Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    @promeneta ,jas bas koga sum ispanicena da ne e nesto strasno, bas togas odam na lekar za da se smiram i da go resam problemot.od ova sto go kaza mi se cini deka ne e ona najlosoto .imav prijatelka sto gi imase tie simptomi,se bese vo red.no sekogas imaj na um deka blizok ti pocinal od toa i proveruvajse redovno.sepak veruvaj za tvoj duseven mir posetisi lekar..nema sto da se plasis,i izvesti ne kako si pominala.

На promeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Благодарам @bella.s. Ветувам дека во најскоро време ќе отидам. Не знаете колку значат вашите совети. Стварно сум посмирена сега. Фала однапред и на другите членки ако напишат совет или мислење. (да не се повторувам цело време).
    Обавезно ќе ве известам како сум поминала.
    Поздрав, најдобри сте феминки :).

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Неколку дена го пијам чајот Алкалакс, ми се среди столицата. На ден по една чаша. Сега почнувам секој ден да одам по голема нужда дали е тоа во ред?

4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Da. vo red e.

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.768
    Пoжелнo е секoј ден дa се oди пo гoлемa нуждa. Амa не фoрсирaј сo Алкaлaксoт. Акo гo пиеш секoј ден пoдoлг периoд, мoже дa ти се успoри метaбoлизмoт, oднoснo дa си сoздaдеш прoблем сo мрзливи цревa. Лaксaтиви се пијaт пo пoтребa, a не секoј ден.

На Nausicaa и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  6. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Епа тогаш на колку време да го пијам? Еднаш неделно доволно ќе е или е пие само кога имаш тврда столица?

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.768
    Алкалаксот и слични лаксативи се пијат само кога ептен имаш проблем со запек и не можеш да одиш по голема нужда. Инаку, создава многу грчеви, немаш таква мака од него?

За омекнување на столицата внеси суво овошје во исхраната, секој ден од вечер оставај си неколку суви сливи да кисната во топла вода (претходно убаво измиени) и сабајлето изеди ги испиј ја водата. Внеси мелено ленено семе во исхраната, повеќе житарки од типот на овес и просо. Пробај од сабајле да јадеш овошје секој ден, ќе ти го забрза метаболизмот. Ако не помага ништо од ова за омекнување, земи ленено масло (има во секој маркет), или пак парафинско масло од аптека. По една лажица масло во цеден сок од портокал секое сабајле на гладно би требало да има ефект. Ако можеш и чисто да го пиеш, пробај, ама се сомневам. Со сокот ќе ти биде добро.

8. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Imam edno prasanje.Veke nekolku dena koga stavam nautro stomakot me boli kako da me tepal nekoj :D ,znam mozebi smesno zvuci no takvi bolki custvuvam.Ne se kako da mi doaga ciklus ili slicni na toa nego neznam kako da gi opisam pa zatoa taka pisav bidejki takvi gi custvuvam.Ako moze nekoja neka pise mislenje vi blagodaram pozz

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Дали те боли и кога лежиш на стомак?

10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ne,msm do sega nesum zabelezala.Poveke custvuvam koga stavam i dodeka ne se razdvizam.Sinoka bev 3na rab sega vo 16 i 30 stanav i do sega me bolese,postepeno se namaluvaat

11. DamnGirl98

DamnGirl98 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    382
    Ве молам за помош!!!! Направив крвна слика и проверка на мокрача, и во резултатите во одделот Седимент на урина ми пишува 'БАКТ И ЕПИТ МНОГУ, ЛЕ ДО 7' .. Дали некој знае што тоа значи???
    Не знам дали во точна тема го барам одговорот, но со оглед на тоа што го користам форумов многу ретко мислам дека е океј

12. Sanja999

Sanja999 Нов член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site. Imam edno prasanje. Na decko mi mu se pojavi vnatresno topce pod bradata. Bese golemko negde od 1-2cm pa bese na doktor i mu kaza deka e vospalena zlezda nekoja i se pojavil limfen jazol.Pie antibiotici sega i namaleno e megutoa samo malku.Imal nekoj/a iskustvo so takvo nesto i dali moze da mi kaze dali e strasno,da dade nekoj sovet ili iskustvo? Vi blagodaram.

13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.160
    Дечки јас пак за спирулината, сега на некои форуми читав дека онаа на Сан Себастијан била ГМ...Дали имае некои сознанија за тоа?

14. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    oд она што јас знам (ама не сум медицинско лице) седиментација покачена значи воспаление или бактерија. Оди кај матичната да ти дај апчиња

15. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Moze da e od nekakov stres, anksioznost, iscrpenost, sto bi rekle na 'psihicka baza'. No, bi trebalo da se proveri krvta, da se iskluci anemija kako i da se izmeri pritisokot vo tie momenti da ne e nizok.Moze i edno EKG da se napravi. Seto ova mozes kaj maticen lekar. Sepak eden obicen pregled i krvna slika. Vo megjuvreme ili ako iskoci deka se e ok, moze da si zemes malce odmor, da pies vitamin B6 ili kombinacii od povekje B-vit, da vnimavas malce na ishranata i dovolno voda pienje :) Se nadevam ke bides podobro.

16. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Nisto strasno, ne pacini, ne mora nesto da znaci, a i da e nesto, moze da e obicna urinarna infekcija. ne pri sekoja takva infekcija ili takov naod se pijat apcinja. ne panici osobeno ako nemas simptomi nekoi. mozes da gi povtoris analizite na urina ili da napravis urinokultura. najsigurno so urinokultura moze da znaes dali imas bakterija, koja i koj antibiotik bi trebalo da go pies. ako niso ne e, duri i vo slucaj da e samo bakterija prisutna, redovno odi vo toalet, pij uvin caj ili caj od brusnica, i dovolno tecnosti. ne sekogas vakov naod, ili prisustvo na bakterija vo urina, znaci i infekcija ;) (vnimavaj i so higienata vednas po seksualniot odnos ako ima neso takvo, a i voopsto okolu zastitata) :) se najdobro

17. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Веќе 2 месеца не можам да извадам потврда од факс, а имам зачестени крварења од аналниот отвор. Почнаа пред година дена, но си мислев хемороиди се, па ги запоставив. Сега гледам дека можно е и да било рак на дебело црево, но немам болки никогаш, само крварење и промени на формата на изметот, а ми се намали и апетитот. Сега скоро секој ден имам крварења, морам да почекам да доискрварам, за да станам :( Не сум дебела, но обично јадам повеќе од нормално, едно 4 пати на ден, сега јадам само по еднаш... Анален секс не сум имала. Дали сепак се само хемороиди или можно е да е рак некаков?

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.081
    Допаѓања:
    91.154
    Се случува да се разбудам со силни болки во раката, прстите неможам да ги движам ,како некои грчеви да имам како боцки, многу тапа болка. Утрово ми се случи истото, силната болка ме разбуди,по некое време заспав и со истите болки се разбудив на другата рака ... :(
    Дали случајно знае некој од што може да ми се случува оваа ... ?

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да не лежиш незгодно па ти трнат рацете. Дотокот на крв го спречуваш и тоа доведува то трнење.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.081
    Допаѓања:
    91.154
    Незнам како спијам :D во последно време заспивам легната на грб а додека спијам како се вртам незнам :lol: само знам дека болките се страшни дури после половина час се смирува и доаѓа во нормала...