Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Зелен чај испиј едно гезве.Ке те протера.Ама сега го испиј бидејќи може 2-3 пати да те тера во њц.

2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.937
    Допаѓања:
    18.184
    @SnowQueen17 Земи чај Алкалекс сега,а и ленено семе земај за да ти се среди столицата.

3. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Хелпппп миииии.Пред 2-3 дена скршив огледало со две страни и ја фрлив едната страна каде што беше скршено тоа.Со кеса извадив се полека.И сега пред малце го држев огледалото и се фатив окото.Почна да ми смета, и еве сега онака кога трепнав посилно ме избоцка.Ставив прокулин и незнам што да правам.Башка и во ногата имам.Ајде таа ке ја извадам некако.Ама ако во окото имам? Сигурно е некоја ко точка минимална.:(:sweat:;(

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Дали ти е црвено окото,те чтша и ти солзи?

5. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Mi preci koga trepkam. Ставив синоќа тρи κапκу пρоκулин ме глодаше малце.Инаκу осеκам κаκо го мρдам оκото да ми пρечи.Зимата од телефон сκρшено стаκло фатив и после се фатив за очите исто таκа ми беше тогаш цρвено малκу стана мислам деκа ми посолзе тогаш и ме печеше.Вчеρа не се ни познаваше 10 мин минимално цρвенило ептен дуρи едвај се пρимеκаше.И во ногата имам ама не се вади.За ногата κе ја извадам сама,ама за оκото незнам.Паκ κапκи κе ставам но незнам.А на доκтоρ аκо тρеба да одам подобρо да умρам.Плус бев еднаш за ногата ме гледаа фаκаа и ми виκаат немаш ништо гази ја слободно.После неκолκу дена се тушиρав и κога нагазнав излегла малκу на повρшина ја осетив и оп со чупалица ја извадив.Κаκо точκа толκу мала.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    За ногата ок,ама за окото мора да одиш на очно,неможеш да го вадиш си чупалка,не дај боже ќе се инфицираш,ќе фатиш некоја инфекција. Не прави на своја рака,гледам дека ни капките не ти помагаат,а самото нема да излезе.

7. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Абе како ке бркам во окото со чупалка тоа не се ни гледа.Ама се мислам, брат ми со магнет се вадело.Доближат магнетот до окото и тоа испаѓало.Некој да помогне бре људии ?

8. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Се напив чај од мерудија, пиев утрово и јогурт ама еве пак ме мачи...истата ситуација е цел ден.

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    Купи си чај Дримо. Малку е поскап ама верувај - си врши работа ;) Само планирај да бидеш во близина на вц школка едно шест часа одкако ќе го земеш, чајов е навистина ефективен. http://www.esitalia.it/en/index.php...ask=sobi2Details&catid=5&sobi2Id=20&Itemid=58
    20_img.jpg

На jovanovska94 и SnowQueen17 им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Лелеј оди на лекар, не се малтретирај дома сама. Да не си направиш поголема беља, тркни во некоја приватна ординација, нека те проверат да не имаш нешто. Имаа они валгда апаратура па да ти дадат совет. Не си играј со очите. ДА не оќоравиш како мене. :P

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @Winter Lady магнетот нема стакло да привлече, немој сама ништо да правиш. Оди на очно ќе видат кај е и колкаво е.

12. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Секако дека несакав да одам ама моите ме тераат, со татко ми ке одам инаку сама нема шанси.Се плашам ауу.Како ма како тебе Ели ке оќоравам?
    Ако е влезено значи некоја минимална точкичка е.А ако не ми го вадат со магнет, со што друго бе?
    Абе ке вриштам низ цела болница.Страв ми е да одам.Многу сум склетлива околу очите.

13. Dreamcatcherr

Dreamcatcherr Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Дали може од нервоза да подрани менструацијата?

14. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Може

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Винтерче се оптеретуваш премногу, и на докторчето ќе му биде страв од тебе. Смири се, отпушти се и мисли позитвино.

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    А јас така си пишав онака затоа што носам наочари со диоптер, 8), затоа.
    Па сум слушала дека е опасно во око, несакам да те плашам де. Ама не дај боже нешто да се искомплицира. Подобро спречи него после да се туфкаш. ;)

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Земи си упат од кај матичната за кај Мери Трајковска во државна е, ја кажуваат дека е една од подобрите за читање на ехо. Ама може и да те прати на некој испитувања дополнителни

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Долго време се мислам дали да пишам овде за мојот проблем, како прво затоа што знам дека да одам на доктор е единствено решение, и како второ, затоа што се плашам од одговорите :(. Сепак решив да пишам, па белки некој може да ми помогне и да ме охрабри да одам на гинеколог.
    Значи вака, проблемот настана откако престанав да вадам млеко со пумпица за ќерка ми. Млеко немав многу и после 2 месеци матичниот гинеколог ми рече да не се молзам веќе и дека само ќе ми престане млекото. И така и беше. Меѓутоа, од тогаш па до сега (веќе година и пол) на мене брадавиците ми се осетливи и ме болат. На ареолата на двете дојки имам како мозолчиња(не знам како да ги наречам) што ме болат. Ме болат и двете гради на допир, некогаш ептен малку, некогаш повеќе. Понекогаш ме боли и под пазувите и грбот(само не знам дали е тоа на психичка база што нон стоп мислам на тоа). Грутки мислам дека немам, ама страв ми е убаво да се прегледам :(, исцедок никаков немам.
    Другиот проблем е циклусот кој ми дојде после 40 дена од пораѓајот и ми беше редовен, но последната година еден месец имам само кафеава течност, другиот месец ми доаѓа нормално. Други симптоми немам.
    Понекогаш помислувам на најлошото(на тумор на дојката затоа што имам починато баба од тоа), а понекогаш мислам дека не ми е ништо.
    Инаку имам 29 години. Ако некој знае нешто од што може да биде, слободно нека пише.
    Напоменувам дека знам дека треба да одам на гинеколог што поскоро и дека сум неодговорна, но верувајте стравот е посилен. Инаку немам правено скоро ни крвна слика, ни хормони, никакви испитувања.
    Благодарам однапред.
    Се извинувам на долгиот пост. Поздрав

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.771
    Вака, ние тука нема што да ти кажиме многу. Стравот мораш да го победиш и да одиш на лекар. Гинеколог обавезно, за проверка на матка, јајници и хормони ако има потреба. А со упат од матичен доктор ќе одиш на радиолог да ти направи ехо на градите. Страв не страв, мораш. Не дај Боже да има нешто, подобро порано да се открие. Макар што не верувам дека има нешто, ти имаш проблеми типични за мајки што доеле, и мислам дека радиологот само ќе ти го потврди тоа. Никој овде не може да ти каже што ти се случува во организмот, без разлика дали некој има слично искуство како твоето.

На promeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Благодарам @Annath за одвоеното време и совет. Ми требаше некој да ми каже дека можеби и не е најстрашното. Пред да имам дете редовно правев ПАП тест и проверка на крв во текот на цела бременост, ама откако имам дете полесно ми е да живеам во неизвесност, отколку да знам дека ми е нешто, а знам дека треба да е обратно, баш заради детето. Сепак фала, а јас сакам, нејќам, морам да одам на преглед со надеж дека се ќе биде во ред. Поздрав :)