Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Метални се нерв иглите. Не ги прaвaт oд друг мaтеријaл, исклучивo oд метaл се.
    Прaшaј ги тaму oдгoвoрните пред дa прaвиш снимкa... иaкo е мaлo, милиметaрскo, дa не ти направи прoблем нa зaбoт. Сепaк мaгнетoт е јaк...

На Esmeralda-MD и Kitten им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Фала на одговорот.
    Неврологот ми вика дека не би требало да направи проблем бидејќи е пристиснат во каналот, а јас сум спремна ако треба да го вадам (и така е само половинче заб) зашто ова со кичмава ми е ептен поважно.

На Esmeralda-MD му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Не би требaлo дa нaпрaви прoблем. Амa кoј дa знaе. Извaди гo првo, пoсле прaви мaгнетнa.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. missy1

missy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Здраво, веќе скоро година како повремено имам алергиска реакција која се манифестира со нафрлање на кожата најмногу околу и на дланките, вратот, нозете и стапалата. Многу ми прават проблем бидејќи премногу чешаат а и остануваат флеки откако ќе престанат да чешаат. Имам правено два алерго тестови на кои не се покажа дека сум алергична на нешто што би се манифстерило на тој начин. Друго докторите немаа што да ми кажат освен труј се со апчиња( што немаат ефект) и мачкај се со масти... Ме интересира дали е можно таквото нафрлање да ми биде како резултат на хормонален дисбаланс? Со тоа исто така имав проблеми еден период и ќе ви бидам премногу благодарна ако знаете да ми препорачате и доктор кој е од таа сфера на здравството а кој навистина знае што прави бидејќи искуството мое со ендокринологија не е баш добро. Ако некој знае и може да ми помогне со некоја информација го молам да ми пише порака :)

5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Не, не сум го пробала, а и искрено го немам ни приметено што е тоа? сируп, апчиња?

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    За тие што сте од Скопје....
    Да не знаете која е цената за брис од очи, нос и грло во Пролет?

7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    7.500
    Прашак во кесички се раствара во чаша вода....пробај го!

8. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    28.621
    @missy1
    Дали кожата ти отекува од чешањето?

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Процент на телесни масти 16 кај женско, во ред ли е? И кои се негативните последици?
    На интернет читам различни мислења на оваа тема, а не сум во можност да прашам некој стручен. :)

10. missy1

missy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Да кога почнува да ме чеша е како отечено и потоа излегува некогаш и со гној...

11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    28.621
    @missy1
    Провери да не имаш некој проблем со црниот дроб може да се јави чешање поради задршка на соли во кожата.
    Обавезно посети доктор и направи ги потребните испитувања.

На missy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.374
    Допаѓања:
    2.647
    Луѓе кажете ми апчиња против болки во грлото? Не ми требаат за кашлица пошто не кашлам ич само мнооогу ме боли кога голтам.И имам висока температура плус..

13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    За болки во грлото Стрепсилс,Септолете,Прополки ама бидејќи имаш температура најдобро доктор да си посетиш.

14. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.637
    Zemi si septolete plus,toj e so antibiotik,ja namaluva bolkata i go lekuva grloto

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mari4yi

mari4yi Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Zdravo feminki.Veke nekolku dena custvuvam mn zamor (fizicki ne sum aktivna) imam vratoglavici,na momenti mi e toplo,na momenti mi stanuva ladno kako da mi trpne teloto,i custvuvam bolka vo gradite kako da me stega srceto i mi trpne levata raka,mi se gadi.Dali nekoj moze da mi kaze sto moze da e toa,momentalno sum neosigurana cekam da se osiguram pa da otidam na lekar,a do togas baram vase mislenje

16. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Здраво. Имам големи болки на желудникот, вчера вечер ме разбудија огромни болки, а еве и денеска, како нож да ми се забодува во желудникот, после секое јадење имам мачнини и ми се лоши, почнува да ме боли, столицата не ми е баш како што треба, дали може да е нешто посериозно, дали треба да посетам лекар? Имал ли некој од вас вакви симптоми? Благодарам

17. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    @alexsandraa Штом имаш и некои други симптоми освен болката во желудникот,посети лекар.А за болките во желудникот,пиј ранитидин.
    @crazyinlove19 Мислам дека тоа зависи и колку години имаш.Здрава си,немај гајле.

18. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Zdravo feminki mozebi moevo prasanje e za vo druga tema ama ovaa e poaktivna zatoa tuka prasuvam pred nekoj SI PRAVEV SAMO PREGLED NA GRADI I POD PAZUVI SI NAPIPAV NESTO KAKO ZRNO PESOK AMA TAKA POSILNO DA STEGNAM DA GO NAPIPAM TOA E VO ISPRAVENE SOSTOJBA A VO LEZACKA NEMOZAM DA GO NAJDAM NEMAM BOLKA NIKAKVA NA GRADA NEMAM NIKAKVA PROMENA TOLKU ISPANIXIV SO NEMOZM DA SE SOZEMAM INACE PRED EDNA NEDELA ISPIRUVAV KRV WE E VO GRANICA NA NORMALA VE MOLAM ZA OSGOVOR

19. mari4yi

mari4yi Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Крвна слика во ред,тироидна во ред,екг во ред,имам малку низок притисок,а мене нон стоп ми се врти ме боли глава,и како да ме стега во градите,нервозна сум,и мн стално се тресам како да ми е ладно а температурата ми е нормална 37..Да не знае некој од што може да ми е ова?

20. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Jas gi imav istive simtomi I mi bese na psihicka baza napise nesto za smiruvanje vidi kako kako ti bidi