Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Јас мислам дека е поткожно влакно, нели можеш да видиш дали имаш влакненце ? Јас кога сум имала така поподувано со дезинфицирана игличка го поткревам и после го извлекувам.Страв ми е да ги оставам, мој познаник правеше операција на темето од такво влакно, затоа што немал прилика никако сам да го извади.Не дека е тежок зафат ама зошто да се оди дотаму.Мене ми се има случено повеќе пати на препоните и сум си ги извадила.

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.415
    Прееска сечев компири и ми се фати ноктот и ми се пресече и ми излезе малку повеќе ноктот.
    Што да правам?
    Ставив приполис и ми се затвори ноктот, но ме боли.

3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Што ми се случува? Сега кога бев до вц, урината ми беше благо сина накај зелена? Од што може да е ова? Многу се исплашив..Дали има врска нешто со тоа вчера што ставав на јазикот метеленско плаво па отишло надолу?

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072
    @SnowQueen17, извини ама што си ставала во уста? Го гуглав зборот и не ми даде никакви резултати.

5. street_chic*

street_chic* Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Najverojatno ti e od preoptovaruvanje na kolenoto, bez razlika shto toa bilo pred odredeno vreme, teloto pamti :) pri povtoruvackata polozba pak boli. Toa se t.n. mikro traumi koi sozdavaat bolka I napnatost. Ne e nisto strasno, najdobro e da odis na fizikalna, so samo nekolku tretmani ke ti pomine. Tableti nema potreba da pies, samo blaga masaza lokalno na mestoto I po dolzina na muskulite.. pisi sto ke napravis :)

6. street_chic*

street_chic* Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zavisi kako I kolku si presecena. Ako ima moznost probaj da go sredis noktot da go otstranis toa parce sto e preseceno, a ako ne, dobro namesto go vo istata normalna polozba I zatvori go so hanzaplast. Znam deka boli, ama moras da go zastitis nekolku dena taka, posto ako e otvoreno, ke ti smeta I ke go zafakjas pri normalno to funkcioniranje. Kako rasti noktot taka ke se sredi I presecenoto

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    метиленско*

8. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    66
    Неможам да видам дали има влакненце некако не ми е ни местово эгодно да го раэгледам поубаво ама сигурно е тоа эатоа што веќе два месеци ми стој ако беше моэолка ќе го снемаше до сега ќе мора да одам да ми го иэвадат :(

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Пробај со бетадин или црна маст, мачкај се некое време ако не ти помине ќе мора по хируршки пат.

10. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    @SnowQueen17 урината ти била таква светлосина накај зеленкаста поради метиленот што си го ставала на јазикот во устата бидејќи тој е со сина боја и затоа го викаат уште и син камен.Не се плаши,се ќе го исфрлиш преку урината.

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.174
    На неколку наврати во последните два месеци (сабајле или пред спиење) добивам силни вртоглавици, со повраќање и губење на голем дел од меморијата за тој период. Не ме боли ништо, освен што после тоа чувствувам слабост цел ден, а и видот ми е малку влошен на периоди (не мора да е сврзано). Барав на интернет, ама ништо не најдов. Некој знае за што се работи?
    Се уште се немам обратено на лекар, ќе одам деновиве.

12. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Провери ги ушите и железото. Обично од нив се појавуваат вртоглавоци. А можно е и тоа да се знаци на мигрена, чим повраќаш. Најубаво е да си направиш една крвна слика и да отидеш кај матичната.

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. besafetested

besafetested Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Imam problem so disenjeto. Recisi 2 meseci skoro i ne go koristam nosot. Nemozam da zemam dovolno vozduh , imam cesta potreba od zemanje na dlabok vosduh. Pogotovo navecer.. dali ima nekoj vakvo iskustvo i sto bi mozelo toa da bide?

14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Луѓе, веќе 1 недела чувствувам некоја тахикардија почнува да ме плаши нештово.
    Уште немам кажано дома, да не се крене паника доктори моктори

Еве и сега додека седам и пишувам ми залупа срцево. Не се заморувам воопшто, порано пиев многу кафе сега се трудам 3 да пијам на ден, повеќе не
    Дали ми е од кафето, дали од нешто друго..... некое мислење, совет

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    Зависи како ти делува кафето. Јас едно да се напијам тахикардија имам. Пробај намали го на едно неколку дена и следи како ти е. Ако нема промена едно екг кај матичен и крвна слика направи си.

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Утрово се разбудив со надуено око. Се работи за левото око, мајка ми кога и покажав најпрво не знаеше што е и подоцна и кажав дека вчера кога сум ставала креон сум ја имала истата болка која ја имам сега единствено при допир, претпостави дека можеби е од тоа. Потоа, кога отидов на училиште таму ми рекоа дека можеби пајак ме полазил, и сега кога дојдов дома мајка ми ме загледа убаво и рече дека сега мисли дека е јачменка, тоа било народно наречено така, доколку некој има некое искуство или лек ве молам кажете ми не сум научена да се погледнам во огледало и да гледам бумбар :headbang::headbang::headbang:

Доколку има посоодветна тема за мислењево нека биде преместено

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    За јачменчето капки за очи, избегнувај шминка,миење со ладна вода со отворено око, избегнувај допир со прљави раце, не го трљај окото ако те чеша трепкај и изми се со ладна вода.

18. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Јас поради воспалението на синусите често знам да дишам на уста,а поретко на нос.Направи рентгенска снимка на синусите,носот и на главата и потоа оди кај оториноларинголог-специјалист за уво,нос и грло за терапија за лекување на синусите.А,може да излезе дека имаш некоја пречка во носот,па затоа да не можеш да дишеш,но тоа само рентгенската снимка може да го утврди како што беше случај кај братучедка ми и таа мораше да прави поради тоа операција на носот.Како и да е,да не те плашам,направи рентгенска снимка и ќе знаеш сигурно за што се работи и какви мерки треба да се преземат.

На besafetested му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    А за колку време се трга од окото, боли ли, оставаат ли некакви последици, дали можеби знаеш зошто воопшто се појавуваат?

20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Што да се напијам за гρч на ρаκата κај палецот.Умρев веќе :@