Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@Emili12321, одиш ли секој ден во вц? Имаш ли чувство на подуеност во стомакот, грчеви, притисок? И можеби најважното прашање- да не си под зголемен стрес изминативе две недели?

Emili12321 and Lady Phoenix like this.
  2. Evsun

Evsun Нов член

Здраво девојки,
    Вака пред месец дена случајно матичната ми го примети синото срцебиење,долго време не менувам килажа
    и веднаш ме прати да испитам тироидни хормони.Еден хормон ми беше покачен од 4 нормално кајмене беше 6.И тогаш ми рече матичната да почекаме 2-3 недели да провериме пак за да сме сигурни пред започнување на терапија.По тој период повторно проверив хормони и овој пат резутатите беа нормални немаше никакво покачување.Потоа ме прати кај интернист на ехо,ми констатираа дека имам две цисти од лево и десно по една од 5-6 мм.ТЕрапија не ми препишаа освен аспирин магнезиум и имуникс таблети,и контрола за 1 месец на хормони за да ја следиме ситуацијата.
    Дали некој има слично искуство и колку би можело да е опасно тоа сто имам две цисти?

3. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Од кога ме боли стомакот дневно по 3 пати одам :Ѕ Иначе не,не сум под стрес

4. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

дали некој од вас имал искуство со болка во вилицата, од двете страни кај ушите ?

5. k.frosina

k.frosina Форумски идол

6. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

pa isto i jas vcera cistev kupatilo so otvoren prozor posle i soba cistev isto taka, na sorcevi i maica i sabajle koga stanav nemozev da jadam -.-

7. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Мајка ми вејќе некое време од левата страна на лицето ја боли нешто до увото она вика демек таа коската ја боли кога голта или џвака. Денеска се жалеше на појака болка и мала вртоглавица и како да не може да слуша со тоа уво на моменти ама не ја боле неа увото,
    Ако некоја од вас имала ваков сличен проблем би сакала да сподели мислење

8. friendy

friendy Форумски идол

Кај мене вртоглавици се појавуваат од исцрпеност и нередовно и недоволно спиење. Колку години има? Трпнење на раце, нозе, висок крвен притисок!?

9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

@friendy
    Има 41 година понекогаш се жале на трпнење на целото тело инаку нема висок притисок

10. nadja.d

nadja.d Популарен член

Фросина ,можеби се работи за проблем со циркулација.Трпење по телото,проблеми со слух и болки во увото сите укажуваат на проблем со циркулацијата.Особено доколку е и проследено со повремено зуење во увото .Во овој случај најчесто препишуваат гинго билоба-Билобил на билна база или Цинедил како медикамент за подобрена циркулација во комбинација со Б6 и поголеми дози на магнезиум.
    Во секој случај би требало да посети доктор,бидејки ние тука сепак можеме само да шпекулираме.Поз..

k.frosina likes this.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Трпнење на екстремитети укажува на слаба циркулација, проблем со срце и сл. Но, како што кажа феминката погоре ние може само да претпоставиме, зошто може да има некои други скриени симптоми што не ги знаеме. Не е за занемарување, во никој случај. Нека си оди на лекар.

k.frosina likes this.
  12. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Редукција на фем-тибијален зглобен простор медијално geni lat dex.
    Може ли некој да ми каже што значи ова?(од ртг снимка на колено)

13. Ketchup

Ketchup

Од што може да ми тече крв од ушето? Освен од слушање на грдо пеење. :P

14. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Здраво девојки да ве прашам дали вас ви се има случено ова и што сте превземале...

Овој викенд што измина (саботата) носев тесни фармерки, да доста тесни. Па од неделата до денес имам топче на десната страна на препоните, на допир многу ме боле. И претходно ми се појавувале но за 2-3 дена ги снемуваше. Овој пат е големо околу 3цм. Дали ги оставате сами да се повлечат, дали всушност ова е отечена болна жлезда?

15. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Дали некој од вас има искуство со полипи во нос?
    Ме интересира се што знаете во врска со нив ?

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Пред мензис сум, но ова ми се случува втор пат досега не сум осетила вака.
    Ме пецка брадавицата на едната града.
    Дали да се плашам нешто, знаете со овие модерни болести човек на што се не ке помисли или можеби нервозата од гостинката ?? :)

17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Imam poduenost, no samo vo dolniot del na stomakot, pod papokot. Ima nekoj iskustvo so takvo nesto?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Од тесните фармерки ти е.

19. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Девојки ве молам за малку помош. Дечко ми последниве 2-3 дена има чести главоболки, видот му е заматен, вчера имал низок притисок, и срцето забрзано му чука. Утре ќе оди да прави некои анализи, да проверува крв и слично, но јас сум некако загрижена па сакав мислење да слушнам.
    Исто така да напоменам дека се занимава со физичка активност, вежба секој ден, беше на „диета“, се хранеше само здраво последниве неколку месеци, без сол,зачини и слично, а и под премногу стрес е во последно време. Што мислите, можно ли е некое од овие да е причината за тоа? Се надевам дека не е нешто посериозно. :worried:

20. friendy

friendy Форумски идол

Не толку стресот колку гладот. Нека си јаде нормално доколку вежба. Диетата не е гладување, туку воспоставување здрав начин на исхрана. Може да е исто преоптовареност од вежбањето. Нека оди со лесни вежби и да практикува пешачење т.е брзо одење или трчање. Се во нормала. Да не се форсира.

mili4ka123 likes this.