, при туширање нежно измасирај ги мускулите, и потоа истегни ги.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Вчера коа си дојдов од тренинг имав крв на гаќите како да ми дошло. Ставив улошка ама ми беше многу рано за да ми дојде, секогаш ми иде точно на 28 ден а вчера ми беше 20. Немав никакви симптоми како кога ми иде. Од тогаш немам ништо, само тогаш ми протекло крв. Од што би можело да биде?

6. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    имам проблеми со дишење,се тоа ми е од алергија,и кажувам на матичниот доктор и таа цело време ме мота во круг еве 2недели не ми дава упут за пулмологија,па сакам некој да ми каже искуство за во систина да појдам

7. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Здраво, еве веќе 2 ден како ми тече носот и кијам нон стоп. Ми дадоа во аптека Nogrippin, а јас редовно си пијам и Бедоксин. Дали ќе имам некои проблеми ако ги пијам заедно и двете.

8. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Од напор. И мене ми се има случено после тренинг...

9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.937
    Допаѓања:
    18.191
    @nadja29 А да и се ,,заканиш ‘‘ дека ке менуваш матичен ако не ти даде упат? Им се чудам, што и е толку тешко да види термини кога има и да ти закаже. Бог да чува. :|

10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Некој што има одено на дерматолог да ми пише ЛП?

11. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Веќе 3-4 дена по ред ме боли главата и кај челото многу дури ми се врти и кај очите чувствувам многу топлина дури неможам да гледам и се чувствувам многу стегнато.Што може да е ? Склет ме фаќа дури :(

12. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Може да се синуси, висок притисок или висок очен притисок. Што други симптоми имаш?

13. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Штом е поврзано со алергија, прво барај упат за алерго тест (да видеш на што си алергична, доколку не си го направила до сега), од кога ќе ги добиеш резултатите ќе знаеш што да избегнуваш и ќе ти дадат терапија со која сите симптоми ќе се смират, вклучувајќи ги и дишните патишта. Пред ова нема што да ти прават на пулмо, освен ако не се работи за алергиска астма.

14. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    јас имам 12 години веќе алергија и знам на што сум алергична,но не можам да дишам и она треба да ме прати пулмо а не да ме праќа на уво грло нос .на неа не и се дава упут

15. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Како медицинско лице и како личност со алергија, нормално е при алергија да се гушиш, но најпрво се прави алерго тест, како што напоменав, во твојот случај инхалационо (кожен - доколку имаш промени на кожата). Е после ако се покаже уреден или терапијата не делува може да те упати на пулмо. А од кај знаеш дека е алергија, што други симптоми имаш?

16. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    цел живот сум алергија,имам отечени очи,ме болат градиве кога дишам,5години и повеќе бев по козле,послем и тоа во државна

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    @nadja29, можеби грешам но матичната не може да ти даде упат за клиника (освен ако упатот не е со приоритет). Прво треба да те види специјалист од определената област па ако реши дека има потреба за дополнителни испитувања, дури тогаш се дава упат за клиника.

18. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    2 недели сум ваква ,значи ете ме прати на уво грло нос и што ништо,бев кај нејзината замена ми рече да ми дади матичниот упут за пулмо,

19. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.937
    Допаѓања:
    18.191
    @Nausicaa @nadja29 Може. Пред две недели бев да вадам упат за на клиника, сега си чекам терминот да дојде.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    547
    Дечки еве неколку дена срцето ми лупа јако и чуствувам притисок во главата,и се чуствувам многу уморна.Дали може да е од анемија и слабо железо?Или е нешто друго?

Последна измена: 3 октомври 2015