Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Jas so niskiot imam problemi,cesto mi paga,ama nemam bateiria vo aparatot pa se nemam mereno moze mesec dena,a i od niskiot imam nekogas takvo priripnuvanje,pa moze i toa da e.

2. wr37713h

wr37713h Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Тестиран за хеликобактер два пати - Негативно.
    Немам зголемување намалување на килажа.. За ова со желудникот би можело да биде, дали на лекар можат да направат тестирање за тоа?

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072
    Прво- смени си ја матичната!

Второ- имаш апла типични симптоми за синуси! Се што опиша се учебнички примери за проблеми со синуси што не ми е јасно како матичната можела така да ги изигнорира. Се ова што го опишуваш го имам и јас поминато така да не се секирај, има чаре :) На лекар ќе отидеш за да ти ја одредат точната терапија (за жал, ќе мора да пиеш антибиотици) а ти уште од денес почни да работиш на тоа да го дигнеш имунитетот што е можно повеќе. Додека да отидеш на лекар (јас би ти препорачала да те види орл специјалист) купи си марисол хипертоника спреј, прави инхалација со босилек, зрачи ги синусите со инфрацрвена лампа. Грлото ти е раздразнето од исцедокот што ти се слева од носот па мастики и таблети за шмукање (стрепсилс, прополис, пантенол итн) помагаат многу. Исто така, избегнувај периодов млеко и млечни продукти, тие го зголемуваат лачењето на секрецијата. Ќе ти треба време да се опоравиш сосема но барем сега знаеш што ти е. И сериозно- смени ја матичната! Штом вакви очигледни симптоми пренебрегнува, не дај боже да отидеш за нешто поспецифично.

4. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.396
    Симптомите што ги имаш може навистина да ти се од кандида. Направи си брис од нос, грло и спутум (исплувок). За спутум инсистирај да ти дадат, зошто не секогаш даваат матичните. Ако ти се установи дека е кандида, ќе ти дадат и соодветна терапија. Но не останувај само на терапија, земи си и природно, Acidophilus, тоа се добри бактерии за желудникот и цревата. Имаш многу страници на кои можеш да видиш и соодветна диета за кандидата. Можеби имаш и хронична алергија на синусите, ние дома сме сите паталци и кога ни е активирана алергијата исто така плунката ни е згусната. Синот мој има и бразди на крајниците и некогаш плунката знае тука да му се изналепи.
    Ако си во финансиска можност би ти препорачала да одиш кај др. Мери, 1000 ден е преглед, ако ти прави нешто дополнително, дополнително се наплаќа.
    И да, инхалацијата е одлична, најдобри се апаратчиња за ладна инхалација, кои чинат околу 2000 - 2500ден. Можеш да се инхалираш со физиолошки раствор, босилек, жалфија, морска сол, Бисолвон...

Што и да те интересира дополнително, прашај, ќе ти одговорам!

5. wr37713h

wr37713h Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Фала ви многу за одговорите, веќе е направено тоа со брисовите и немав никакви бактерии, резултатите беа во ред... Ова за синусите, изначитав многу синоќа на интернет и имам многу од симптомите.. Дури и ме наболнува челото по некогаш што е многу чудно бидејќи сум млад ама значи дека треба да си се спремам оти на старост болеле многу повеќе... Имам слушнато за зрачењето со ламба и на некои им помогнало на некои не.. Само прочитав и дека немало траен лек за синуси? Вистина ли е ова :(

6. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Според тoа штo ми гo кажуваш и мене ми се случуваше и беше поради притисокот... можи да е до кофеинот а можи и до времево многу е променливо, oдкажи кафе, и цигари (ако пушиш) би требао да се среди

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    378
    Во последниов период често ме боли глава, не спиев многу и имав многу стресни ситуации дома, но кпга ме боли ме боли низ цела глава и во задниот дел а имам слушнато дека кога боли позади може да е знак за тумор затоа ме фати страв, и понекогаш како нешто да ми ја притиска главата како да ми тежи и ми се врти... има место за паника? :sweat:

8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Ми касни више 18 дена, а претходно редовно добивав, плус јајниците последниве 2 недели секојдевно ме болат. Претпоставувам дека е од стрес, ама ме интересира ако има некоја друга причина?

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Циста најверојатно. Оди кај матичниот гинеколог да види.

10. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Луѓе дај олабавете малку. Нешто ке ве заболи и право одма си ја поставувате најлошата дијагноза. Па мислам живи луге сме и нормално некогаш дека ќе не заболи нешто или ќе ни се јави некој проблем но тоа не мора да значи одма дека сме болни или дека имаме не дај боже некоја тешка болест , може привремено е нешто.Не кревајте паника од одма
    Се извинувам за оф топикот.

Последна измена: 26 март 2016
    На India и Menasss им се допаѓа ова.
  11. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    јас еве неколку дена имам како грутка во грлото и претпоставувам дека е од алергија(алергичен сум на прашина и нејзе сегде ја има)... многу лошо чувство. за твоите симптоми можам да ти кажам дека 80% е од синуси кои може да се активираат од алергија...

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.908
    Здрaвo, oд петoкoт не мoжaм дa јaдaм ме бoли желудникoт прaвo ми се шири еднa гooлемa бoлкa и нa грбoт, истo тaкa ме бoли деснaтa стрaнa-мислaм некoј сo нoж ми ги сече цревaвa. И зaтoa не јaдaм, a ми се пoдду стoмaкoт,и ми е тврд.

Прoверкa нa желудник и бaктерии прaвел некoј дa ми кaже кaквo е мaкaр и вo ЛП.
    Или нa цревa,прoверкa...
    Викендoв мaтичнaтa не рaбoти..и тaкa oстaнaв.

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Luge imam edno prasanje.
    Otsekogas sum imala neobilna menstruacija, mi traela po 3 dena, no poslednive meseci zabelezav deka mi trae duri i pomalku od tri dena.
    Vcera dobiv, denes epten malku tece, bolka nikakva... :^)
    Si pravam filmovi da ne mi prekine ciklusot ili nesto da ne e vo red. Sekako deka narednite denovi ke otidam na ginekolog, ama me interesira dali nekoja imala vakov problem.
    (Se izvinuvam za latinicata, od mobilen pisuvam)

14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.572
    Не е иста менструацијата секој месец, ради повеке причини може да се променува.

15. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    28.620
    И јас како тебе бев порано циклусот ми траеше едвај 3 дена и не ми течеше обилно и не осеќав болка па ни знаци или симптоми кога треба да ми дојде.
    Не паничи ништо страшно ке се смени. Еве сега после година и пол вејке циклусот ми трае 4-5 дена,имам пообилна менструација и осеќам болка и тоа многу голема.

16. macush.

macush. Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Има ли некој овде што се разбира од медицина без разлика дали е општ лекар , стоматолог или било што друго . Сакам да прашам нешто. Ве молам !

17. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Дечки на вереникот белирубинот му е 53 што е екстремно високо. Матичниот само му дава некоиси лекови што не му помагаат. Ќе може ли да ми предложите некој добар доктор од ремедика или филип втори. Загрижена сум бидејќи ова трае со години.

Последна измена: 28 март 2016
  18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Дечки цела недела ме боли глава од лева страна, првин почна со синусот горе, после тоа се смири синусот почна окото, целата лева страна на главата, воспален крајник направив и крвна слика малку ми се покачени леукоцитите.. ама имам и болки во долната страна на вилицата и накај ушето.. па претпоставив дека може да ми е од некој заб.. имено имам процес на едниот заб уште одамна направен операција два пати и сеа пак си јавува.. па препоставувам од тоа ми се покачени леукоцитиве и од грлово..

Матичната ми даде упут за на неврологија, но уште не сум појдена.. денеска направив снимки на забиве и излезе дека на 8цата од лева страна во почетна фаза имам гној под пломбата.. а и др заб што ми е правен има процес..

Дали може да ме боли така се од забиве или нешто друго е во прашање и да одам на неврологија.. умов ми се зеде :(
    се извинувам за долгиот пост, но стварно сум загрижена..

19. girlwithdream

girlwithdream Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    47
    Девојки веќе неколку дена неможам да спијам имам болки во градите и грбот отежнато голтање и кога голтам ме боли има чуство како да имам нешто заглавено во храноптоводо и неможе да помине пробав да повратам повратив но пак истото пиев газирана вода пиев топло чај но не поминува

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Нaјверoјaтнo имaш рефлуксен езoфaгитис. Мoрaш нa лекaр зa сooдветнa терaпијa. Истoвo ми се случувaше пред скoрo десет гoдини. Oд киселини кoи се врaќaaт вo хрaнoпрoвoдoт се вoспaлувa слузницaтa и се јaвувa бoлкa. Буквaлнo кaкo дa те стегa нештo вo градите, a и грбoт бoли ужaснo. Зa јaдење ништo не пoминувaше, сaмo нa вoдa бев тие денoви.

На girlwithdream му/ѝ се допаѓа ова.