1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    Значи имам еден проблем.. чувствувам потреба да одам по мала нужда не сум била од 14 часот а сега е 01:20 часот.Чувствувам дека ми се оди,бев 6-7 пати во веце дремам,дремам неќе бре и точка не знам што ми се дешава! Кажете ве молам што да направам за да сеизмочам (извинете не речник) Ми се иде,ама не можам неќе

Совет некој што да правам? Аман не ми се смејте сериозна е работава :rofl:

Совет,не ме игнорирајте сериозно е

2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    2.648
    Наеднаш почна да ми трне цело тело а најмногу осетив на рацете и устата и почнаа да ми се препотуваат рацете а и малце ми се врти.Да не е притисокот нешто или??

3. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    здраво дечки ... последниве два дена цело време ме тера да испуштам гас низ устата,но неможам и кога пробувам почнува да ми се крева нешто нагоре и ме пече низ целиот хранопроводник и трае околу пола минута и се случува на секој 10 минути
    ужасно грдо чувство,незнам како поубаво да се изјаснам ама се надевам некој ке ме сфати
    порано ми се случуваше ова после пиење лимонада,но престанав да ја пијам а сега после секое јадење ми се случуе.

4. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Имаш киселини, веројатно поради обилниве масни празнични трпези. И по јадење, посебно масно, немој да пиеш веднаш вода.
    Во една чаша вода стави мало лажиче сода бикарбона и испиј ја наеднаш, би требало да ти ги олесни тегобите. Ако не ти помогне, можеби имаш посериозен проблем, па појди на лекар.

5. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    благодарам многу,ќе пробам :D

6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Феминки ми треба совет за грлото . бев настината ме болеше ..пиев чаеви и ми пројде . вчера пак осетив малку болка и ми се фати целиот глас... Што да пиам за грлото да ми пројде?
    Да напоменам друго не ме боли ништо од настинката .

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Во филџан тури млака вода и стави пола мала лажичка сол, и прави гаргара. Мене обично тоа ми помага. На почеток може да ти доаѓаат нагони за повраќање ама потруди се да издржиш, цело грло и крајници ќе се прочистат.

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Дали притоа имаше болка во градите? Дали боцкањето беше силно ?

9. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Да, во последно време почесто ме боцкаше и затоа се исплашив. Се одморив деновиве, се наспав, намалив кафе и подобро е. Ако и тебе те боцка пиј магнезиум со бедоксин апчиња, мене ми помагаат.

На vvv123456789 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Пред некој ден ми се појави ептен мала грутка на градата, во делот на аеролата. Како да ме каснал комарец, така изгледа, и на допир маалку ме боли. Не би рекла дури и дека е болка, туку повеќе како едноставно непријатно, иритирачко чувство. Претходно имав исто така, меѓутоа беа една - две ситни, не ме болеа воопшто и се губеа во зависност кој период од циклусот ми е. Плус, во последно време како да имам мали болки во пределот над градите. Моментално ми се плодни денови, па не знам можеби е заради тоа, но не сакам да препуштам на таа карта, зашто моја блиска роднина имаше рак на града. Јас сум во рани 20ти, и не знам колку возраста има улога, но доколку некој има претстава што е, нека ми каже :)

Последна измена: 12 јануари 2016
  11. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Нема потреба да се плашиш,за рак не покажува тоа така преку грутчиња и брунчиња, изгледа ти е некоја бубуличка или брунче мене ми се случило така да ми искочи како бубуличка и после ми помина:)

12. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Feminki,bi sakala da ve prasam nesto.Problemov ne e moj na majkami e.Pocnaa da i izleguvaat modrici na race na noze bez da se udri negde,plus se zali na bockanje na srceto i vrtoglavici.. Strav me fakja neshto povekje da ne znaete?

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.755
    Крвна слика да си направи, можно е да има анемија.

14. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Здраво феминки :)) Имам болки во стомаков веке две недели.Бев на доктор ми рекоа дека изгледа сум имала стомачен вирус.Ми земаа крф и мокрача и се рекоа дека е добро,но еве и после една недела од доктор јас сеуште имам големи болки во стомаков. Ви се случило ли вас вака,како сте се справиле и знаете ли што е ?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Кај те боли поточно,им објасни ли,те допре ли докторот за стомак,за да ја утврди болката?

16. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Ме боли целиот стомак.Да,ме проверуваше но со допир не ме боли.

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Незнам зошто ти земале крв и мокрача,ако ди имала стомачен вирус ќе повраќаш,со температура и пролив.
    Дали те пратија да правиш хеликобактер тест?

На Emili12321 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Ти предлагам да си земеш упат од матичен за да ти направат микробиолошки тестови на фецес. Да не имаш некоја бактерија во тенко или дебело црево. А ако било Хеликобактер пилори, тоа се открива и преку земање крв од вена. Од искуство кажувам.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    ^И јас тоа помислив,има некоја бактерија,ме чуди зашто матичниот не ја пратил веднаш на хеликобактер тест,туку таа сама да бара.

20. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Не ме пратија на никаков тест.Но во понеделник ќе отидам и сама ќе си побарам :)))
    Фала ви многу што одвоивте време за мене :l:

На buba4e89 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.