Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072
    @Emili12321, одиш ли секој ден во вц? Имаш ли чувство на подуеност во стомакот, грчеви, притисок? И можеби најважното прашање- да не си под зголемен стрес изминативе две недели?

На Emili12321 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  2. Evsun

Evsun Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки,
    Вака пред месец дена случајно матичната ми го примети синото срцебиење,долго време не менувам килажа
    и веднаш ме прати да испитам тироидни хормони.Еден хормон ми беше покачен од 4 нормално кајмене беше 6.И тогаш ми рече матичната да почекаме 2-3 недели да провериме пак за да сме сигурни пред започнување на терапија.По тој период повторно проверив хормони и овој пат резутатите беа нормални немаше никакво покачување.Потоа ме прати кај интернист на ехо,ми констатираа дека имам две цисти од лево и десно по една од 5-6 мм.ТЕрапија не ми препишаа освен аспирин магнезиум и имуникс таблети,и контрола за 1 месец на хормони за да ја следиме ситуацијата.
    Дали некој има слично искуство и колку би можело да е опасно тоа сто имам две цисти?

3. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Од кога ме боли стомакот дневно по 3 пати одам :Ѕ Иначе не,не сум под стрес

4. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    дали некој од вас имал искуство со болка во вилицата, од двете страни кај ушите ?

5. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    28.631
  6. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    pa isto i jas vcera cistev kupatilo so otvoren prozor posle i soba cistev isto taka, na sorcevi i maica i sabajle koga stanav nemozev da jadam -.-

7. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    28.631
    Мајка ми вејќе некое време од левата страна на лицето ја боли нешто до увото она вика демек таа коската ја боли кога голта или џвака. Денеска се жалеше на појака болка и мала вртоглавица и како да не може да слуша со тоа уво на моменти ама не ја боле неа увото,
    Ако некоја од вас имала ваков сличен проблем би сакала да сподели мислење

8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Кај мене вртоглавици се појавуваат од исцрпеност и нередовно и недоволно спиење. Колку години има? Трпнење на раце, нозе, висок крвен притисок!?

9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    28.631
    @friendy
    Има 41 година понекогаш се жале на трпнење на целото тело инаку нема висок притисок

10. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Фросина ,можеби се работи за проблем со циркулација.Трпење по телото,проблеми со слух и болки во увото сите укажуваат на проблем со циркулацијата.Особено доколку е и проследено со повремено зуење во увото .Во овој случај најчесто препишуваат гинго билоба-Билобил на билна база или Цинедил како медикамент за подобрена циркулација во комбинација со Б6 и поголеми дози на магнезиум.
    Во секој случај би требало да посети доктор,бидејки ние тука сепак можеме само да шпекулираме.Поз..

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Трпнење на екстремитети укажува на слаба циркулација, проблем со срце и сл. Но, како што кажа феминката погоре ние може само да претпоставиме, зошто може да има некои други скриени симптоми што не ги знаеме. Не е за занемарување, во никој случај. Нека си оди на лекар.

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Редукција на фем-тибијален зглобен простор медијално geni lat dex.
    Може ли некој да ми каже што значи ова?(од ртг снимка на колено)

13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Од што може да ми тече крв од ушето? Освен од слушање на грдо пеење. :P

14. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    Здраво девојки да ве прашам дали вас ви се има случено ова и што сте превземале...

Овој викенд што измина (саботата) носев тесни фармерки, да доста тесни. Па од неделата до денес имам топче на десната страна на препоните, на допир многу ме боле. И претходно ми се појавувале но за 2-3 дена ги снемуваше. Овој пат е големо околу 3цм. Дали ги оставате сами да се повлечат, дали всушност ова е отечена болна жлезда?

15. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Дали некој од вас има искуство со полипи во нос?
    Ме интересира се што знаете во врска со нив ?

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Пред мензис сум, но ова ми се случува втор пат досега не сум осетила вака.
    Ме пецка брадавицата на едната града.
    Дали да се плашам нешто, знаете со овие модерни болести човек на што се не ке помисли или можеби нервозата од гостинката ?? :)

17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Imam poduenost, no samo vo dolniot del na stomakot, pod papokot. Ima nekoj iskustvo so takvo nesto?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Од тесните фармерки ти е.

19. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Девојки ве молам за малку помош. Дечко ми последниве 2-3 дена има чести главоболки, видот му е заматен, вчера имал низок притисок, и срцето забрзано му чука. Утре ќе оди да прави некои анализи, да проверува крв и слично, но јас сум некако загрижена па сакав мислење да слушнам.
    Исто така да напоменам дека се занимава со физичка активност, вежба секој ден, беше на „диета“, се хранеше само здраво последниве неколку месеци, без сол,зачини и слично, а и под премногу стрес е во последно време. Што мислите, можно ли е некое од овие да е причината за тоа? Се надевам дека не е нешто посериозно. :worried:

20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Не толку стресот колку гладот. Нека си јаде нормално доколку вежба. Диетата не е гладување, туку воспоставување здрав начин на исхрана. Може да е исто преоптовареност од вежбањето. Нека оди со лесни вежби и да практикува пешачење т.е брзо одење или трчање. Се во нормала. Да не се форсира.

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.