Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.000
    Или на лекар да си појде ;)

2. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Здраво девојки .
    Е вака, имав 6ка расипана, ама ме појдов да ја правам и ми се скрши надворешниот дел од забот. Вака гледано жлабината е затворена ама внатрешниот дел е сеуште тука. Дали некој знае да ми објасни постапкатс за вадење и колку е болна?..
    Се извинувам за грешките..ама дека од мобилен сум.
    :*

3. klaoe

klaoe Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Здраво. Имам бемче на лицето од оние очигледните. Пред два дена ми излезе мозолче скоро на него, бело. И го стиснав и ми потече крв и течност.. Се уплашив дека кај бемчето. Мама вели ништо не е.. Некој да каже нешто? Фала.

4. Doritea

Doritea Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Може не е прашањево за тука, но ...

Колку време треба да помине после биопсија за да ти направат вагинално ехо???

5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.073
    Допаѓања:
    173.794
    Вчера ставив секојдневна зошто имав уште малку менс и тесни пижами и сабајле ме чешаше долу па измив. Ми помина ама почнав да осеќам како притисок, како да морам во тоалет, а немам потреба. Ја скапав гледање нормална ми гледа. Кога одам во тоалет немам гајле, се најнормално, а од после чуствувам дека ми се оди пак во тоалет а неможам. Немам никаков исцедок, на хартија немам ништо ама имам немир и в гла и долу дали е можно вака да ми е од стрес и од over-reacting и over-thinking?
    Скапав шо не читање шо можи да ѝ се случи ама немам никакви конкретни симптоми ни со вагинални инфекции ни со уретални ама уште некојс мидлс ми стој...
    Ништо сериозно?
    Можно е да е алергиска реакција на секојдневните? Колку е сериозно ако е алергиска реакција?
    (пишам за полека да го тргнам од гла...)

6. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Мене вака ми е после секоја менс а и пред. Ти се оди у вц цело време а немаш што да измочаш.. Мислам дека не треба фа се грижиш

7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.073
    Допаѓања:
    173.794
    Кандида на усниците испадна, само ме чуди ни ме печеше кога одев во тоалет, ни имав прање туку некогаш само ме чешаше... Денес прв исцедок добив ама океј е за сега...
    Ама сама си сум крива пред две вечери напрајв се шо мојата дама не сака ( а мн осетчива е и лесно се иритира..).

На vvv123456789 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    561
    5ти ден ми е од менструацијата. Но цел ден ми течеше црвено. Не е обилно, онака при напон, а вака само еднаш ми потече малку.
    Обично кафеаво ми тече 5тиот ден, а сега вака. Како да почнува да менува боја, ама пак е црвено.
    Ви се има случено вака на 5ти ден? Загрижена сум :(

9. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Што се случи со легализацијата на маслото од канабис за лица кои имаат рак? Требаше од март да го има ама пак на црно го има а легално не. Некој што е повеќе информиран ако може да каже.

10. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Премногу ме чешаат очите, ставав прокулин капки, но не ми помагаат. Сте имале ли слично искуство и да ми споделите дали има потреба од грижа или не:sweat:

11. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    Луѓе да ве прашам , дали приватен лекар може да издаде упат за кај лекар кој работи во државно????

12. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Последниве 3 дена - десното уво ми тропка од време на време. Нема зуење, нема бучава, само тропкање од време на време и прекинува.
    Дали е притисок - па јас никогаш не го мерам или е нешто друго ???

13. KKS

KKS Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Значи бо четвртокот ми се фати гласот неможев да зборам, и пиев чаеви мед гаргара со сол бомбони за грло и ми се отпушти, но вчера во понеделникот навечер не заболе рло сеа гласот не ми е фатен можам да зборам ама грлто многу ме боли а за два дена треба да натапувам, да пеам имате некој совет пл ??

14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    2.647
    Има ли некој начин за побрзо поминување на модрица? Ја имам веќе 10 дена и пожолтена е малце,а во петок треба да носам фустан и ептен грдо изгледа дека е голема ;(

15. kataleja1

kataleja1 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Дали некој има користено Магнезан Б6 и како сте задоволни од производот?После колку време со користење на таблетите се осеќа подобрување (опуштање на организмот)?

На GoldenRose. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Женски, дали некој има искуство со поликлиника Филип Втори во Битола? Ми треба добар кардиолог а немам можност да одам до Скопје.. Ќе ве замолам да ми препорачате добар доктор во Битола, не мора да е од Филип Втори.. Итно ми е... Фала ви :)

17. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Јас немам користено, ама моја блисла личност има... Зависи од степенот на проблемите кои ги имаш. Ако не се премногу интензивни, лекот ќе помогне, сепак додека не се реши главниот фактор кој ги предизвикува проблемите (стрес, кардио-васкуларен проблем...), истите ќе постојат. Магнезиум плус б6 ќе помогне за опуштање после стресни ситуации и полесно справување со последиците од стрес. Сепак затоа што станува збор само за витамин и минерал, не можеш да очекуваш магично дејство. Ама помага, сепак.. Пробај, немаш штета од него, само тогаш на своја кожа ќе знаеш како ти делува..
    Поздрав и keep calm ;)

На kataleja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Не знам дали решениево ќе ти се допадне, ама многу сум слушала дека облоги од кромид значително помагаат при борбата со модриците.. Пробај ако имаш можност.. Се надевам дека навреме ти помогнав :)

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Не, за жал... :/

20. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Болките ти траат доволно долго за да мораш да побараш помош.. Оди прво кај матичен (освен ако веќе си била негде, затоа што постот ти е од поодамна..). Тој ќе те упати понатаму. Може да се мускули во прашање, може да е од стрес, може да е срце .. Никој не може да ти каже со сигурност дур не провериш. Затоа книшката со тебе, и терај ;) не се плаши, решение има за се ;)