Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Си беше закажала самата ама кога виде дека се подобрува ситуацијата го откажа употот.

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Премногу проблеми имаш за годините и вечно си дежурна на темава.
    Мислам дека ти треба помош, побарај ја.

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.922
    Имaм низoк притисoк... сo крвтa се. Е вo ред... се бaпувaм пoлa чaшкa мешaн пијaлoк и мене Кo дa ми се врти не oдеќaм вo глaвaтa туку вo oчите... не гледaм двoјнo туку oнaкa зaмaгленo кaкo дa ми се врти ... нз нз ..

Причинaтa штo мoже дa е?
    Лек?

4. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Ако мислиш за психолог неможам. Од оваа наша околина што секакви моабети ќе ми извадат...а баш би сакала да отидам,да поразговарам со стручно лице и да ја разубедам мајками. Ќе си трпам сега ама ќе ми се одрази тоа во иднина.

5. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    aj пробај со увин чај и тоа по кило пиј секој ден неколку дена и ако треба ури фар кесички купи

6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Па над ципа идат во стомачниот дел од десна страна покрај папокот..
    Бев на доктор ми рече дека наводно биле некој „туморчиња“ кои не биле страшни.. и ме прати на ехо па утре другиден ке појдам..

А покрај гадењето и постојано ждригам.. се плашам да не е дебелото црево.. само на најлошо помислувам :(

7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.160
    Дечки, нешто коментари за СПИРУЛИНА -сан себастиан-органик? Благодарам :)

8. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    spirulina san sebastian vo belo so zeleno se prodavaa max 350 bea mene epten mimpomognaa.
    Секоја година настинуввав и имам слаб имунитет но одкога почнав цела година се немав разболено ниту настинато. Но, прекинав и почнав да настинав. Нз зш ама мислам дека тие ми го подобрија имунитетот

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Знам дека премногу сум активна на темава и сигурно се граничам со хипохондрија.
    Добра вест е што си ги решив сите претходни здравствени проблеми.
    Лоша вест е што ми излезе еден што дефинитивно ми влијае на фунционирањето преку денот.
    Се работи за главоболка која ми се јавува на десната страна, не стално туку преку ден,два .ама остра е и настапува наеднаш.
    Аналгин,аспирин и слични аналгетици не ми помагаат.
    Претходниот пат ми траеше еден ден и беше проследена со повраќање.Притоа,бидејќи болката почна кога станав од спиење,десното око не можев да го отворам целосно и така остана половина ден.
    Денеска ми се случи истата главоболка,пак повраќање,окото ми беше во ред,само цела десна страна ми е како парализирана.
    Може да се работи за мигрена,т.е можно е вака одеднаш да се создаде? Не ми е веројатно,познавам луѓе со мигрени,3 4 дена не излегуваат од соба,јас не сум сепак дотолку
    Но,станува зачестено и ми отежнува не само во читањето и учењето,туку во најосновни задачи.Концентрација воопшто немам.
    Плус,не знам дали е нешто поврзано,ама левата рака во тие денови ми се тресе и бидејќи сум левучар,не можам да пишувам.

Прашањето е дали некој се соочил со таква главоболка,односно дали бил на доктор за таква работа и што дијагноза добил?
    Бидејќи неретко знам да претерам со паничење и умислување,ама навистина морав да прашам.

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.352
    Мароса моја другарка го имаше овој проблем, неможеше глава да дигне и беше на лекар ја пратија да се испита и да направи анализи за да и утврдат каде се крие проблемот. Исходот не го знам, но сакав да ти кажам дека треба во најбрзо време да си посетиш лекар и да си направиш анализи врз база на анализите ќе ти дадат соодветна терапија. Не ја занемарувај работата и не чекај бидејки ова може да биде и сериозен проблем.

11. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Истиот проблем го имам и јас, но само на левата страна. И самата се сомневам на мигрена, затоа што најчесто ми се јавува кога сум ненаспана, не јадена или поради некој стимулус. Ужасна главоболка, која понекогаш знае да трае и 2 дена, проследена со гадење, а понекогаш и повраќање. Се се наканувам за лекар, но еве сеуште не сум отишла.

12. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Pred desetina dena imav mala hirurska intervencija i pri stavanje na anestezijata se plasam da ne mi ja povredile venata,na pocetokot malku mi se poznavase sega e mmnogu prosireno kako modrica na rakata. Da znaete nesto da pomaga protiv modrici ?

13. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.943
    Допаѓања:
    18.250
    Хепатромбин околу 120-130 денари е.

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Од вторникот па се до денес ич не сум добро. Прво повраќав (мислам дека е од тоа што измешав со јадењата тој ден) и вторникот цел ден ми беше тешко..имав нагони за повраќање ама се напив карбомед и не повратив тој ден.(а уште ми беше мака)
    Не можев да спијам воопшто нонстоп се будев со мисла дека ќе повратам ама не .. и сабајлето околу 6 повратив и тоа она што го јадев претходниот ден ..и малку ми олесни. Средата исто ..цел ден мачно..и денес цел ден не повратив се до прееска. И повратив се што јадев прееска и тоа несварена храна ..цели парчиња ..не знам што е работава. А од денес имам и пролив. Сега ќе се напијам нешто против пролив..и ми се смачи веќе ..си викам утре не јадам ништо. Пошто што и да ставам во уста порано или подоцна го повраќам. Многу се плашам да не е нешто ...:(

15. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    Има стомачен вирус , пиј нане , јади двопек , компир варен , ориз варен , банана , и ќе се смири желудникот

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Може па и мигрена е,кој знае веќе.Јас другата недела ќе си правам крвна слика,па ќе видиме што како.

17. Tracy123

Tracy123 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Со девојка ми имаме незаштитен секс веќе редовно, е сега добивме некоја инфекција и таја и јас.
    Не чешаат половите органи, црвенило итн..
    Јас имам на главата(глансот) црвени точки како ранички и нон стоп се прави нешто бело околу главата...Ме боли ме чеша..И сега кожичката ми се стесна да речам (фимоза) Пред то не сум имал никакви проблеми тргајќи ја кожичката преку глансот, сега имам, ме боли..едвај ја тргам..Ми препорачаја хиперманган, но истото е уште....Можи некој совет пред да отидам на уролог?

18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.943
    Допаѓања:
    18.250
    @Tracy123 Канестен и нормално избегнувајте односи додека не се излечите и двајцата целосно. И под итно на лекар и двајцата.

19. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    2.919
    Имам секојдневни болки во стомакот, понекогаш траат и по цели денови. Се хранам здраво, вежбам редовно.Сум била на милион испитувања, баш вчера правев ехо на абдомен и според докторот се' е во ред. Како може да нема проблем а јас да трпам вакви болки секојдневно? Ужасната сум од помислата дека никој досега не успеал да ме дијагнозира. Може да ми препорачате добар лекар кој за промена знае што прави?

20. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Веќе неколку дена ме мачи тврда столица. Ми доаѓа да се испразнам но само што отидам до вц неможам да се испразнам. Трчам на 5 мин. до вц како да си помогнам? Викендот ајде и така и така ама еве утре на училиште сум неможам на 5 мин до вц..