1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Имав еднаш пишано но пред да идам на лекар да прашам пак
    Кажав еднаш дека ме болат често јајниците. Но сеа коа ме болат, почнав од скоро да осеќам и притисок на бешиката, како да ми е полна, а немам нагон за мокрење, или и кога ќе измокрам, повторно осеќам притисок. Дали ова може да е поврзано со проблем со јајниците?

2. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Имам еден проблем. Што ми излегуваат мозолчиња ми излегуваат. Ако не ги чепкам за 1 недела ми ги однемува, но кај ме бива мене да не ги чепкам ...ужасна навика како да ми поминат тие па и од навиката да се отргнам. Кога се погледнам во огледало многу грозно стои. Ги имам само на челото и никаде на друго место.

3. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Здраво феминки. Имам еден проблем па пред да одам на лекар решив и овде да прашам. . Деновиве имав почеста потреба за одење по голема нужда, а повремено и гасови. При секое одење не можев да се избришам позади, осеќав болка, како да имам нешто внатре, некоја рана, не знам. Болката ја снема , но во следните два дена кога ќе се избришев позади имав доста крв на хартијата. Денеска добив мензис и малку ми олесна. Инаку столицата ми е со нормална боја. Што може да е?

4. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    i mene mi beshe taka pred nekoja godina, otidov na ginekolog i otkrija vodni cisti shto ne se voopshto strashni. bi ti preporachala da otidesh i da se proverish :)

5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Крема Здраве, во плавото кутивче. И миј го лицето со жешка вода.
    А за да не ги чепкаш, порано и јас имав и ги чепкав и се направив еден период како зомби во лицето. :tmi:
    И си ветив дека не ги чепкам оти ако ги чепкам никогаш нема да ми поминат, засекогаш ќе останам таква и се преплашив да не имам некогаш флеки и дупчиња. :lol:
    И ете успеав. Сега ми е стакло лицето, кај од кремата, тука и од што престанав да ги чепкам.

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    sakam da prasham dali ovaa krema pomaga i za sitni fleki od akni ?

7. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Мене ми помогна, ама не делува на секоја кожа исто, пробај.
    И за да имаш видливи резултати треба подолг период да ја користиш.

8. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    jas sega samo so chaj od kamilica go mijam navecer liceto a preku den so ladna voda nekolku pati, ke probam i so kremata pa ke vidam

9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Sakam da prasam dali nekoj znae najbrz nacin za da go sopram majcinoto mleko.Veke 1 nedela piam apcinja no ne pomagaat deneska bev i na doktor i mi vikaat deka so tek na vreme ke sopre,no ne sopira a so toa imam uste pogolema dusevna bolka.Probav od deneska da go primenuvam sovetot na edna sestra so list od zelka i da se stegnuvam,dali nekoj znae i drug nacin.Fala vi odnapred.

10. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Ја купував еднаш незнам за што беше и баш си мислев за што да ја искористам и ете за што. А како да а употребувам да намачкам и измијам или како? Земав и пред некој ден од Авон млеко од алое вера за миење на лице би ми помогнало?

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    Веројатно станува збор за внатрешни хемороиди, но сепак би ти препорачала да си отидеш на лекар.

12. Normina

Normina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    54
    Здраво феминки , две години веке имам гоооллееееем проблем , па секој совет даден од ваша страна би ми бил корисен .... Имам обилни менструациј кој траат по 9/10 дена , ги пијам ЈАСМИН бидејќи сум имала полицистични јајници , но лекарствата некако како да не делуваат , добивам и додека ги пијам а не треба секој месец одам на контрола на се сум испитана нема ништо ... Гинекологот ми препорача да ставам МИРЕНА но мене некако не ми се става тоа бидејќи имам 24 год и не сум раѓала , а како втора опција имам да останам бремена отпосле ќе ми се обновела крвта и немало да има такви проблеми .... ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @Normina јас би те советувала ако имаш полицистични јајници да ги испиташ хормоните. Јасминот не го решава проблемот, туку треба соодветна терапија од добар гинелолог или најдобро ендокринолог. Полицистичните јајници често прават проблем за бременост, не мора да значи дека ќе е и кај тебе така ама подобро да си испиташ се со време. И ако нема друго решение тој гинеколог барај и второ мислење, исто и мене претходниот гинеколог години ми даваше само контрацепција и верувај ништо не се реши.

14. Normina

Normina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    54

Испитав хормони се баш се испитав нема ништо .. Проблемот го имам две години а за тие две години незнам колку гинеколози сменив и еве сега сум во филип втори , таму си го барам спасот ... А знам дека тешко се останува бремена знам.... И ти ли го имасе истиот проблем ?

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @Normina да, само што јас имав уште подолги менструации, ама кај мене беше хормонски проблемот имав многу висок пролактин. Примав терапија за него.
    Види таму што ќе ти речат сега, се надевам ќе се среди се.

16. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Здраво, сакам да прашам нешто за мајками. Како што пишував со некои феминки...таа имаше проблеми со таткоми. Сега се е во ред со нив ама таа никако да се одвикне од диазепамот :(. За секоја мала ситница пие апчиња. Пробав да и објаснам со убаво не разбира и се развикав малку за да ме свати сериозно,дека и јас и брат ми гледаме како ги пие. На некој начин можеби тоа ќе влијае на мене во иднина. За секој мал проблем да посегнувам по апчиња. Мислам дека со тој човек што си имале проблем, кога излезам ми ѕвони на секои пет минути демек ќе ми направел нешто ќе ме силувал. На некој начин ме малтретира психички. Имам само 17 год и несакам да размислувам кога ќе излезам во град дали некој ќе ме нападне или не. Прашањето ми беше за апчињата. Има ли начин да и објаснам? Се плашам за нејзиниот живот... веќе стана зависна ги пие како витамини...

17. Normina

Normina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    54

Мене повеќето од испитувањата ми ги правеа на трансфузиологија од клиника ме пратија таму ... Ти каде провери тоа , кај ти открија ? Мозе ли некаде на приватно да ги направам.. Извини вака што те замарам

18. Normina

Normina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    54

Мој совет ,да и заказеш разговор со стрчно лице... Се е до психа... знам дека ке биде тешко да ја разубедиш и да ја однесеш но тоа е најдобро решение ...

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @Normina прво ги испитував на државно и јас, па после ко се виде проблемот на приватно, само јас не сум од Ск. Инаку мојот гинеколог тука планираше да ме пушти на ендокринолог во Ск со упат, пробај и така уште таму испитај и ќе ти кажат дали ти се полицистични. Др. Бранкица Крстевска ја препорачуваат повеќето.

20. Normina

Normina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    54

Фала многу на советот .. Следната недела сум на контрола па ке побарам упат и ке одам да го испитам и тоа.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.