1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Зависи до колку пари сакаш да дадеш месечно, ама треба 3-4 месеци да пиеш. Минатата година примав три месеци и не сум се разболела воопшто. Еднаш само ме болеше грлото ама ми помина само од себе за 3 дена. За три месеци дадов нешто повеќе од 100 евра ама супер бев.

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    А за што поточно се работи? Што треба да пијам?
    И не се битни толку парите, сепак здравјето пред се :)

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    @JollyGirl, мед со млеч, Ц витамин, Б витамин, омега три капсули или обично рибино масло, мед со коприви/ млади ореви, маџун, Дуовит ( и сите останати слични таблетки) црвено месо, многу свежо овошје и зеленчук а помалку шеќери и бело брашно. Движи се што е можно повеќе.

Последна измена: 3 декември 2015
    На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.637
    Za imunitet mnogu dobra e aronijata,vo site pogolemi marketi ja ima zamrznata i ke jades sekoj den po nekolku zrna,a mozes i kompot da si vares od nea.Veke 2god.redovno jadam aronija i imunitetot mi e mnogu podobren i nemam nikakvi problemi i so krvta

5. whiteButterfly

whiteButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    162
    Дали некој знае од што можи да се јави лачење на секрет од папукот?

6. Leaena

Leaena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Ќе си купиш капки Aqua Maris и ќе пиеш Ринастоп 2 пати на ден.Се надевам ќе ти биде подобро.:hug:
    [​IMG] [​IMG]

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Јас користев матичен млеч, докторката ми го предложи зошто имав многу стресен период и имунитетот ми беше ужас. Требаше да зимам 3 месеци па да правам пауза па после ако треба пак да продолжам, Ама мене ми беше добро и само 3 месеци користев. Го земав тој од Медекс словенска фирма и таму кај што го земав имаше акција со 6 ампули гратис, инаку се пакувани со по 10 а цената иста. Така што заштедив доста, наместо 3 кутии земав 2 месечно. Сабајле на гладно го пиев и има убав вкус инаку ако беше како тотхемата за железо што е со вкус на рѓа немаше да ги пијам ако сум ги купила. После тоа користев само прополис спреј од истата фирма и витамин Ц од 1000мг. Сега гледам во аптеката имаат капсули со матичен млеч со гратис :lol: од истата фирма па ќе си земам неколку кутии додека имаат ако се со добар рок и за следната година :lol:. Им се јавив ми рекоа дека ќе ми чуваат :)

8. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Ti blagodaram mnogu fala i jas se nadevam deka od ova ce mi pomine. Dosega vaka mi se nema sluceno cel mesec nosot zapnat,a cudno vcera mi tecese kako cesma ama sto da pravam ne sum vo moznost sega doktor da posetam pa ce si go zemam i sprejcevo plus fala uste ednas :*:hug:

9. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Луѓе, не знам што ми се случува... срам ми е да пишам, ама морам.
    од нигде никаде наеднаш од среќна и весела, започнувам да се нервирам (ни самата не знам за што, самото ми доаѓа така) и плачам, и (знам дека звучи чудно) ги виткам онака рацете многу цврсто како да сакам да гребам по нешто, и се задишувам.

Ве молам одговорете ми.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Нешто те мачи

11. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Ajde I jas da go kazam mojot problem krvna slika mi e dobra organite mi se super ama jas ne sum dobra nasabajle imam macnini vo zeludnikot mi se jadi ama nemozam mi se povrajkapomos dali nekoj ima vakov problem ili e na nervna baza imav stresen period

12. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Ако крвната слика ти е добра,а имаш мачнини и повраќање изутрина можно е тоа да е како реакција на стресот.Пиј апчиња витамин Б6,,Бедоксин,, за смирување на стресот,исто и магнезиум шумливи таблети на растворање,можеш и некои апчиња за смирување на прородна база без рецепт од аптека што се продаваат,па ако нема подобрување тогаш пак побарај помош од лекар.

13. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Zeludnikot Mi e vo red a nemam bakterija

14. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Јас сепак имам впечаток дека стресот е прилина за тие симптоми,пробај со она што то го напишав погоре,ако не оди тогаш пак оди на лекар.

15. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Na lekar mi rece maticnata sosem si zdrava nemooj da frlas pari po lekari I jas mislam deka e od strrsniot period I sega organizmot se opusta I dava reakcija

16. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Тогаш опушти се и послушај го советот на твојата матична бидејќи таа може најдобро да ти помогне.

На bumbaroska му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macush.

macush. Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Eпа вака. .. Случајно ми е откриен висок пулс или забрзано чукање на срцето ( тахикардија), а немам никакви симптоми ниту некогаш сум ги имала. Имам закажано на лекар a дур одам... ме мачат многу мисли. При толку висок пулс јас не осекам ама баш ништо. Можно ли е ова да е моменатлно ? Некој со вакво искуство ?????

18. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    Прв пат имав бола во коленото во август месец, како стегање ќе ме стегнеше неколку секунди и ќе пуштеше така цел месец, повеќе на лева нога и потоа ми помина.
    И сега пред една недела пак почна да ме боли бев кај матичната таа си нагаѓа ме изнервира да не сум била удрена од оптоварување, значи јас знам ако сум се удрила и ми рече ако продолжела да ме боли ќе сни виделе.
    А мене нога вчера и денеска ме боли коленото од внатрешната страна, повеќе ме боли лево од десно и сега како левата нога од колено нагоре како да ми се здрвува и имам тапа бола во колено, не е веќе како стегање

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Да не имаш вода ти во колено?

20. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на: