Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Среќа

Среќа Популарен член

Зависи до колку пари сакаш да дадеш месечно, ама треба 3-4 месеци да пиеш. Минатата година примав три месеци и не сум се разболела воопшто. Еднаш само ме болеше грлото ама ми помина само од себе за 3 дена. За три месеци дадов нешто повеќе од 100 евра ама супер бев.

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

А за што поточно се работи? Што треба да пијам?
    И не се битни толку парите, сепак здравјето пред се :)

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@JollyGirl, мед со млеч, Ц витамин, Б витамин, омега три капсули или обично рибино масло, мед со коприви/ млади ореви, маџун, Дуовит ( и сите останати слични таблетки) црвено месо, многу свежо овошје и зеленчук а помалку шеќери и бело брашно. Движи се што е можно повеќе.

Last edited: Dec 3, 2015
    JollyGirl likes this.
  4. mimi****

mimi**** Истакнат член

Za imunitet mnogu dobra e aronijata,vo site pogolemi marketi ja ima zamrznata i ke jades sekoj den po nekolku zrna,a mozes i kompot da si vares od nea.Veke 2god.redovno jadam aronija i imunitetot mi e mnogu podobren i nemam nikakvi problemi i so krvta

JollyGirl likes this.
  5. whiteButterfly

whiteButterfly Истакнат член

Дали некој знае од што можи да се јави лачење на секрет од папукот?

6. Leaena

Leaena Истакнат член

Ќе си купиш капки Aqua Maris и ќе пиеш Ринастоп 2 пати на ден.Се надевам ќе ти биде подобро.:hug:
    [​IMG] [​IMG]

babyane18 likes this.
  7. Среќа

Среќа Популарен член

Јас користев матичен млеч, докторката ми го предложи зошто имав многу стресен период и имунитетот ми беше ужас. Требаше да зимам 3 месеци па да правам пауза па после ако треба пак да продолжам, Ама мене ми беше добро и само 3 месеци користев. Го земав тој од Медекс словенска фирма и таму кај што го земав имаше акција со 6 ампули гратис, инаку се пакувани со по 10 а цената иста. Така што заштедив доста, наместо 3 кутии земав 2 месечно. Сабајле на гладно го пиев и има убав вкус инаку ако беше како тотхемата за железо што е со вкус на рѓа немаше да ги пијам ако сум ги купила. После тоа користев само прополис спреј од истата фирма и витамин Ц од 1000мг. Сега гледам во аптеката имаат капсули со матичен млеч со гратис :lol: од истата фирма па ќе си земам неколку кутии додека имаат ако се со добар рок и за следната година :lol:. Им се јавив ми рекоа дека ќе ми чуваат :)

JollyGirl likes this.
  8. babyane18

babyane18 Истакнат член

Ti blagodaram mnogu fala i jas se nadevam deka od ova ce mi pomine. Dosega vaka mi se nema sluceno cel mesec nosot zapnat,a cudno vcera mi tecese kako cesma ama sto da pravam ne sum vo moznost sega doktor da posetam pa ce si go zemam i sprejcevo plus fala uste ednas :*:hug:

9. Valencia

Valencia Истакнат член

Луѓе, не знам што ми се случува... срам ми е да пишам, ама морам.
    од нигде никаде наеднаш од среќна и весела, започнувам да се нервирам (ни самата не знам за што, самото ми доаѓа така) и плачам, и (знам дека звучи чудно) ги виткам онака рацете многу цврсто како да сакам да гребам по нешто, и се задишувам.

Ве молам одговорете ми.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Нешто те мачи

11. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Ajde I jas da go kazam mojot problem krvna slika mi e dobra organite mi se super ama jas ne sum dobra nasabajle imam macnini vo zeludnikot mi se jadi ama nemozam mi se povrajkapomos dali nekoj ima vakov problem ili e na nervna baza imav stresen period

12. atala

atala Популарен член

Ако крвната слика ти е добра,а имаш мачнини и повраќање изутрина можно е тоа да е како реакција на стресот.Пиј апчиња витамин Б6,,Бедоксин,, за смирување на стресот,исто и магнезиум шумливи таблети на растворање,можеш и некои апчиња за смирување на прородна база без рецепт од аптека што се продаваат,па ако нема подобрување тогаш пак побарај помош од лекар.

13. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Zeludnikot Mi e vo red a nemam bakterija

14. atala

atala Популарен член

Јас сепак имам впечаток дека стресот е прилина за тие симптоми,пробај со она што то го напишав погоре,ако не оди тогаш пак оди на лекар.

15. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Na lekar mi rece maticnata sosem si zdrava nemooj da frlas pari po lekari I jas mislam deka e od strrsniot period I sega organizmot se opusta I dava reakcija

16. atala

atala Популарен член

Тогаш опушти се и послушај го советот на твојата матична бидејќи таа може најдобро да ти помогне.

bumbaroska likes this.
  17. macush.

macush. Истакнат член

Eпа вака. .. Случајно ми е откриен висок пулс или забрзано чукање на срцето ( тахикардија), а немам никакви симптоми ниту некогаш сум ги имала. Имам закажано на лекар a дур одам... ме мачат многу мисли. При толку висок пулс јас не осекам ама баш ништо. Можно ли е ова да е моменатлно ? Некој со вакво искуство ?????

18. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Прв пат имав бола во коленото во август месец, како стегање ќе ме стегнеше неколку секунди и ќе пуштеше така цел месец, повеќе на лева нога и потоа ми помина.
    И сега пред една недела пак почна да ме боли бев кај матичната таа си нагаѓа ме изнервира да не сум била удрена од оптоварување, значи јас знам ако сум се удрила и ми рече ако продолжела да ме боли ќе сни виделе.
    А мене нога вчера и денеска ме боли коленото од внатрешната страна, повеќе ме боли лево од десно и сега како левата нога од колено нагоре како да ми се здрвува и имам тапа бола во колено, не е веќе како стегање

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да не имаш вода ти во колено?

20. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

не знам, немам ни оток ни ништо