Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Дали некој знае од што би можело да се појави оток на стапалото, на надворешниот дел околу зглобот долу? Кои анализи да се направат?

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.933
    искрено низок притисок никако не се крева...само моментално ама тоа и не трае многу..јас цел живот имам низок притисок баш така 90/60, 80/40 глава боли, ми се врти ама нема како...имам пробано се..од пиење вода со сол (бидејќи соленото ја задржува водата), кока кола, кафе, имам читано да натопиш преку ноќ суво грозје во вода и следниот ден секое го џкаваш колку што можеш повеќе (facepalm) и мн други бизарни такви работи ама резултатот е само привремен...

На kjukli и mariz им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Abe privremen, privremen... Me cudi mene toa sto cel zivot e so visok, brza pomos imame vikano za da i spustat pritisok, epten visok 200, 200 i kusur duri. Dali klimata taka i prija vo Grcija, bas ke i kazam neka proba...

4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    4.903
    Девојки би била благодарна доколку некоја ми помогне.
    Овој е мојот проблем, добар дел од пролетва се мачев со алергии, реакцијата беше црвенило и потеченост на лицево. После користење на соодветни лекови се смири тоа, но еве веќе неколку недели кај вратот имам црвенило што небаре изгледа како шлифки. Не е во пределот на цел врат туку на одредени делови има по некоја дамка.
    Неколку дена е црвено па после,иде кафеаво и кожата е сува и груба на тоа место.
    Ако се прснам со парфем или се намачкам со крема ужасно ме чеша.
    Совет нешто да земам против ова, зашо ептен грдо изгледа.
    Фала многу ^^

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    18.175
    А да не прскаш парфем и крема да ставаш на тоа место воопшто додека се повлече црвенилото?
    Зашто приметив и јас дека мене од еден парфем шо со мерак го купив почнаа да ми излегува ситен оброј и го баталив парфемот.
    Земи мачкај се со Фенерган крема или Синопен и најбитно издржи без прскање парфеми и креми додека се смири кожата.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Имам големи болки во десната страна на главата .. око,уво , заби аман веќе што е сега ова ? Синус , заб или скраја да е нешто страшно?

7. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    На мајка ми вчера и' се појавија црвени флеки, нешто како осип. Денес се прошири преку цело тело, не престана да се чеша цел ден. Пиеше апчиња за алергија, ставаше и крема, ракија, 3 инјекции прими и никако да помине, а докторката не е тука и не може да направи тест. И' направив облоги со сода бикарбона и малку се потсмири, некој друг поефективен начин за да се смири алергијата и чешањето?

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Da se premiva so hipermangan? Kristali se toa gi ima vo apteka, obicno za nafrlano se preporacuva, no prasaj mozebi i za otocite i cesanjeto kje pomogne..

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Mene od vcera mi se ezi rakava, duri vidlivo e... Desnata raka e, taka kako trnenje i ezenje, nemozam da opisam tocno :/ Sin mi vo leva go drzam povekje, ne e od tezina znaci..

10. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421

Gorko kafe i chasa koka kola. Neka proba od instant kafe bez da go mati samo so voda.Znam po tetkami cel zivot ima visok i naednas i se somna posle se napii gorko kafe instant bez mleko i od posle chasha koka kola . Se nadevam ke i se stabilizira kolkutolku.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Во последно време кога ќе дојдам дома од некаде или сум седела нна стол ми потекуваат нозете од колената надоле и ми се појавува доле како црвенило и ме чеша. Имам природно изразени вени по цело тело ми се гледаат и така при потечени нозе знае по некоја да се испакне. И понекогаш имам една грда внатрешна болка во нозете како вкочанетост и ме тера да движам, да се истегнувам за да ми помине. Не знам поради што е ова ама многу ме секира на млади години(21) да се соочувам со вакви проблеми. Можеби е од проширени вени или било што не знам не можам да претпоставам. Некој мислење?

12. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Moже нда е од топлото , од течности премногу , од хормони ... Евентуално ако имаш и поголема телесна тежина , не би требало да се вени.

13. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    Евеме таман од проблемот со тироидната се кренав од депресија почнав да се радувам на животот се вратив во живот и таман да испаднам од тупакта зивотот па ме турна доле и ми даде усте еден проблем и усте еден стрес денес дознав дека имам и Хпв сега чека следна дијагноза како сто ме мава да ме докрајци мислам редно е.Таман денес и преходните две недели бев срекна се спремавме за на одмор заборавив дека сум болна од тироидана сите симтоми сто ги имав исцезна ете пак паднав нов проблем барем да почекаше малку да соберев сили за да се борам.Али викат се се случува со прицина ако мисли Госпот дека ваков зивот злузувам јас се согласувам со него.Ај казетеми ако сакте бидејки докторката ништо не ја прасав нозете и раците ми се стреса дали и ова заболуванје ке ми биде дозивотно оти јас само од такви заболуванја заболувам ретко од некое кое се лечи? Дали постои некоја од вас сто се излечила од Хпв?

14. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Што ти е тоа Хпв?

15. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Аман бре,се лечи,не се грижи не е крај на свет. И побрзо пак да се радуваш.:)

16. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    хпв значи- Хуман папилома вирус ги има над 130 типа тоа се многу заразни вируси кои можат да предизвикаат сериозни ифекции на гениталниот тракт. А неколку типови на овој вирус може да доведе до рак на грлото на матката.

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    A so sto se leci mene samo mi kazaa da go zajknam imunitetot neznam sto e najdobro da zemam za imunitet nekoj vaginaliti da ne ima femisan a kapkite da ne pomagaat?Ke dadam se sto imam samo da se izlecam mi preku glava i od bolnici i od doktori i od stresovi na 23 godini stanav kako baba od 70 soprugot samo po lekari me nosi samo apcinja se kupvaat ne sme ispadnale kako mladi luge da se prosetame. Ako ima nekoj sto go imal ovoj virus i se izlecil so nekoj apcinja neka pise pozdrav

18. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Поздрав феминки. Мојот проблем е од порано,значи има една година,меѓутоа го занемарував,а сега почна да ми пречи премногу. Имам модринки низ телото,секој ден некоја нова модринка се појавува,порано беа само во нозете,сега почна и низ раце,дури и во стомак. Пред три месеци правев крвна слика,128 беше хемоглобинот,значи не е до анемија. Морам да напоменам дека тие се почести пред и после менструација.Од што може да е ? Планирам да ја проверам крвта пак,да видам ,што знам.. Некако те прави нервозна,кога ќе го видиш телото со модринки така..

19. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Да бараш од матичниот да ти закаже на трансфузиологија.
    Во Скопје ја има во Воена Болница.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.997
    а другите вредности на крвта какви ти се?
    седиментација,железо,тромбоцити?

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.