Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067
    Фала многу, значи не би требало да е нешто сериозно? :)

2. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Па да, сега не знам за колкави точки станува збор, но би требало да не се сериозни. Нормално е и кај секој се појавуваат. :)

На s&s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.080
    Допаѓања:
    173.857
    Ми се појави мал осип на вратот од десната страна само, беше многу црвено ама откако се напив лоратадин (по иницијатива на мајка ми зошто околу 2 часа мислев дека е обично чешкање) ми се повлече, само ми остана едно на лицето како црвено ама тоа повеќе личи на каснато него на осип како ова на вратот.
    Дали можи и тие на вратот да е нешто од полазено/ каснато или се работи за алергија зошто се повлече скоро по 15тина минути откако се напив лоратадин?
    Мајка ми смета дека ова можи да ми е од новата маска за лице за црнки шо ја правев вчера, ама особено на тој дел од вратот немав ставено ама баш ич од маската. Или пак можеби е зошто малку прснав од дезодорансот уз брзање (јак промарш ама не беше голема количина, а имам релативно осетлива кожа)?
    Знам дека најдобро е да одам на лекар, ама вака паничам, а е релативно касно затоа пишам тука.

4. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Ај ве мoлaм кaжете ми некoи aпчињa зa смирувaње, aмa јaс дoјaм. Имaм некoи фaмилијaрни прoблеми мнoгу сум пoтресенa, не функциoнирaм. Не спијaм, не јaдaм...мислaм кке ми требa некoе aпче

5. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    http://www.alfalab.mk/prodavnica/dr-viton/dr-viton-magnezan-b6/

На SelinaKyle му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    женички ај ке ве молам ако некој знае да ми каже денес цел ден дестата рака и десната града ме мн болат не можам да ја свиткам раката ниту да ја подигнам...му се има ли случено на некој од што може да е мн се плашам.....

7. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Мене ми се има така случено, но мислам дека нема потреба да се плашиш тоа можи да е мускул или имаш лошо спијано.

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    daj boze da e toa....

9. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @***nekoja*** немој да се плашиш нема ништо мачкај се со маст ќе ти помини , ако е нешто полошо ќе неможиш воздух да земиш ,а и нечини левата страна да те боли , а на десната страна нема ништо посебно за да се плашиш

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nona13

Nona13 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    32
    Нa мaјкa ми и се пoјaви еднo брумче сo гнoј нa стoмaкoт и беше нa лекaр и дaдеa еден спреј дa не знaе некoј зa штo стaнувa збoр :D

11. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Имам малце како боцкање повремено на бубрезите, бев кај 2ца уролози, едниот ми рече имаш каменче на десен бубрег, а левиот ти е малце воспален, а другиот ми рече обратно(facepalm), десниот бубрег ти е супер, немаш ништо, а на левиот малце песок.

и сега навистина сум збунета, не знам што да правам. Имам или не камче, некој слично искуство да имал со докториве, иначе на ехо ме гледаа и двајцата.

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.413
    Дали смеам да пијам Ацерола и магнезиум заедно? Малку витамини да попример бидејќи постојано сум во трка.

13. wr37713h

wr37713h Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Здраво, машко сум и имам 16 години.. Се надевам дека не го утнав местото за темава, ако сум погрешил преместете ја.. Имам еден проблем кој трае веќе 2-3 години.. Веќе бев на лекар и матичната страшно ме изнервира со еден одговор за симптомите дека нема ништо... Бев и на лекар за уво нос и грло летото минатава година и наводно причина за моите симптоми ( ќе ги напишам подолу ) беше кандида и остатоци од храна во крајниците ( тонсилолитис).
    Периодично проблемите ми се појавуваат и исчезнуваат. Кога станувам наутро грлото ми е пресуво и се чуствувам како да имам грутка во него.. Секое утро "традиционално" морам да 'Ркам како 80 годишен старец и да плукам.. Плукам жолтеникава плунка со густа материја во неа и здивот ми мириса ужасно, свесен сум за тоа и многу голем проблем ми прави.. Не е оној стандарден непријатен мирис кај сите после спиење наутро него продолжува да го има во текот на целиот ден... Не знам како да објаснам, кога ќе ја затворам устата и вдишам чувствувам мирис на нешто скапано.. Освен тоа од носот постојано ми се слева густа плунка кон грлото која ме иритира постојано да поткашлувам и ме грепка грлото... Некои луѓе ми велеа дека е проблем со синусите, отидов на снимање и навистина излезе дека имам малку нешто на десната страна кај челото ама матичната пак тоа го занемари и не ми даде никакви лекови.. Сакам да знам дали има некој што знае што ми се случува, имал ли слични симптоми и проблем, дали го решил и како.. Ова не се издржува, проблемот со тој мирис на нешто скапано едноставно премногу ми влијае... (Редовно посетувам забар, сите заби ми се здрави и ми кажа дека проблемот не доаѓа од таму)

14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Можеби не пиеш вода доволно. Халитоза е медицинскиот назив.
    Си имал ли осцилации во килажа? Зголемување или намалување на поголем бр. на килограми за кратко време.
    Желудникот има едно капаче кое се вика сфинктер и оно ако не диктува убаво со отворот, тогаш мирисите кои се создаваат при варење на храната излегуваат преку хранопроводот.
    Имам слушано дека магдоносот го освежува здивот. Прочитај за тоа има многу информации кои може да ти помогнат.
    Хеликобактер провери дали имаш. И она исто прави такви проблеми.
    Друго не знам.

15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Preku den ne osekjam nisto,super sum,samo sto ke legnam navecer, osekam kako zabrzano mi cuka srceto,kako predozirana od kafe,takvo nekoe cuvstvo.sto moze da e?zosto samo navecer go osekjam toa?

16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Многу да не пиеш кафиња? Пошто и мене ми е така кога ќе се напијам повеќе кафиња во текот на денот, или доцна навечер.

17. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Денес утрово приметив малечок оток на препон, го осетив на допир умрев од болка. Сега веќе осетив дека е поголем отокот и на допир ме боли.
    Првпат вака нешто ми се појавува.... да е внатрешно влакно се првпат си викам, немам појма дали боли на допир тоа
    некој со искуство слично?.

18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Ne e od kafeto,pijam edno dve na den,no i koga nesum piela taka mi pravi isto,i pulsot mi e zabrzan.ke spimnam na doktorkata da vidam sto ke kaze,bas mi e cudno sto e samo navecer.

19. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Гo имаш меренo на вечер притискoт??? Исто и мене ми се имаше случувано на вечер да имам тахикардија и кога ќе мерев притисoк ми беше висок ... од тогаш прекинав кафе да пијам и ми се нема сученo , oсвен акo се прејадам :D
    Гледај да избегнуваш кoфеин

20. Hapburn Audrey

Hapburn Audrey Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    46
    Најверојатно ти е внатрешно влакно по описот. Боли додека да израсне и на допир и како топче се прави може и неколку дена да чувствуваш болка .

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.